BATINE KOJE SE PAMTE!

Mama me jednom tukla na sred prodavnice u kojoj je radila jer sam bila mala, krenula sama da prelazim magistralni put da bih doshla k njoj. Zamalo da me zgazi kamion ili us, hsta li, ne secam se, bilo je neshto veliko i da me jedna zena nije videla (inache nasha rodjaka) i maknula s puta sad verovatno ne bih kuckala ovo i verovatno vi ne biste ni imali pojma da sam ikada postojala. Al sam bila prebijena, ruke su mamu bolele od tuche.

moj sin je jednom (imao 7g) stao na sims prozora (treci sprat),i drzao se a platnenu roletnu,a sve da bi zaplasio neke babe koje su redovno stajale ispred zgrade.
one su me i sacekale popodne kad sam se vracala sa posla i to mi rekle.zahvalna sam im do neba!
ne znam da li je @ancika dobila tolike batine,ali ja sam ga posteno izudarala.nikada vise nije pravio takve `sale`

Podseti me Grebo na moju sestru od tetke koja je gledala klince na 13 spratu koji su prelazili sa terase na komsinicinu terasu.:eek:
Unutra bila neka baba kad je srcka nije strefila.:zcepanje:
A jos kad joj je uletela moja sestra i pcela da razbacuje decu po stanu:eek:
Po prici ocevidaca ona gresna nije ni cekala lift nego je preletela stepeniste:zper:
A klinci su tada imali 9 i 7 god.:eek:
Mislim da im niko od roditelja ne bi to oprostio:whistling:

I posle svega noradg ostao si nedorecen da li je to sto si prozivljavao u detinjstvu zlostavljanje vaspitanje ili nesto trece. Kako danas kao zreo covek gledas na svoje roditelje da li im zameras takve batine ili ih razumes?

prut je deblji a siba je tanja a da i siba i prut previs bole, da sta miliste da li je jaca vrbina ili brezova siba.

O cemu vi diskutujete, hahaha Kakvih sam batina dobio kao klinac, Boga mi zapamtio sam ih.
A dobio sam ih i kao odrasla osoba. Kad te murijas sasije pendrekom preko ledja, nije ti svejedno. Pregrmeo sam i to. Menjao bih sve te batine za ovu nemoc i bes, koje me sad muce.

zaboravila sam zbog cega,ali pamtim svoju klimaktericnu uciteljicu koja je stalno kasljucala i uvek bila nervozna.poredjala je nas nekoliko,uzela stap,i svakoga je zviznula jednom i to po glavi.

Ovo me podseti na moj slucaj. Bila sam u osnovnoj, mozda 6-7 razred i imali smo cas fizike kod razrednog koji je bio veliki kao medved i vecito nesto namrsten :roll:
Predavao je neku lekciju a ja sam se okrenula da kazem nesto drugarici iza mene i pocela da se smejem, on je to cuo, okrenuo se i dosao do mene, rekao da ustanem
i zviznuo mi samarcinu sa onom njegovom sakom ko lopatom od koje sam prebrojala zvezde z:hm: Secam se da su se svi zgranuli i niko nije pisnuo do kraja casa, a ni u buduce na casovima fizike....
Matoro govedo. :evil:

Imali smo stanare u kuci..
Podjem s kevom kod njih na kafu.
Stanarka kuvala jaja detetu za dorucak, pa pita i mene hocu li i ja.
A cuj mene pametne:malav:
Hoću, hoću, ja nikada nisam jela kuvana jaja!:hahaha1::hahaha1:
Znači svukla me nekako niz stepenice do našeg stana i umlatila...a nisi jela jaja,a?Nisi?Pa udri varjačom...ehehhe

Ovo me podseti na moj slucaj. Bila sam u osnovnoj, mozda 6-7 razred i imali smo cas fizike kod razrednog koji je bio veliki kao medved i vecito nesto namrsten :roll:
Predavao je neku lekciju a ja sam se okrenula da kazem nesto drugarici iza mene i pocela da se smejem, on je to cuo, okrenuo se i dosao do mene, rekao da ustanem
i zviznuo mi samarcinu sa onom njegovom sakom ko lopatom od koje sam prebrojala zvezde z:hm: Secam se da su se svi zgranuli i niko nije pisnuo do kraja casa, a ni u buduce na casovima fizike....
Matoro govedo. :evil:

Taj ce proci (ako vec nije) kao onaj matori sto je nedavno da sred ulice nokautiran zbog svojih nedela iz proslosti.

