behind the wall

o svom zivotu ne mislin nista....
u stavri mislim da ga ja komplikujem i previse (da ga uopste svi previse komplikujemo),i da samo treba da se opustim.....
mislimda zivot ne treba unapred planirati,nego da treba da pustimo da stvari idu prirodnim tokom....
snove neke velike nemam,sreca,zdravlje i ljubav...i to je sve odprilike....
bojim se jednolicnog zivota,monotonije i neuspeha......
bojim se da cu se jednoga jutra probuditi i da cu posle toliko vremena shvatiti da mi ON vise nista neznaci....
mozda je to moj problem....posle toliko ruznih stvari koje sam dozivela zbog njega,kidanja i plakanja,ja i dalje NE ZELIM da ga zaboravim..jer on je moja dusica mala....

nesto se pitam..da li je iko do sada srusio zid...svi ti veliki umjetnici, licnosti, da li je zapravo iko uspio...??i da li je to potrebno?da li je to mnogo traziti...je li dovoljno biti srecan ovim sto imamo i zivjet ovako kao i svi, pomirit se sa sudbinom jer cemo i onako svi jednog dana umrjet....?:think:

:dash::dash::dash:

o svom zivotu ne mislin nista....
u stavri mislim da ga ja komplikujem i previse (da ga uopste svi previse komplikujemo),i da samo treba da se opustim.....

mislimda zivot ne treba unapred planirati,nego da treba da pustimo da stvari idu prirodnim tokom....
snove neke velike nemam,sreca,zdravlje i ljubav...i to je sve odprilike....
bojim se jednolicnog zivota,monotonije i neuspeha......

bojim se da cu se jednoga jutra probuditi i da cu posle toliko vremena shvatiti da mi ON vise nista neznaci....
mozda je to moj problem....posle toliko ruznih stvari koje sam dozivela zbog njega,kidanja i plakanja,ja i dalje NE ZELIM da ga zaboravim..jer on je moja dusica mala....

:ok:;)

ne bojim se smrti...za ostalo si u pravu...
bojim se da ce mi zivot proci a da nista necu postici niti ostvariti....
bojim se da cu zaliti, da cu umrjeti prije smrti, da cu se stopiti sa gomilom pomirenih ljudi, da cu biti dio sistema, cije mi se funkcionisanje ne svidja....

Kao pojedniac ne mozes nista da uradis po tom pitanju,samo ces dzabe propasti,takav sistem odgovara vecini a ko tebe sta pita,ti si samo jos jedno ime na papiru!!

ovo je forum tinejdzera i valjda je logicno da mi odlucujemo kakve ce nam bit teme (naravno dok tu postoje neke NORMALNE granice) i da mi pisemo o onome sta nas zanjima....ovo stavljam ovdje zato sto smo eto mi iza ekrana, zida, i ne mozemo nista zato sto neki ljudi sa veoma finim vezama a i neki modovi svrate ovdje 1 godisnje pa im se eto ne svidjaju nase teme i onda ih sve pozatvaraju...vjerujem da je svako ovo primjetio, al evo ja da kazem kako to izgleda u iz mog ugla...

otvorim temu behind the wall...i prije sam otvarala tako neke ozbiljnije teme...i neko pise, neko ne..ugl tema i ne zazivi nesto..onda neko otvori neku temu poput ''imam problem s momkom'' ''kako smuvati curu'' i sl..na temi se pise traje nekoliko dana, a onda i ona nestane, i dodje neka druga slicnog, tj istog karaktera i ona nakon nekog vremena bude zakljucana....jedno vrijeme su nam sve teme na forumu bile tima da li da ga ostavim, da li da ga prevarim...i kako smo u susret ljetu ja otvorim temu sladoledi...pisu ljudi, ono cisto tema iz razonode...i dodje elektra i kaze
''Ova tema je jednako glupa ako ne i gluplja. Ne vidim zašto bi bilo koga interesovalo ko jede kakav sladoled.

Da li ste ikad razmišljali o tome za šta služi forum?

