Bass

koliko koristi toliko i štete. svi remasteri stare muzike trpe dinamičku kompresiju i odvratni su za slušanje. ja radim kontra, sve polako brišem iz kolekcije i tražim što starije verzije.
kao audio purist, tražiš što čistiju verziju jer ćeš ti da remaster ekvilajerom po svom ukusu. Takvi kao ti su retki, prvo da imaju opremu a drugo, da slušaju samo kod kuće. Najveći broj ljudi sluša ili na kompu ili nekom prenosnom uređaju. Slušalice su sve već "pristrasne" - neke favorizuju bas, neke srednje, itd

zamislite montažera koji gleda sliku na profi monitoru pa kao aj sad da proba i na voxu, tesli, goldstaru, ei niš, gorenje itd. pa ne ide to tako :)))))
uostalom šta me boli patka kako će neko da čuje na telefonu

ja sam svoje mixeve slao drugaru koji je slušao u kolima i u kući na zvučnicima apogee diva. na oba mesta zvuči kako treba. a ja sam radio mix na jednom paru zvučnika. to e to drugari.

zamislite montažera koji gleda sliku na profi monitoru pa kao aj sad da proba i na voxu, tesli, goldstaru, ei niš, gorenje itd. pa ne ide to tako :)))))
uostalom šta me boli patka kako će neko da čuje na telefonu
Da se vratim na Jan Djurana. Tamo je fokus na njegov glas i doboš. Svi istali su morali da trpe, uključujući i bas koji se čuje skoro svugde ali je praktično nebitan i mogao je da prođe bilo koji koji je u ritmu i skali koja se traži.

Slušao sam par tvojih mikseva i zvuče fenomenalno, tako da potvrđuem ovu tvoju izjavu :)
aj ti idi ovde: https://www.szynalski.com/tone-generator/

pa idi na ovaj link
1732999600023.png

izaći će ti notni sistem:
1732999637337.png

onda puštaj za svaku notu sinusni ton pa ćeš da čuješ da ti je frekventni odziv zvučnika jako neravnomeran

ako budeš hteo to da popraviš i dobiješ flat zvuk kako u studiju objasniću ti šta da radiš

aj ti idi ovde: https://www.szynalski.com/tone-generator/

pa idi na ovaj link Pogledajte prilog 1650446

izaći će ti notni sistem:
Pogledajte prilog 1650447

onda puštaj za svaku notu sinusni ton pa ćeš da čuješ da ti je frekventni odziv zvučnika jako neravnomeran

ako budeš hteo to da popraviš i dobiješ flat zvuk kako u studiju objasniću ti šta da radiš
Interesantno. Nek basovi su mi znatno jači, recimo D#1 i E1 (i po jedan pore i posle)
Ostali su bolje ujednačeni, ali
neki viski mi se potpune izgube u određenom položaju glave u odnosu na zvučnike? Obzirom da imam zujanje u ušuima, moguću da je vezano za to?

Interesantno. Nek basovi su mi znatno jači, recimo D#1 i E1 (i po jedan pore i posle)
neki viski mi se potpune izgube u određenom položaju glave u odnosu na zvučnike? Obzirom da imam zujanje u ušuima, moguću da je vezano za to?
Jel koristis monitorske bubice u svirci? Od toga zuje usi nedelju dana

cela priča je u talasnim dužinama. ti si ing po obrazovanju čini mi se i ta stvar mora da ti bude jasna kao sunce što sija. visoki tonovi imaju kratke talasne dužine. zato se eq podešava sa mesta na kome slušaš. nema mrdanja glave, sediš kao kip.

Back