Imali smo stanare u kuci..
Podjem s kevom kod njih na kafu.
Stanarka kuvala jaja detetu za dorucak, pa pita i mene hocu li i ja.
A cuj mene pametne:malav:
Hoću, hoću, ja nikada nisam jela kuvana jaja!:hahaha1::hahaha1:
Znači svukla me nekako niz stepenice do našeg stana i umlatila...a nisi jela jaja,a?Nisi?Pa udri varjačom...ehehhe

Kako glupo....mislim, ne bih da ti vredjam mamu, ali koji je njoj bio, gde si ti tu bila bezobrazna, gde si pogresila bas toliko da je morala da te razvlaci po stepenicama i udara varjacom???? Uzas...

Taj ce proci (ako vec nije) kao onaj matori sto je nedavno da sred ulice nokautiran zbog svojih nedela iz proslosti.

Pa verovatno ga je stigla kazna, proslo je dosta godina od tad ali verujem da mu se sve vratilo na nacin kako je zasluzio, posebno sto je uvek mlatio ucenike za svaku sitnicu ili tako jednostavno kad nije raspolozen pa mu svi smetamo, decake pogotvo i to nekad i pesnicama u glavu :roll: ....Sto je najzesce ja tad nisam smela da kazem caletu za taj dogadjaj jer znajuci kako reaguje kad sam ja u pitanju, otisao bi u skolu i samleo bi ga, napravio mesano meso :lol: Izbegla sam da nastane jos veci haos u svakom slucaju :D

Haha a keva me jednom kad sam bila klinka isibala kablom od usisivaca jer sam bila mnogo "dobra". U skoli dobijemo knjizice sa ocenama i ja imala neke lose i uzmem hemijskom i prepravim da mi sve budu petice :lol: i tako zadovoljna odem kuci hahaha , keva kad je videla samo sto nije pala, krece dreka a ja jos pametnica "Nisam to ja uradila, to je tako" z:mrgreen:
Onda je dohvatila kabl i sve po nogama , imala sam dange samo tako, kao zebra :aha:

Pa verovatno ga je stigla kazna, proslo je dosta godina od tad ali verujem da mu se sve vratilo na nacin kako je zasluzio, posebno sto je uvek mlatio ucenike za svaku sitnicu ili tako jednostavno kad nije raspolozen pa mu svi smetamo, decake pogotvo i to nekad i pesnicama u glavu :roll: ....Sto je najzesce ja tad nisam smela da kazem caletu za taj dogadjaj jer znajuci kako reaguje kad sam ja u pitanju, otisao bi u skolu i samleo bi ga, napravio mesano meso :lol: Izbegla sam da nastane jos veci haos u svakom slucaju :D

Haha a keva me jednom kad sam bila klinka isibala kablom od usisivaca jer sam bila mnogo "dobra". U skoli dobijemo knjizice sa ocenama i ja imala neke lose i uzmem hemijskom i prepravim da mi sve budu petice :lol: i tako zadovoljna odem kuci hahaha , keva kad je videla samo sto nije pala, krece dreka a ja jos pametnica "Nisam to ja uradila, to je tako" z:mrgreen:
Onda je dohvatila kabl i sve po nogama , imala sam dange samo tako, kao zebra :aha:

Kreten lik. Trebala si reci ocu.

Mene je moja mlatila posteno, najroge mi je bilo kad me tukla sibom....isara me, da nedelju dana ne mogu da sednem, sve se uvrcem jadan, namestam se nekako. Nije da nisam bio bezobrazan, ali umela je da pretera posteno.

Uh, pamtim neke batine, kod bake na selu, kad sam se zaigrala u bašti gde je sejala detelinu i krompir, a ona me ostavila na koji minut, dok ne ode po neku prskalicu.
Ja sam za to vreme uzela sama i razbacala, najdajući se da sejem.
Uh, onom lopaticom me istukla. :) Pamtim, nikada me više baka nije tukla.