Da li služi tome da svako dođe, kaže šta ima i ćao-zdravo?

Pokušajte ponovo.''

i nakon toga se tema zakljuca iako se niko nije slozio s njom i svi su pisali....
tema za nas je stvarno dugo opstala, toga smo svi svjedoci, cak su i modovi tu pisali..nakon sto je ona zatvorena,otvori se pub..tema istog karaktera, samo sto su je otvorili drugi ljudi...i pogodite sta??nju zatvore s obrazlozenjem da takve teme nisu dozvoljene..a svi mozete uc i vidjet koliko je tema za nas imala postova....

eto toliko o nasem pravu na ovom pdf!!!!

Ovi stariji koji su prešli granicu teen su toliko glupi,čak i gluplji od ovih klinaca '95,'94,'93 godište i prosipaju se tu,spamuju,hvale se koliko imaju keksualnih iskustava...Mislim da ta Elektra,Šušu i ostale su iskomplexirane i da nisu videle ni s od keksa i da svoj kompleks leče tu hvaleći se na forumu,tj. izmišljajući,i to je pitanje da li su uopšte ženskog pola.Pa ako nas interesuje koje su one poze primenjivale u tome,otišli bi na pdf Lj&S pa bi videli,ili bi slali pp...Nego tamo na Lj&S ajd što su izopačeni,nego su čvrsta ruka koja može da ti pomera tur,da te lepo ismeju...Izopačeni a pametni,a ovde klinci nasednu na njihovo i onda se i ti klinci napale i sa svojih 13,14,15 godina se oprobaju,pa prokrvare,zatrudne i posle im se roditelji vataju za glavu...Na ovom pdfu je smešno pisati ozbiljno...Sada očekujem optužnicu za spam,jedan ban i brisanje mog naloga :D Imaš pravo...Zavisi ko otvori temu...Ako je otvori neki njihov,ona čak može da postane i lepljiva! A ako neko sa druge strane,onda ta tema pod ključ i aufiderzen...Modovi produbljuju razdor među članovima ovde na forumu i vuku jasnu granicu između jednog i drugog tabora,tj.na one poželjne za kreaciju i na one koji su samo tu da bi pisali,aličiji se nick (tu mislim kao osoba,odnosno nalog) ,postovi ne poštuju,ne slušaju i brzo tonu u zaborav...Dosta me podseća na borbu patricija i plebejaca...

Poslednja izmena:
gledam svoje vene, tok krvi, zivota...toliko procesa u tijelo, toliko otkucaja, puteva, toliko savrsenih proracuna i desavanja..sve da bi moglo moje srce da kuca..da bi zivjela...i tako non-stop..ti procesi se ne zaustavljaju...jednolicni su, ponavljaju se iz dana u dan...i kad bi se nesto promjenilo, kada bi jedan dio puko, kada bi jedna sitnica krenula drugim tokom procesi bi bili poremeceni, srce bi stalo, ja bi umrla, i sve bi nestalo, jednostavno me vise ne bi bilo, i sve moje misli, zelje, bi u tom momentu samo isparile,nestale...
sada, posto jos uvijek sve tece u savrsenom redu, ja imam sansu da se pokrenem, da se moje zelje ne izgube i nestanu jednog dana, da ne bude sve uzalud...da ne ode jedan zivot tek tako, kao da ga nije ni bilo...

Zeljela sam da putujem, da vidim sto vise stvari, da uzivam u zivotu, da po cijeli dan setam, crtam, sviram gitaru...pjevam...da ne budem rob, da imam slobodu,da svaku noc zaspem s osmjehom na licu, a da se budim sa pomisli ''jos jedan dan, jos nesto novo, jedva cekam''
samo sam htjela da prozivim ovaj zivot kako sam ja to zamislila, kako sam oduvijek sanjala...volim da mastam, do te mjere da sebe ubijedim da je stvarnost drugacija, da mogu da postignem sve sto zelim, da mogu sama da krojim svoj zivot...

