donamileva
Buduća legenda
- Poruka
- 30.635
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stvarno ne znam za to, kako naučiti da ne jede van činije.
Jok, nema manje brutalnih načina. Smotana novina je iz raja izašla!A i blagi elektrošokovi
![]()
da li postoji jos neka razlika izmedju vrsta belgijskog ovcara osim u boji i duzini dlake?
Sa dozvolom kolege Sale, sa drugog foruma, prenosim njegovo iskustvo sa malinoa. Pre nego kopiram njegov post, objasniću pred-istoriju konverzacije: U jednom od postova je naveo da malinoi imaju "nestabilni karakter". Kada sam ga zamolio da to pojasni, poslao mi je sledeći post:
Citat:
"Pas sa slike (sliku neću da postujem, za to nemam dozvolu (prim. easyB)) je prošao obuku "osnovne poslušnosti" od strane jednog od vodiča pasa iz MUP-a. Na moje veliko razočarenje, pas je posle toga pokazao znake plašljivosti i nesigurnosti koje nisu bile posledice obuke. Šta više, ja sam uz nadzor pomenutog policajca izvodio veći deo radnji, bez upotrebe bilo kakve prinude. Sve uz igru i nagradu.
Desilo se da je posle toga skoro ujeo moju ćerku koju sam držao u krilu. Kada sam viknuo NE! otrčao je u boks i nije hteo da izađe sve dok nisam doneo lopticu i pozvao ga da izađe. Odmah posle toga je odradio ceo program besprekorno.
Kako da ti kažem, ja sam onda shvatio da su oscilacije osećanja u tom psu velike. Pitao sam i odgajivače koji su godinama držali ovu rasu, dresere i ostale ljude koji imaju pojma o ovome. Svi su me odmah pitali zašto sam uzeo tog psa, a da se prethodno nisam raspitao o karakteru te rase.
Da, najzanimljiviji detalj: pas je jednostavno izašao na ulicu u prvoj prilici koja se ukazala, vratio sam ga sutradan (javio mi drugar da mu je pas ušao u dvorište i da neće da ode), on je posle par dana opet izašao na ulicu (namerno ostavljena kapija otvorena), pozvao sam ga po imenu, on je stao i okrenuo se prema meni, pitao sam ga: Gde si krenuo? On je samo spustio rep i lagano otišao niz ulicu. Nikad više ga nisam video niti znam šta je bilo sa njim.
Milion ljudi mi je reklo da tako nešto nemački ovčar u životu ne bi uradio.
Sada imam dva šarplaninca. "
Završen citat.
Šta nije bilo u redu sa ovim psom?
Dobio sam dozvolu da postavim slike.
Pogledajte prilog 157511Pogledajte prilog 157510
da li postoji jos neka razlika izmedju vrsta belgijskog ovcara osim u boji i duzini dlake?