Otac nije nikada, sa njim sam kao drugar.
Mama me je, bogme, šibala.
Jednom, jer sam komšiji pored rekla da mu žena ima nekog mladog što joj dolazi kad on nije tu, već kada ode da čuva ovce (stariji je bio čovek).Nije mi bilo jasno što me je tukla, pa rekla sam istinu. :)

Bila sma bolesna veoma kao mala, imala sam strašnih problema sa bubrezima. pa me je tukla tako da ja legnem, a ona me bije, ja se ne mrdam, da se ne povredim dodatno. Dresirana, nema šta.
Setiću se još :)

o batinama sam pisao i na temi prolupali klinci. ja ne mogu da vjerujem da ima vas koji kazete da su vas tukli da su vam ostajali tragovi od sibe danima. pa to je izživljavanje na djeci. ili moonlight ti kazes da si morala da legnes i da se ne mrdas pa da te majka tuce. ja se iskreno nadam da takvih batina kakvih sam se ovdje procitao danas nema. nadam se da je nasa civilizacija malo napredovala. ja hvala bogu nisam imao takve roditelje da su me tukli i ja se nadam da ni ja necu nikada udariti svoju djecu kad ih budem imao.

Naslov govori za sebe pa kuckajte!

(tu mislim na svakave batine od onih kao dete,u skoli pa do onih u starackom domu lol )

Bila sam prvi razred i dobila sam keca iz matematike(možda sam čak bila i jedina koja je dobila keca, ne sećam se). I dan danas ne vidim razlog tim batinama, kec pa šta!!
Keva me je toliko tukla, da se i sad naježim!
Mislim da mi je počupala pola kose sa glave, bacila me je na krevet i toliko makljala da mi je (sećam se i dan danas) pocepala kariranu škotsku suknju do kolena.

Ja i dan danas ne znam šta joj je bilo, kao da je doživela neki prekid filma.
Generalno su me makljali ali nikad kao tad. Stvarno je bilo jezivo!!

Danas toliko god kasnije, završila sam fakultet i matematika mi uopšte nije trebala niti će mi trebati! : lol:

*Sećam se i jedne šamarčine koju mi je lupila(mislim da mi je tad polomila nos :) ) mislim da sam bila 2 razred srednje. Bili smo u selu i mom mladjem bratu je bilo loše. Imao je dijareju.Poslali su me do prodavnice da mu kupim nešto integralno kako bi jeo. Ali ja sam očigledno zaboravila zašto sam pošla jer sam sela ispred prodavnice sa društvom i zapila sam se :D Došla sam oko 3-4 h ujutru mooooooortus pijana. Mislim da su me nosili, tj. medjusobno smo se nosili. Keva me je sačekala pred kapijom u selu i kad me je videla onakvu, takvu šamarčinu mi je zveknula da sam ja već onako grogi-cirke odletela bukvalno 2 m i prosula se celom dužinom. Mislim da me je odvukla do kuće i umlatila ko vola u kupusu. Ali meni bilo sve jedno, bila sam pod anestezijom :) :)

*Ćale me je vodio na koncert "Riblje čorbe kad sam imala" nekih 4 god. Tog koncerta se odlično sećam jer mi je tad kupio ono plastično što svetli- ima ih i sad kao narukvica, ali to je bila crvena ogrlica. e pa sa njom me je tukao narednik 4 god. Dok se nisam toliko razbesnela da sam to čudo bacila sa terase sa 6 sprata.
Ne sećam se povoda zašto me je maljao. Mislim da je ono Pobijem se sa mladjim bratom onda on dodje pa nas prebije oboje :)

Što tad nije postojalo to zloostavljanje dece, a ne "batina je iz raja izasla"? Mene bi garant oduzelo socijalno! :D :D :D

Poslednja izmena:
Inače odnos prema detetu može da ima ključnu ulogu u izboru partnera tog deteta jednog dana!!
Deca koja nisu navikla da dobijaju ljubav od roditelja kasnije mnogo lakše upadaju u devijantne partnerske odnose jer se navikla da finkcionišu u sado-mazohističkim tripovima!!

Bila sam prvi razred i dobila sam keca iz matematike(možda sam čak bila i jedina koja je dobila keca, ne sećam se). I dan danas ne vidim razlog tim batinama, kec pa šta!!