I, eto sad shvatam da nije tako...da je vrijeme da se prikljucim koloseku, ciklusu, da je vrijeme da odrastem, prestanem da budem dijete, da prihvatim realnost, da se pokorim...za 3god zavrsicu srednju skolu, do tada cu zivjeti u ovoj kuci, dolazeci svaki dan u 2, rucajuci, hodajuci po sobi, ili setajuci istim ulicama kao i juce,a i sutra opet tako..3god...a onda cu da odem na fakultet..da isto tako provodim pola dana u ucenju,da se zaposlim..da crncim na poslu do 4 dodjem kuci umorna, cekat ce me muz isto umoran, koji ce da sjedi u fotelji, dijete ce da odolazi u skolu, da ponavlja svoj opet jednolicni zivot...i tako...bicu samo jos jedna tacka u nizu..jos jedna mrvica...i ako to ne budem zeljela, i ako ja budem pronasla zadovoljstvo zivota, opet cu morati na fakultet, opet cu morati na posao,ne mogu da zivim od vazduha, opet cu morati da budem dio ciklusa ljudi koji svaki dan zale, koji se pitaju zasto tako sve funkcijonise, koji duboko u sebi zele promjene, a opet zive po ovom sistemu, klanjaju mu se, jer to je jedino ponudjeno, jedini izbor..jedina sansa, za nesto sto su nekada zeljeli, za nesto sto je proslo...
prolaznost nas sve guta, a sadasnjost nas samo mrvi...a ja necu da budem smrvljena!

necu da budem jos jedan broj...zelim da srusim zid, norme, pravila...zelim da cekam sutra ne znajuci sta ce se desiti, zelim da moja masta bude stvarnost, da se snovi ostvaruju, zelim da bude dozvoljeno da cijeloga zivota ostanem dijete, da sama biram svoj put, da ostavarujem svoje zelje...:arrow:i eto opet ja pricam kao dijete, opet ne prihvatam realnost...
dokle tako??
jedna osoba mi je rekla; "maki, ti ces uvijek ostati dijete, nikad neces odrasti" i da li je to lose??:neutral:

Gledam oko sebe, svoje vrsnjake, svi su pomireni sa realnoscu, prihvataju je...spremni su na ono sto ih ceka...djetinstvo i snove su ostavili iza sebe...pocinju da se bave politikom, i ovom nasom a i politikom zivota...imaju svoje ciljeve u zivotu, ali ciljeve koji su toliko prosjecni, jednostavni, svakodnevni, normalni, ocekivani...
i tako moj zivot se gradi, prolazi..cigla po cigla oko mene...zatvorice me...skroz...ostacu u tamnici i jedini izvor svjetlosti bice realnost...i ja cu je uzeti...u tom momentu bicu progutana, ponjeta lavinom zivota, u kojoj se necu ni vidjeti, jer kamencic moze da pokrene ali ne i da zaustavi odron...reci cu zbogom svojim mislima, snovima, zeljama...zbogom meni, onom iskrenom i naivnom dijelu...i to je to....na kraju cu da umrem bas kao i svi...a neko ce za 100god opet da zivi ,mozda opet da se pita, ali opet ce se predati...

ne znam, ne mogu da vidim poentu mog zivota....da li je ima...
da li vrijedi zivjeti zivot koji ne zelim, koji ne volim, koji znam kako ce da izgleda...ili je bolje pravit se lud, budala, pratit ovaj zivot, uklopit se u pravila i vjerovat da to nije to, da sam uspjela ono sto sam zeljela, da sve ima smisla, da sam srecna....
sto je najvaznije u zivotu?ja vise ne znam...bili su to moji snovi, koje sam zeljela da ostavarim, ciljevi, a sad ne znam...ne moze da mi najvaznije u zivot bude letenje kad to ne umijem i ne mogu....''i vec je vrime da se pomirim sa svitom...''
eto..prihvatam...a znam da cu uvijek, tiho, u sebi ostati ono dijete koje ce vjecito cekat da se probudi, ono koje ce sanjariti, i nadat se, ono koje ce zivjet u zabludi, ali ce bit srecno, i ipunjeno, zahvalno za zivot, za svaki otkucaj.....koje nece vidjeti zid, do kojeg nece doprijeti suze, kajanje, patnja...ono ce stojati iza tog zida, vjerujuci da je ispred, vjerujuci u svoju stvarnost, oslanjajuci se na mastu....

sta vi mislite o svojim zivotima, o svom zidu, o svojim snovima??

