Bela kuga....

• Začetnik teme Začetnik teme Afroo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U celoj ovoj vasoj prici, ja kao neiskusna i to...i stojim na raskrsnici...ukopana...

Pitanje...Sta je sa medicinom...da li biste pristale/zelele/usudile se na tu varijantu...jos samohrane...?

Jok bweeee...
Ne mislim na to...mislila sam na vantelesnu, vestacku oplodnju...nepoznati donator i to...epruveta...Ali da to iskljucivo bude vasa zelja...materinski instinkt, a recimo nemate sa kim d ato uradite prirodnim putem, jelte....

Naravno da imaju izbor i hvala bogu što je tako.
Nekada su žene rađale decu htele-ne htele jer im je to bio jedini izbor. Bile bi proterane iz društva, a i ne bi imale mogućnost da grade karijeru jer se nekada smatralo da su žene stvorene da sede kući i rađaju decu.
Ali to ne znači da i tada nije bilo žena koje nisu želele decu. Samo su deca tada bila u goroj poziciji jer su dolazila na svet nevoljena (mada ni danas nije mnogo bolje iako žene imaju izbor).
Niko ne insistira na isključivosti. Govorimo samo da nije prirodno da žena ne želi decu i da je to izazvano sebičnim razlozima.A sad, da li će neko imati decu ili ne, njegova stvar.

A šta je sa muškarcima koji ne žele decu?
Valjda te žene treba sa nekim da naprave decu!

znaš kako....dok ne sretneš čoveka sa kojim želiš da imaš decu - potpuno te razumem.
meni je bilo to isto odvratno i smarački skroz....dok - gle čuda - ne naiđoh na čoveka svog života.
imamo 2 ćerke (velike, pubertet...strava od eskiviranja problema) i ne bih ništa menjala. samo mi je žao što još nisam rađala, dok sam mogla...nego je sve bilo preče - magistratura, doktorat i ovo i ono.
skapirala sam da je tu malo umešala i prste moja mila majka (mislim na tu odvranost prema deci), ali ljubav sve rešava.
all you need is love.
Ali ja ne volem samo muškarce, volem i neke druge stvari, i neke druge ljude :rumenko: i svoj posao i svoj hobi i svoje slobodno vreme.....

Kada kažem da su mi sebični ljudi koji ne žele da imaju decu (nije bitno da li ih ne vole ili smatraju da će ih ometati na njihovom životnom putu) time smatram da je sebičluk misliti samo na sebe i svoje potrebe i ne želeti doneti na svet još ljudskih stvorenja jer smo svi mi i došli na svet sa tim razlogom pre svega. Produženje vrste je osnova opstanka jedne vrste. Kada bi svi ljudi bili sebični iz bilo kog razloga, ne bi bilo produženja vrste. Ali onda ne bi bilo ni mene ni tebe, ni naših roditelja....
Malo si ušla u zaebanu filozofiju ovde. Ili religiju. Okle ti to da sam ja na ovom svetu da bih se namnožila? Ili ti, ili bilo ko drugi?

A ovo drugo, istina. Jedino što ja nikako ne vidim da će ljudski rod izumreti ako se natalitet malo stavi pod kontrolu. To što se naša država kao bedači zbog bele kuge i dalje ne znači da smo mi ti koji nose problem. Ja sam za to da se broj stanovnika smanji ili bar održava ovakvim, na globalnom novu. Ili ćemo ubrzo istrebiti sve ostale vrste a time i sebe, pa će ondak planeta da se vrti isto kao i ostale planete sunčevog sistema, bez svesti o tome da li je i koliko lepa bilo koja od njih...