Mene bi onda moja za keca iz matematike tukla svaki dan hahahah s' obzirom da sam vecito imala 1 iz tog predmeta, koji ne podnosim :roll:

@ t.

Ostala ja sama kuci, sestra starija u skoli, moji rade, i meni je bilo izgleda dosadno pa sam resila da se zabavim z:mrgreen: tako sto sam pokupila sestrine omiljene nove original barbike i pokidala im glave i ruke i noge haha, kad je dosla iz skole i videla lutke u delovima razbacane po sobi pocela je da vristi, da me juri po sobi, znam da sam bezala oko stola...kad me je stigla bacila me na krevet pa udri mujo...

Mene bi onda moja za keca iz matematike tukla svaki dan hahahah s' obzirom da sam vecito imala 1 iz tog predmeta, koji ne podnosim :roll:

@ t.

Ostala ja sama kuci, sestra starija u skoli, moji rade, i meni je bilo izgleda dosadno pa sam resila da se zabavim z:mrgreen: tako sto sam pokupila sestrine omiljene nove original barbike i pokidala im glave i ruke i noge haha, kad je dosla iz skole i videla lutke u delovima razbacane po sobi pocela je da vristi, da me juri po sobi, znam da sam bezala oko stola...kad me je stigla bacila me na krevet pa udri mujo...

Za te batine joj i dan danas prebacujem!!
:D :D

To je bilo vreme onog ludila ratova, inflacija i potpunog ludila.
Jos smo mi imali i dosta porodičnih problema.

Jedino sebi mogu da objasnim kao neki prekid filma, jer i dalje ne vidim razlog tim batinama :D

Keva me je toliko tukla, da se i sad naježim!
Mislim da mi je počupala pola kose sa glave, bacila me je na krevet i toliko makljala da mi je (sećam se i dan danas) pocepala kariranu škotsku suknju do kolena.

Ja i dan danas ne znam šta joj je bilo, kao da je doživela neki prekid filma.
Generalno su me makljali ali nikad kao tad. Stvarno je bilo jezivo!!

Danas toliko god kasnije, završila sam fakultet i matematika mi uopšte nije trebala niti će mi trebati! : lol:

*Sećam se i jedne šamarčine koju mi je lupila(mislim da mi je tad polomila nos :) ) mislim da sam bila 2 razred srednje. Bili smo u selu i mom mladjem bratu je bilo loše. Imao je dijareju.Poslali su me do prodavnice da mu kupim nešto integralno kako bi jeo. Ali ja sam očigledno zaboravila zašto sam pošla jer sam sela ispred prodavnice sa društvom i zapila sam se :D Došla sam oko 3-4 h ujutru mooooooortus pijana. Mislim da su me nosili, tj. medjusobno smo se nosili. Keva me je sačekala pred kapijom u selu i kad me je videla onakvu, takvu šamarčinu mi je zveknula da sam ja već onako grogi-cirke odletela bukvalno 2 m i prosula se celom dužinom. Mislim da me je odvukla do kuće i umlatila ko vola u kupusu. Ali meni bilo sve jedno, bila sam pod anestezijom :) :)

*Ćale me je vodio na koncert "Riblje čorbe kad sam imala" nekih 4 god. Tog koncerta se odlično sećam jer mi je tad kupio ono plastično što svetli- ima ih i sad kao narukvica, ali to je bila crvena ogrlica. e pa sa njom me je tukao narednik 4 god. Dok se nisam toliko razbesnela da sam to čudo bacila sa terase sa 6 sprata.
Ne sećam se povoda zašto me je maljao. Mislim da je ono Pobijem se sa mladjim bratom onda on dodje pa nas prebije oboje :)

Što tad nije postojalo to zloostavljanje dece, a ne "batina je iz raja izasla"? Mene bi garant oduzelo socijalno! :D :D :D
Нису те довољно тукли.
Требало је ту још радова!
Заиста
!

Tаква неодговорност од персоне која има 16-17 година и послата је да купи нешто што би помогло болесном детету, а не само да не обави оно зашта је послата, него се опије ко свињче, па јој је то још и симпатично...
За тебе је канџија терапеутско средство.
И то она чворновата!

Back