Razumem te,ali moraš naći načina da budeš srećna i pored svih ograničenja i zidova života,a samim time ćeš prevazići sve njih.Poenta svega je ljubav i kako pronaći sebe u ovoj koherentnosti nesklada,jer nisi sitna i beznačajna - sigurno nisi ljudima kojima je stalo do tebe.

Poljubi prvo one nesrecne
pa onda smiri one nemirne
lutkama sasij male haljine
i lovcima zategni lukove

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

u mojim hladnim kisnim sobama
na zidu crtez crnog crnila
pogledaj zid, pogledaj zid
iz crnog mrtvog praznog mrtvila

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

mi smo slobodni, mi smo slobodni
ja sam roden sasvim sam
roden sasvim sam

pomiri pse i macke recima
nahrani gladne svojim očima
dodirni dlanom nedodirljive
i spasi nas neuhvatljive

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

zajasi vetar prema brdima
u brdu kamen, so u nedrima
na zidu senke nasih godina

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

ja sam roden sasvim sam
roden sasvim sam

PS.Što se tiče foruma,imate moju stoprocentnu podršku...

Nemam komentar...osim mozda to da se uzasno plasim smrti,ali u onom smislu da necu da umrem ni po koju cenu,makar gazio po zrtvama...Mnoge sanse su propustene,a mnoge ce biti propustene u buducnosti,ali to je neizbezno i nepovrativo...

mislim da se ne plashim smrti.....sem da ne bude u nekim mukama,ali me malo plash:da li postoji,i ako postoji,SHTA DOLAZI POSLE:!::?:

mislim da se ne plashim smrti.....sem da ne bude u nekim mukama,ali me malo plash:da li postoji,i ako postoji,SHTA DOLAZI POSLE:!::?:

Ja ću o tome razmišljati kada bude bilo vreme i ako budem bio u mogućnosti - posle.
Sada se ne opterećujem time.Veliki broj ljudi poštuje moral samo zbog straha od onog "posle".Ja ne želim nikakvu nagradu.Dovoljna nagrada bi mi bila misao da sam za života radio dobro.I da potom izdahnem.Što se tiče smrti,ona je prirodan proces.Al je treba izbegavati. :mrgreen:

Samo je smrt verna.Svi će te zaboraviti i napustiti,ali ona neće.

pa onda smiri one nemirne
lutkama sasij male haljine
i lovcima zategni lukove

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

u mojim hladnim kisnim sobama
na zidu crtez crnog crnila
iz crnog mrtvog praznog mrtvila

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

ja sam roden sasvim sam
roden sasvim sam

pomiri pse i macke recima
nahrani gladne svojim očima
dodirni dlanom nedodirljive
i spasi nas neuhvatljive

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

zajasi vetar prema brdima
u brdu kamen, so u nedrima
na zidu senke nasih godina

pronadi me, pronadi me
u sobi gde umire dan

ja sam roden sasvim sam
roden sasvim sam[/I]

...

Sto mi radis to...?:dash:

Ja ću o tome razmišljati kada bude bilo vreme i ako budem bio u mogućnosti - posle.
Sada se ne opterećujem time.Veliki broj ljudi poštuje moral samo zbog straha od onog "posle".Ja ne želim nikakvu nagradu.Dovoljna nagrada bi mi bila misao da sam za života radio dobro.I da potom izdahnem.Što se tiče smrti,ona je prirodan proces.Al je treba izbegavati. :mrgreen:

Samo je smrt verna.Svi će te zaboraviti i napustiti,ali ona neće.

ma nije to neki strah,vec me zanima,j.bg.cudno mi,da li uopshte postoji NESHTO,bilo shta ili je sve samo prica.....nadam se da nije.sa 3.recenicom se potpuno slazem:super:Pa logicno je da ne treba srljati u smrt:roll:

