BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jao sto su slatki. Ja vec neko vrijeme razmiljam da nabavim jednu kucu. Odlucila sam se pomalo neodgovorno za beagles iskljucivo na osnovu izgleda. Sada moram malo da istrazujem da li ce mi odgovarati njihov temperament. Ova tema je dobar pocetak ;)
mene najvise interesuje treniranje i buka jer zivimo u stanu. Cula sam da oni vole da laju puno ... Ne znam da li je to istina...
ali su definitvno moja najdraza rasa, medeni su

Jao sto su slatki. Ja vec neko vrijeme razmiljam da nabavim jednu kucu. Odlucila sam se pomalo neodgovorno za beagles iskljucivo na osnovu izgleda. Sada moram malo da istrazujem da li ce mi odgovarati njihov temperament. Ova tema je dobar pocetak ;)
mene najvise interesuje treniranje i buka jer zivimo u stanu. Cula sam da oni vole da laju puno ... Ne znam da li je to istina...
ali su definitvno moja najdraza rasa, medeni su

Da,biglovi su bas cakani,ali...Uvek postoji ono ali. Cesto su glasni i cudno laju,ustvari vise zavijaju nekako promuklo,zato ih i zovu pevajuci psi. Za obuku su prilicno teski,jer su to psi gonici i njuh je njihova jedina vodilja.
Ali ja imam 3 bigla i u stanu su mi i redovno dobijam pohvale od komsiluka kako se uopste ne cuju. Bigl je pas koji laje dok goni i retko kad laje bez povoda. Nije pas cuvar pa ne laje na zvono.
Inace su jako pitomi i umiljati i u stanju su da po ceo dan sede pored vlasnika i traze da se maze. To su psi za aktivne ljude,treba im puno trcanja i kretanja.

Sta god te jos zanima ti pitaj slobodno,a ja cu se truditi da ti odgovorim.

Hvala ti! Uf meni bas to odgovara da vole da se maze, jer ja bi non stop ljubimce gnjavila (sto moj macor moze zdusno da potvrdi). :twisted:
Posto nisam nikad imala psa u kuci, interesuje me ta dresura, kako da ga naviknem da ne piski po kuci. Moji poznanici koji imaju pse kazu da se to podrazumjeva.:roll:
I da, kakvi su sa djecom. Nemam nista trenutno u planu ali kad dodje vrijeme za to, da znam na cemu sam sa tom rasom ;)
Ohrabri me ti za to da ne laju stalno (recimo na zvono). A u tvom stanu na sta oni laju, da li kad se igrate, kad im bacas nesto (ono kao lovci pravi)? Na sta reaguju? Sto se tice trcanja i aktivnosti, mislim da nece biti nikakvih problema.
Hvala ti puno za odgovore;)

Sa decom su super,zaista obozavaju decu i trpe sve decije grubosti. Bas su dobrice,vole sve sto je zivo. Laju kad se igraju,jure i otimaju oko neke igracke. Retko kad zalaju ako napolju cuju nesto,ali bas retko,laju kad traze da se maze i igraju.
Obavljanje nuzde napolju lako nauce,ali do nekih 6 meseci ne mozes ocekivati da ce izdrzati nekih 9 sati. Ja sam moje ucila tako sto su nuzdu prvo obavljali na novinu koja je stalno stajala u kupatilu,pa sam pocela da je sklanjam na neko vreme,pa sve duze i duze dok je na kraju nisam skroz sklonila.
U principu nisu ljubomorni psi i ne smeta im prisustvo druge zivotinje.

Bas ti hvala sto si nasla vremena da odgovoris na moja pitanja pogotovo u vezi dresure jer sam totalni laik. Odluka je pala- beagles :heart:
vidis to mi je jako bilo bitno da se slazu sa djecom, i naravno da se nece krviti sa mojim mackom. E sad kako ce on reagovati to cemo tek vidjeti. :twisted::sad2:
I ja sam ocekivala da ce trebati vremena dok se ne nauce da ne piske, ali polako pa ce se navici.
Ti rece da imas 3, ja planiram nabaviti samo jednog, i bojim se da se ne osjeca usamljeno. Ima macora za drustvo, ali ne znam da li su bas drustveni, ili su ok ako su sami. Hvala ti puno!

Bigl tesko podnosi samocu,ali ako u kuci postoji bilo koja zivotinja oni su super jer se tad ne osecaju usamljeno. Mada kad se kao mali navikne da bude sam neko vreme u kuci ne pravi probleme. Znam mnogo ljudi koji imaju samo bigla i on normalno ostaje sam kod kuce dok su oni na poslu.
Ljudi koji su uzeli stene iz mog proslog legla su od samog starta ostavljali kucu samo,u pocetku na pola sata,pa sve duze i on sad ne pravi nikakve probleme. A druga zena to nije radila,bilo joj je zao da stene ostavi samo pa sad ima problem jer mala napravi skandal kad je sama.

O Mirka,pa nije te dugo bilo.
Ako hoces bigla,bas sad imas dobro stene u Subotici,muzijak koji je odmah za preuzimanje. A ako imas strpljenja sacekaj barem oktobar,moja kuja treba da se osteni krajem jula.

