witch!
Zainteresovan član
- Poruka
- 368
Jao da..jos jedno pitanje=))))))))))))
Kako da znam koje da joj kupim:S,M ili H?Mislim da bi joj odgovarale S...ali opet ne znam...sta mi preporucujete=]]]]
pa...koje vec koristi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jao da..jos jedno pitanje=))))))))))))
Kako da znam koje da joj kupim:S,M ili H?Mislim da bi joj odgovarale S...ali opet ne znam...sta mi preporucujete=]]]]
pa...koje vec koristi?
E da...znam koje cu=))))) Savetovala me jedna balerina,pa cu uzeti S...samo da li ste 100% sigurno da to moze tako...odneti stopalo na papiru i reci da naprave?
JA SE STVARNO IZVINjAVAM NA DOSADjIVANjU,ALI STVARNO MI JE STALO DA TO DOBRO ISPADNE=] Izvinite...posle ovoga necete me vise videti=))))
Sa koliko godina je najbolje upisati dete na balet , i koji su uslovi u opste za to...hvala!
Сад кад је Milanistaпоставио питање за шпиц патике...и ја имам једно питање за које се баш онако плашим да поставим,да ме људи не би отерали и рекли да сам луда.
Овако,две ствари које највише волим су глума и плес...тачније балет.Међутим,у граду где живим никада није било ништа слично...али сада кад имам 17 година,отворен је плесни студио и већ сам се уписала и идем скоро годину дана,а почеле су и вежбе класичног балета.Е сад,мене занима,да ли је касно за мене да почнем да се бавим балетом,наравно не би професионално...а и не може"мало" сам закаснила.И да ли је могуће да после неког времена,почнем да играм на врховима прстију,да вежбам у шпицама?
Питања вероватно јесу глупа,али заиста ме занима то,и волела би да знам шта могу,а шта не.Хвала=)
Сад кад је Milanistaпоставио питање за шпиц патике...и ја имам једно питање за које се баш онако плашим да поставим,да ме људи не би отерали и рекли да сам луда.
Овако,две ствари које највише волим су глума и плес...тачније балет.Међутим,у граду где живим никада није било ништа слично...али сада кад имам 17 година,отворен је плесни студио и већ сам се уписала и идем скоро годину дана,а почеле су и вежбе класичног балета.Е сад,мене занима,да ли је касно за мене да почнем да се бавим балетом,наравно не би професионално...а и не може"мало" сам закаснила.И да ли је могуће да после неког времена,почнем да играм на врховима прстију,да вежбам у шпицама?
Питања вероватно јесу глупа,али заиста ме занима то,и волела би да знам шта могу,а шта не.Хвала=)
Ako zelis da jednoga dana igras na vrhovima prstiju , ma da uopste stanes na vrhove prstiju potrebno pre svega da vezbas da lomis ris .
Postoje odredjene vezbe za to .
Sem toga , ukoliko zaista zelis profi da se bavis savremenim baletom , moras za osnovu da imas klasican balet , napominjem kao osnovu ...
Klasican balet je osnova za gotovo svaku vrstu plesa , razlika je jedino sto u savremenom baletu imas pozicije za koje nije potrebno da budu previse otvorene , i imas koreografsku slobodu .
Toga npr. u klasicnom baletu nema , postoje striktno otvorene pozicije i stroga baletska azbuka .
Deset godina je zadnja sansa da se upise niza baletska .
Vezbaj da lomis ris ...
Srecno !
ja imam 12g
...znaci, mator sam
..a toliko volim balet![]()
Sa koliko godina je najbolje upisati dete na balet , i koji su uslovi u opste za to...hvala!
Pa posle piruete na politiku...
Vidim ja za šta služe daske koje život znače...
О колега и ти се интересујеш за балет... Баш лепо...
Ко игра зло не мисли...![]()
Ima li ovde neki baletan"
Ma samo me zanima koliko patriota šalje decu na balet i te lepe umetnosti...
Gracioznošću protivu neprijatelja...![]()
Шта да ти кажем, вероватно си читао "Аску и вука"...![]()
Банују их на другим подфорумима, овде се релаксирају...
Najbolje je da dete odvedete oko sedme godine na prijemni ,
u drzavnu baletsku skolu " Lujo Davico" .
Za klasicarke se obicno biraju tanusne i sitnije devojcice , u skoli postoji i folklorni smer i tamo nije to neophodno .
Neki od preduslova su elasticnost , dobar raspon nogu i sl . a to gotovo sva deca u tom uzrastu i imaju .
Takodje se na izvestan nacin proverava kordinacija kroz odredjene figure , samo to su beba koraci ...
Zato jer ih prava audicija ceka tek posto zavrse nizu , na prijemnom za baletsku gimnaziju .
Trebali bi ste dete pre nize mozda da odvedete u pripreno za baletsku , to je takodje u drzavnoj skoli , tamo moze da stekne neki pojam o svemu tome , naravno kroz kroz igru .
Samo vodite racuna da to bude u prolece jer nije zdravo boraviti u pripremnom u zimskim mesecima , hladna je sala a deca su u trikoima tako da dete treba tamo dovesti kada stekne samo naviku da brine o sebi . Zato jer baletski pedagozi u pripremnom ne smatraju da je njihova obaveza da napomenu decu da se obuku .
Eto to bi bilo u najkracem ...
U nizoj baletskoj postoji samo klasican balet...
A smerovi (klasican.moderan,folklor) su u srednjoj.
Naravno , to je jasno samo po sebi . Deca se u gimnaziji opredeljuju , tj . prolaze na klasican, folklorni , muzicki smer ...
Ne znam sta podrazumevas pod modernim smerom , to moze biti Djogani ,
pretpostavljam da si mislila na savremeni balet .