Sto mi radis to...?:dash:

Jače je od mene... :dash:
To mi je omiljena pesma...A slaže se sa temom...

ma nije to neki strah,vec me zanima,j.bg.cudno mi,da li uopshte postoji NESHTO,bilo shta ili je sve samo prica.....nadam se da nije.sa 3.recenicom se potpuno slazem:super:Pa logicno je da ne treba srljati u smrt:roll:

Pa ja ti rekoh.Misliću o tome kad dođe vreme... :)
Mnogi se bave tako tim vantelesnim iskustvima,budizam,Tibet,Burma i sl.
Danilo Kiš ima u svojoj knjizi "Život,literatura" poglavlje koji se zove "Saveti mladom piscu".

Jedan od njih glasi: "Ne bavi se pseudohinduističkim religijama.Imaš pametnija posla."

Hmmmmmmmmmmmmm

Ovako.
Svi smo mi nekad razmišljali o tome da ne želimo da budemo neko ko živi samo ovde i sada i koga se niko neće setiti za dvesta godina. Želeli smo da ostavimo trag.
Ali, svi ljudi to žele.
A koliko njih to i ostvari?
Sudbina, misliš?
Jok.
Samo izbori. Nas čine naši izbori.

A fora je to ti što se najviše boje nestajanja na kraju jednostavno izaberu da nestanu... bar se meni tako čini.

Ti se bojiš neke kolotečine. Ali ne razumem - zašto bi ona morala da bude loša?
Možda bi za nekoga moj život izgledao kao kolotečina.
Ustvari, manje-više svi životi mladih izgledaju tako: škola, odnosno fakultet, kuća, izlasci, spavanje.
A meni recimo ne izgleda tako. Meni je to prožeto sunčanim danima na terasi u kojima uživam, šolji nes kafe u kojoj uživam, razgovoru s prijateljima u kom uživam, poljupcima u Novom Sadu u kojim uživam. Sitnice? Apsolutno! Ali u tome je i poenta!
Nemoj od života da tražiš previše.
Tražiš ljubav? Ljubav nije samo suprotan pol. Ljubav je i porodica, prijatelji, pas. Ljubav je davanje.
Tražiš putovanja? Neću da kažem da je putovanje i put u susedni grad, mada realno to jeste. Jesi li čula za MIS - Mlade istraživače Srbije? Za neverovatno sitne pare možeš otići skoro u koju god zemlju želiš.
Tražiš novac? Mrdni se, zaradi za neka svoja zadovoljstva. Ili uštekaj od onoga što već imaš, ako nemaš mogućnosti da radiš, ili te prosto mrzi (kakva sam ja :P).

Naš život biće nam dosadan ako sami odlučimo da bude tako.
Ti možeš da ga promeniš, veruj mi.

Znam to jer sam u srednjoj školi bila neko vreme u jednoj užasnoj fazi apatije i činilo mi se da nikad iz nje neću izaći. Ustvari, tad nisam, naravno, ni bila svesna da je to samo faza.
I onda skapiraš da te ljudi ustvari vole i da im je stalo do tebe i da je dan divan kad sija sunce i da je isto tako divno šetati kroz park i da u životu - prosto - ima mnogo više lepih stvari nego ružnih!

Bar nama, normalnim mladim ljudima, ako smo zdravi i imamo sredstava za život i niko nas ne maltretira. A pretpostavljam da je tako među nama koji smo na forumu.