Čekam oktobar...ne znam gde mi je glava ovih dana i ne znam kako bi kucu ubacila u ovaj ritam...
A oktobar mi savršeno paše...em je tvoje štene, em si mi tu, em mi je u oktobru rodjendan, tražicu mužu da mi kupi Bigla ! :mrgreen:
Taman isteramo zimu dok je mali ...
Jeli Vilus a 'oćemo imati pravo da se družimo sa kucom dok je ne uzmemo tj od jula do oktobra?
Da bar gledam kako raste od mrve do šteneta?
Šta da uzmem dal ženku il mužjaka :think:

Ništa Vilus , notiraj tamo ...jedna kuca Mirki! :klap:

O Mirka,pa nije te dugo bilo.
Ako hoces bigla,bas sad imas dobro stene u Subotici,muzijak koji je odmah za preuzimanje. A ako imas strpljenja sacekaj barem oktobar,moja kuja treba da se osteni krajem jula.

Vilus voleo bih da tvoja kuja osteni sto vise stenadi jer kolika je traznja za tvojim kucama i 15 bi bilo malo:klap::klap::klap:. Moram da priznam da su ti kuce divne:heart::heart::heart: da je vise takvih odgajivaca gde bi bio kraj ljubiteljima bigla.:klap::klap::klap: Pozdrav od Zvoncice.

:vatromet:
Vilus voleo bih da tvoja kuja osteni sto vise stenadi jer kolika je traznja za tvojim kucama i 15 bi bilo malo:klap::klap::klap:. Moram da priznam da su ti kuce divne:heart::heart::heart: da je vise takvih odgajivaca gde bi bio kraj ljubiteljima bigla.:klap::klap::klap: Pozdrav od Zvoncice.

:rumenko::rumenko::rumenko::rumenko:
E sad sam se postidela!:rumenko:

Znate kako,ja moje pse pre svega volim,obozavam:heart:,biram kome cu prodati stene jer mi je zaista bitno da moja beba bude voljena i negovana. Kada stene ode u svoj novi dom ja ostajem u kontaktu sa novim vlasnicima i spremna sam da dam bilo kakav savet.
Doduse i jedina sam u Srbiji koja je psa uvezla iz inostranstva,a da to nije Madjarska ili Ceska. U pse ulazem puno,mozda cak i previse,samo mi vet dolazi na svaka 3 meseca radi redovne kontrole.
Da je sam odgaivac,ali sam pre svega ljubitelj zivotinja i moji psi su clanovi moje porodice a ne vrecice para:p

MCH hvala na tako lepim recima i jos lepsim zeljama

Poslednja izmena:
Bigl tesko podnosi samocu,ali ako u kuci postoji bilo koja zivotinja oni su super jer se tad ne osecaju usamljeno. Mada kad se kao mali navikne da bude sam neko vreme u kuci ne pravi probleme. Znam mnogo ljudi koji imaju samo bigla i on normalno ostaje sam kod kuce dok su oni na poslu.
Ljudi koji su uzeli stene iz mog proslog legla su od samog starta ostavljali kucu samo,u pocetku na pola sata,pa sve duze i on sad ne pravi nikakve probleme. A druga zena to nije radila,bilo joj je zao da stene ostavi samo pa sad ima problem jer mala napravi skandal kad je sama.

Hvala jos jednom za odgovor Vilus. Dobro je bar nece biti usamljen, ima macora da mu pravi drustvo. Steta sto nisam blize, uzela bih i ja jednog malenog bigla od tebe. Mogu misliti kako ih ti samo njegujes i pazis, svaka cast. Gledala sam sve slike koje si okacila ma preslatki su. Definitivno najljepsi psi :heart:

e hvala, bas sam istrazivala razne sajtove gdje ih nude, i nisam znala koji su pouzdani. Znas jako mi je bitno da su oni rodjeni u tom nekom humanom okruzenju, kao ti rece da ih ne vide samo kao izvor para, vec da je tu sva potrebna njega i paznja dok su kod uzgajivaca.
Moja jedna drugarica je kupila Boston terijera od uzgajivaca, i ko zna u kakvim je okolnositma ono raslo Elem ona je dobila, mrsavo, nervozno, i preplaseno stene koje nikom nije vjerovalo u pocetku cvileci non stop. Ne bih da se to desi mom biglu ;)

e hvala, bas sam istrazivala razne sajtove gdje ih nude, i nisam znala koji su pouzdani. Znas jako mi je bitno da su oni rodjeni u tom nekom humanom okruzenju, kao ti rece da ih ne vide samo kao izvor para, vec da je tu sva potrebna njega i paznja dok su kod uzgajivaca.
Moja jedna drugarica je kupila Boston terijera od uzgajivaca, i ko zna u kakvim je okolnositma ono raslo Elem ona je dobila, mrsavo, nervozno, i preplaseno stene koje nikom nije vjerovalo u pocetku cvileci non stop. Ne bih da se to desi mom biglu ;)

Ja sam moju kuju kupila u Belgiji prosle godine,kad je imala 3 godine i ne mogu ti opisati u kakvom je stanju ona bila,a kupljena je u najpoznatijoj i najboljoj odgaivacnici tamo. Tek sad je pocela da se igra sa psima.

Vilus, kod trikolora kada se rode oni su skoro crni bar ledja, ali kasnije crna ne preovladava? Sa koliko starosti oni definitivno dobiju konacan raspored boja?

Trikolor stenci se radjaju crno-beli bez braon boje i tek sa neke dve nedelje postaju trikolor. A raspored boja im se menja tokom celog zivota. Ono sto im je na rodjenju belo ostaje uvek takvo,ali crna boja im se postepeno gubi,moj Bili vise nema crnu boju vec tamno braon,a nekima i ostaje ta crna.

Back