Bass

1733084581774.png

1971 Gibson Triumph

sada da se vratimo na bas. taj instrument je vodeci pored bubnjeva. u stvari bubanj i bas su umereno vodeci, sve ostalo je filovanje i sminkanje. drndam i sam bas gitaru ali samo kad sam sam. amateure sam. taj instrument je toliko dubok da .. nemam vise reci. moj bata razara bas gitaru i najbolje to radi kada smo sami. cepa on i ritam od malena, ali mislim da mu bas gitara vise pase. zakljucak je da je bas gitara najmocniji instrument , pa posle idu bubnjevi i sve drugo.

"Tutmarc`s Audiovox736 Bass Fiddle" iz 1936-te godine. Prva bas gitara solidnog tela. Iako se njegovo ime zapostavilo godina, Paul Tutmarc se danas smatra izumiteljem bas gitare. "Tut" bas, iako veoma redak, moze se i danas naci. Nedavno je jedan prodat za $25.000 dolara.

AUDIOVOX_02.jpg

tutm.jpeg

tut.jpg

Sviram bas gitaru mnogo duze nego gitaru. Imao sam i probao sam mnoge bas gitare. Najbolja bas gitara po meni? Rickenbaker, bez imalo razmisljanja.........
Predivan i unikatan bas. Ali zvuk ...specifican "Rick" zvuk se ne moze reprodukovati ni sa jednim drugim basom. A moze se koristiti za bilo koju vrstu muzike. Univerzalan bas.

R.jpg

Sviram bas gitaru mnogo duze nego gitaru. Imao sam i probao sam mnoge bas gitare. Najbolja bas gitara po meni? Rickenbaker, bez imalo razmisljanja.........
Predivan i unikatan bas. Ali zvuk ...specifican "Rick" zvuk se ne moze reprodukovati ni sa jednim drugim basom. A moze se koristiti za bilo koju vrstu muzike. Univerzalan bas.

Pogledajte prilog 1652138
Nisam se smirio dok nisam sebi pribavio jedan. Zapao mi je crni (jetglo)

Ne znam zasto sam bio pod utiskom da dvostruke gitare u bas/gitara kombinaciji, uvek imaju bas gore i gitaru dole. Citam nesto o ovom dvostrukom Eastwood-u i uocim da je obrnuto. Kod njega je bas dole. Doduse kratak vrat 18 pragova, ali ne znam da li to ima neke veze.

Double1_1800x1800.jpg

Ric I Fender.....Bas je gore. Mozda ranije samo nisam obratio paznju na to...

198218113_4211004678983151_4589862648984223946_n.jpeg

pvwmaqno6bnfb5rowcb2.jpg

jedinu praktičnu upotrebu ovako nečega bi bilo da još jedan gitarista ima takvu gitaru i da se smejujemo ko svira bass a ko solo-ritam
Ili ako sviras i ritam i bas. Majk Raderford je poznat po tome. Mnoge od ranih Genesis pesama imaju dve gitare uvod pre nego sto on predje na bas. Ovo je rana slika gde je lepljivom trakom povezao Rikenbaker gitaru i Rik bas..... pre nego sto je narucio isto ali "custom made" od Knighta.

4613fedf057d342ba8c6cc49a0c28e57.jpg

Back