E, поштовани Лидеру, ово већ јесте права полемика и може да појасни много.
Најпре онај део везан за Даму: признаћеш, да би неко био дама мора да показује један ниво, пре свега толеранције а не ниподоштавање других и понижавање као што то исказује дотична у чију сте одбрану као џ. стали. Ја само мислим да није довољно бити женског пола па се звати дамом, мора се има ти основна култура изражавања и поштовања других, то је мој став и тако сам дотичну разумео.
Што се тиче Сомбора и Албанаца, уверавам те да они у Сомбору имају већа права, као уосталом и друге назови мањине него ми каји смо наводно већина. Не познајеш ти Сомборске прилике ни површно, због једног полупаног излога бруји цела европа, а у стварности, најбоље локације и свако место које су пожелели - добили су.
Па наша деца са села доживљавају страшна понижења од наставног кадра кад пођу у средњу школу, непожељни су и треба само да остану на селу и раде у шталама. Нешто слично теби и твојим ставовима о дошљацима који само праљају град и праве гужву. Тако, немој да бринеш за Албанце овде, њима је боље него и Приштини али увек добро дође по који ексцес да се учврсти позиција. Живе међу нама, али никад и ни у једној прилици нећеш чути ни једну реч осуде или неслагања са оним што раде у Приштини, они пословично са тим немају никакве везе, и обилато користе сва права која наши сународници могу само да сањају.
Остави се пријатељу Чанка и сличних флоскула и стереотипа. Могу и ја теби да пришијем да сте хегемонисти, централисти и безосећајни за остатак Србије. Кажеш да волиш Србију, на који начин, из свог топлог Бг и радо би да у твој БГ не долазе други који га не поштују. А колико Ви поштујете дрге, то није важно и то наравно није и неће бити тема.
Упрно ти објашњавам али до тебе то не допире, Ви нисте спремни делити судбину остатка Србије, Ви се стидите беде у којој се Србија налази и то је видљиво на сваком кораку.
Природно је и разумљиво да се од беде бежи па и по сваку цену, али мораш да знаш да је исто тако природно да та иста беда види узрок (што је тачно) и излаз управо у БГ.
Немој ми само рећи да главне одлуке везане за нашу судбину нису управо донете у Вашем БГ, и зашто нам замерате што Вас таквима и доживљавамо и што сте свакако најодговорнији за стање у земљи. Ви и та Ваша елита у кругу двојке, омиљном кругу оне твоје даме, креирате и изузено много утичете на креирање јавног мњења и зато су прсти с правом упрти у Вас.
Вама смо били једино добри кад је требало скупити милион на улице БГ и довести другу и бољу власт, онда Вам је чак и Веља Илић био добар, а сад. Онда се нисте гадили на придошлице без којих би вас појели за доручак !!!
И оно око керова !! Наравно да сам мислио на белу кугу и да би уместо њих било боље да видимо више дечијих колица ( по могућности српских) овако као сад ствари стоје и чиме се бавите бићете убрзо мањина као и уосталом и ми овде у Сомбору. Немаш ти појма шта је и какав Сомбор, овде је боље бити Хрват или алб. него колонизирани србин од 46-те. Ето ти га, ******* Сомбор.!!
Тако пријатељу, размисли мало и немој се радовати што бела куга разара и Војводину, и овде је срба који воле Србију ( а тај сам ) све мање.
Давно још сам гајио наду да ће, условно речено мој БГ, створити услове за опстанак најпре срба па и свих који желе да им је Србија домовина, али од тога нема ништа, све сте упропастили, и себе и нас. Шта је ту је, како ће бити, незнам, добру се баш и ненадам.