Ali ja ne volem samo muškarce, volem i neke druge stvari, i neke druge ljude :rumenko: i svoj posao i svoj hobi i svoje slobodno vreme.....
pa i ja to volim.
moj čovek to kapira. imam(o) karijeru i dvoje željene dece, a kad mi doqrči sve - onda ne smeju da me diraju....već su se navikli.
a nisam loše raspoložena zbog njih, nego zbog previše zahteva na poslu, ali - oni trpe. posao mora da se odradi.:cool:

Pitanje zasto smo tu je i religijsko i filozofsko.
Tu smo valjda da odzivimo zivot kako najbolje znamo, da se ne plasimo da budemo ono sto jesmo.
To ukljucuje i odluku da nemamo decu ako tako zelimo, kako god sredina gledala na to.
Nezgodno kod te odluke je sto ako nekad promenimo misljenje, iz bilo kog razloga, moze biti jako kasno i nemoguce da to ispravimo.
Znam da ima divnih ljudi koji nemaju decu isto kao i goveda koji ih imaju, ja ne bih delio etikete tako olako, ljudi su sebicni ili nesebicni imali decu ili ne.
Ipak, dozvoljavam sebi da odluku o nemanju dece ne razumem i tako ce ostati

Potpuno se slazem i da dodam....mnoga deca pate sto su im se majke okrenule karijeri i imaju malo vremena za njih....
Sad moram i ja... A tata? :think:
Mislim, bilo bi OK da si napisala - mnoga deca pate što su im se roditelji okrenuli karijeri.....

Evo meni je uvek bilo žao što tata po ceo dan nije kući. Kasnije mi je bilo drago :mrgreen: više slobode, da ne pomislite odmah svašta..... i šta sad, njena karijera će trajno da nas ošteti a njegova..... pa, odnos sa ocem je kolateralna šteta :neutral: ? Ipak on čovek mora "profesionalno da se ostvari" a ona je ionako osuđena da robuje detetu.

Па, ја не мислим да сам урадила нешто велико што сам родила децу, желела сам их, а родише их силне које нису желеле!
Сад треба мамама дати орден?
Нисам ја таква мама, и мука ми је од оних које се поносе собом протурајући причу о деци!
О.К. моји су, волим их највише на свету, али је мој живот и даље мој, није подређен њима, ми смо само обична породица и мислим да је то тако нормална ствар...
Ovo je otprilike najzdraviji stav na ovoj temi do sada.

Nikad mi nije bilo jasno šta to treba da znači..... ozbiljno :neutral:

Ja pitao babu svojevremeno :mrgreen:
Otprilike znaci, da je majka samo jedna, da se majka pominje i u bolesti i u zdravlju i u sreci i u strahu i u smrtnom casu i kad si tuzan, da za materom i musko place, a otac.. gde si cula da neko kaze "oca mi moga" " jao oce sto me napravi" i jos more izraza u kojima se spominje rec majka

Slažem se Mirka...naravno da ne treba rađati po svaku cenu, i tačno da ima mnogih koje su rodile
samo zato što je to od nje očekivano, a ne zato što su to želele. Ali da li ste ikada bile u situaciji,
mislim da jeste, da čujete, neka bolje da on/ona ima sve, neću da mu nešto nedostaje kao meni.
To mi je definitivno najgluplja rečenica, niko nema sve, niti može imati sve....a sestra ili brat su
u nekom smislu sve..jer su oni za ceo život.....ne vidim šta TO može nadoknaditi???

mene okruživanje krvnim srodnicima više podseća na "antiljubav"

Pitanje zasto smo tu je i religijsko i filozofsko.
Tu smo valjda da odzivimo zivot kako najbolje znamo, da se ne plasimo da budemo ono sto jesmo.
To ukljucuje i odluku da nemamo decu ako tako zelimo, kako god sredina gledala na to.
Nezgodno kod te odluke je sto ako nekad promenimo misljenje, iz bilo kog razloga, moze biti jako kasno i nemoguce da to ispravimo.
Znam da ima divnih ljudi koji nemaju decu isto kao i goveda koji ih imaju, ja ne bih delio etikete tako olako, ljudi su sebicni ili nesebicni imali decu ili ne.
Ipak, dozvoljavam sebi da odluku o nemanju dece ne razumem i tako ce ostati

svaka ti je zlatna :cao::cao:

...vid ove Mileve- ja napisaH nešto slično na predhodnoj strani a ona ništa. Al zato Lyonu- trepće li trepće okicama i maše li maše ručicama...Nije fer, što bi reklo moje muško dete!:confused:

Back