Tako da... kolotečina je samo po sebi nešto paradoksalno. Ako ti smeta - promeniš to i više ne postoji. Ako ti ne smeta - onda nije kolotečina ;)

ovo je forum tinejdzera i valjda je logicno da mi odlucujemo kakve ce nam bit teme (naravno dok tu postoje neke NORMALNE granice) i da mi pisemo o onome sta nas zanjima....ovo stavljam ovdje zato sto smo eto mi iza ekrana, zida, i ne mozemo nista zato sto neki ljudi sa veoma finim vezama a i neki modovi svrate ovdje 1 godisnje pa im se eto ne svidjaju nase teme i onda ih sve pozatvaraju...vjerujem da je svako ovo primjetio, al evo ja da kazem kako to izgleda u iz mog ugla...

otvorim temu behind the wall...i prije sam otvarala tako neke ozbiljnije teme...i neko pise, neko ne..ugl tema i ne zazivi nesto..onda neko otvori neku temu poput ''imam problem s momkom'' ''kako smuvati curu'' i sl..na temi se pise traje nekoliko dana, a onda i ona nestane, i dodje neka druga slicnog, tj istog karaktera i ona nakon nekog vremena bude zakljucana....jedno vrijeme su nam sve teme na forumu bile tima da li da ga ostavim, da li da ga prevarim...i kako smo u susret ljetu ja otvorim temu sladoledi...pisu ljudi, ono cisto tema iz razonode...i dodje elektra i kaze
''Ova tema je jednako glupa ako ne i gluplja. Ne vidim zašto bi bilo koga interesovalo ko jede kakav sladoled.

Da li ste ikad razmišljali o tome za šta služi forum?

Da li služi tome da svako dođe, kaže šta ima i ćao-zdravo?

Pokušajte ponovo.''

i nakon toga se tema zakljuca iako se niko nije slozio s njom i svi su pisali....
tema za nas je stvarno dugo opstala, toga smo svi svjedoci, cak su i modovi tu pisali..nakon sto je ona zatvorena,otvori se pub..tema istog karaktera, samo sto su je otvorili drugi ljudi...i pogodite sta??nju zatvore s obrazlozenjem da takve teme nisu dozvoljene..a svi mozete uc i vidjet koliko je tema za nas imala postova....

eto toliko o nasem pravu na ovom pdf!!!!
Joj... :)
vidi, ja sam sad prvi put primetila temu i skontala da je super.
Ali, nije bitno šta o temama mislim JA kao JA, već je poenta u tome da sam jednostavno malo starija i iskusnija od vas i znam kako je ovaj forum izgledao pre par godina - izgledao je onako kako jedan forum i TREBA da izgleda. Bio je pun ovakvih tema. Kao što reče Keeper - tadašnji korisnici nisu bili pametniji od vas, jednostavno kreativniji i spremniji na diskutovanje.
Upravo zato što znam kako forum treba da izgleda, znam kako i ne treba da izgleda, i zato sam dala onakvu primedbu na temu o sladoledima.
Mogla sam je dati i na još dosta tema ovde!
Samo mi je pukao film kad sam je videla.
Pazi, i ja sam jednom otvorila sličnu temu kad sam bila mala :lol:, ali jednostavno pre otvaranja teme treba porazmisliti o sledećem:
zašto me to interesuje?
šta ću novo saznati?
da li tema može da otvori interesantnu diskusiju? (na primer, ova tema stvarno otvara jako velike prostore za jako velika razmišljanja i samim tim upoznavanje ostalih članova, što je super. Realno - mnogo više ćeš saznati o nekom, i mnogo lepše (ili ružnije) stvari o nečijem biću će izaći ovde nego na temi o sladoledu, ili o lepim pesmama i porukama, ili o pijančenjima na žurkama, ili o mobilnom telefonu....... A zašto je to i bitno za to kakva je neko osoba???)

I još jedna stvar: svi lično shvataju zaključavanje teme.
Nema potrebe za tim.
Nikad vam moderator neće zaključati temu zato što mu se vi ne sviđate, nego zato što tema na neki način ne poštuje pravilnik ili jednostavno neće ni na koji način doprineti podforumu.

A kao što si i sama videla, zaključano je mnogo tema pored ove na koju sam ja stavila primedbu, tako da, veruj mi, moja primedba nema nikakve veze sa samim zaključavanjem.
Ali sa tim da je tema loša - ima.

I to ne treba da te uzbuđuje, ljuti ili nervira!
Shvatiš u čemu je poenta, više to ne radiš i život je lepši ;)

Back