BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam moju kuju kupila u Belgiji prosle godine,kad je imala 3 godine i ne mogu ti opisati u kakvom je stanju ona bila,a kupljena je u najpoznatijoj i najboljoj odgaivacnici tamo. Tek sad je pocela da se igra sa psima.

Jao pa znaci nema nikakvih garancija bez obzira gdje ga nabavis, i koliko ga platis. E mala tvoja kujica bas mi je zao. Sreca pa je dobila tebe kao vlasnika, i sa svom paznjom i ljubavlju ce prevazici te traume iz prvih godina djetinjstva. Ne razumijem kako neko moze da uzgaja pse a tako ih tretira. :dash:

Jao pa znaci nema nikakvih garancija bez obzira gdje ga nabavis, i koliko ga platis. E mala tvoja kujica bas mi je zao. Sreca pa je dobila tebe kao vlasnika, i sa svom paznjom i ljubavlju ce prevazici te traume iz prvih godina djetinjstva. Ne razumijem kako neko moze da uzgaja pse a tako ih tretira. :dash:

Ljudi koji imaju velike odgaivacnice nemaju vremena da se posvete psima,uglavnom su stalno po nekim izlozbama i putuju,psi su stalno zatvoreni u boksovima i ne druze se medjusobno. Nikakva garancija nije ni cena ni ime odgaivacnice. Jedino da odes u samu odgaivacnicu i sama vidis kakva je situacija,inace nikad neces znati kako su psi tretirani.
ja sam molila ljude da dodju kod mene i vide u kakvim uslovima zive psi i bebe.

Ljudi koji imaju velike odgaivacnice nemaju vremena da se posvete psima,uglavnom su stalno po nekim izlozbama i putuju,psi su stalno zatvoreni u boksovima i ne druze se medjusobno. Nikakva garancija nije ni cena ni ime odgaivacnice. Jedino da odes u samu odgaivacnicu i sama vidis kakva je situacija,inace nikad neces znati kako su psi tretirani.ja sam molila ljude da dodju kod mene i vide u kakvim uslovima zive psi i bebe.
pa sad mi je malo jasnije, ali svjedno ne mogu da shvatim kako te divne zivotinje mogu tako da tretiraju :(
jedino onda tako da pokusam, mada ako je bas takva situacija sa vecinom uzgajivaca onda cu oprobati svoju srecu. ako nista, utjeha ce mi biti da ce malisa imati dobar dom kod mene.

pa sad mi je malo jasnije, ali svjedno ne mogu da shvatim kako te divne zivotinje mogu tako da tretiraju :(
jedino onda tako da pokusam, mada ako je bas takva situacija sa vecinom uzgajivaca onda cu oprobati svoju srecu. ako nista, utjeha ce mi biti da ce malisa imati dobar dom kod mene.

Dok su mali lako se dovedu u red i brzo zaborave sta im se desavalo dok su bili kod odgaivaca. Tako da nije problem ako i dodje kod tebe malko istraumiran,mada je bigla tesko ubiti u pojam pogotovo kad je jos mali.

Trikolor stenci se radjaju crno-beli bez braon boje i tek sa neke dve nedelje postaju trikolor. A raspored boja im se menja tokom celog zivota. Ono sto im je na rodjenju belo ostaje uvek takvo,ali crna boja im se postepeno gubi,moj Bili vise nema crnu boju vec tamno braon,a nekima i ostaje ta crna.

Da li kod bikolora sare ostaju kakve i jesu odnosno belo ostaje belo a braon braon?:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Znam da si napisala da kod nas ima samo 4 bikolor zenke,sta ti mislis da li je to zato sto su kod nas popularniji trikolori pa su ih uvozili, i onda normalno da pri parenjima budu skoro svi trikolori ili je tako i u svetu? Ja sam skinuo neke slike sampiona Kanade ,Australije i Amerike i na moje iznenadjenje svi su bikolori.:think:,

Znam da si napisala da kod nas ima samo 4 bikolor zenke,sta ti mislis da li je to zato sto su kod nas popularniji trikolori pa su ih uvozili, i onda normalno da pri parenjima budu skoro svi trikolori ili je tako i u svetu? Ja sam skinuo neke slike sampiona Kanade ,Australije i Amerike i na moje iznenadjenje svi su bikolori.:think:,

Ako nije problem postavi te slike ovde da ih i mi vidimo.
Ja sam veliki ljubitelj bikolor biglova,ali su trikolor svugde u svetu mnogo atraktivniji i trazeniji. Bikolor su i retki primerci rase,kao recimo beli bokseri u svojoj rasi,stim sto su dvobojni biglovi priznati od FCI.
Desava se da trikolor zenka rodi bikolor stene,ali se retko desava da bikolor zenka rodi bi kolor stene. Majka mog Bilija je bikolor zenka a nikad do sad nije u leglu imala bikolor bebu,a velika je verovatnoca da je Bili ima u leglu. Geni su cudo!!!!
Ne mora da znaci da ce iz kombinacije dve bikolor jedinke proizaci i jedna bi kolor beba.

Ja licno mislim da cu u narednom leglu imati vise od jednog bikolor steneta jer i Dilajt i Bili nose taj gen.

Jao Vilus kolika je Dilajt:D
Bice puno kuca:heart: Jel da?
A za Diku mogu da pretpostavim kako si ponosna,ipak je on tvoj...
Kako da se izrazim- `tvojih ruku delo`
Sigurno je mnogo lep osecaj,nadam se da cu ja to nekad iskusiti:D

Dika je najbolje delo moje drage Dilajt,mada radjala je ona i pre dike sampione.

Florreke Lighthouse Family je stene iz njenog prvog legla sa istim muzijakom,inace je mladi prvak Evrope,mladi sampion Hrvatske i sad u Stokholmu je bio drugi u razredu.

Back