Балет

-----

Prilozi

• OLegSup.jpg
    OLegSup.jpg
    84,7 KB · Pregleda: 27
Pisem rad iz ekonomije o proizvodnji baletanki....da li ovde postoji neka balerina koja bi volela da mi odgovori na pitanja u vezi sa njihovim pravljenjem i koriscenjem? Zapravo, ne znam mnogo o baletankama, njihovoj izradi niti o tome koliko traju kad se koriste ni koliko kostaju...ko ih pravi itd...Trazila sam na netu neke odgovore ali domacih podataka nema...samo stranih... a nazalost ne poznajem ni jednu balerinu licno...

Pisem rad iz ekonomije o proizvodnji baletanki....da li ovde postoji neka balerina koja bi volela da mi odgovori na pitanja u vezi sa njihovim pravljenjem i koriscenjem? Zapravo, ne znam mnogo o baletankama, njihovoj izradi niti o tome koliko traju kad se koriste ni koliko kostaju...ko ih pravi itd...Trazila sam na netu neke odgovore ali domacih podataka nema...samo stranih... a nazalost ne poznajem ni jednu balerinu licno...

Прелистај ову тему, има нешто и о балетанкама, а најпрецизнију информацију ћеш добити у Народном позоришту.

prave ih majstori , kako je Strela vec kazala najbolje ih prave u NP , kostraju oko 100 - 150 e one sa spicom , mekane su daleko jeftinije , opet zavisi od kvaliteta .
Oko koriscenja moze na pp , da se ne ponavljam ovde ...

Sjajna ideja, samo sto ima mnogo skretanja sa teme.
Jja sam jedna od onih koji nisu imali prilike da odrastaju uz pozoriste i balet (PROVINCIJA), ali dolaskom u Bgd (hvala Bogu), dobih tu divnu mogucnost. E,sad, obozavam da gledam balet u NP, ali, recimo, ne znam sta je to sto dobar balet odvaja od loseg, tj. koji su kriterijumi. Meni je dobar balet onaj u kome me igraci ostave bez daha svojim umecem, ali ne znam, kao sto mnogi ne znaju, koji bi elementi trebalo da budu ispunjeni da bi smo razlikovali dobro od loseg.
Gledala sam Don Kihota i, naravno, bila odusevljena, s tim sto, recimo u prvom cinu nema nekih baletskih bravura, dok sam drugi cin gledala otvorenih usta. E, sad, da li je obavezno da u svakoj baletskoj predstavi budu izvedeni svi elementi, koje je neko ovde vec opisao kao obavezne u baletskim skolama?
I jos nesto, kako izvsititi popularizaciju ove divne umetnosti? Ima li neko ideju.Cini mi se da je jako malo zastupljen u medijima. I jos nesto, svaki put kad udjem u NP konstatujem kako je to mali prostor i kako Beogradu ZAISTA FALI jedna dostojna zgrada opere i baleta.
Pozdrav svim ljubiteljima baleta!!!

"Dance is your pulse, your heartbeat, your breathing. It's the rhythm of your life. It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy."
~Jaques D'ambroise

"Dance is a song of the body. Either of joy or pain." ~Martha Graham

"I don't want people who want to dance, I want people who have to dance."
~George Balanchine

2748.jpg

prave ih majstori , kako je Strela vec kazala najbolje ih prave u NP , kostraju oko 100 - 150 e one sa spicom , mekane su daleko jeftinije , opet zavisi od kvaliteta .
Oko koriscenja moze na pp , da se ne ponavljam ovde ...

Nije istina da spic kostaju toliko puno. Kostaju oko 50 evra najvise, griskove koje su najbolje kod nas trenutno, ne verujem da se cena nesto bas drasticno promenila od kad sam ja zavrsila.

E ljudi treba mi hitno jedna informacija:)
Ovako,zelim drugarici da kupim za poklon spic patike...medjutim problem je sto za to treba da odem u Novi Sad,pa mozete li da me uputite gde tacno u Novom Sadu da nadjem majstora koji pravi baletanke?Mislim,ako moze nekoliko adresa,bilo sta:) I da...samo jos jedno pitanje,ja imam njeno stopalo,mislim na papiru:D jel' to dovoljno?Mislim,ne bi ona moglas licno da ide u NS,to bi pokvarilo sve:(
Pls,samo mi sto pre odgovorite,rodjus joj je ubrzo:) Unapred hvala!!!

E ljudi treba mi hitno jedna informacija:)
Ovako,zelim drugarici da kupim za poklon spic patike...medjutim problem je sto za to treba da odem u Novi Sad,pa mozete li da me uputite gde tacno u Novom Sadu da nadjem majstora koji pravi baletanke?Mislim,ako moze nekoliko adresa,bilo sta:) I da...samo jos jedno pitanje,ja imam njeno stopalo,mislim na papiru:D jel' to dovoljno?Mislim,ne bi ona moglas licno da ide u NS,to bi pokvarilo sve:(
Pls,samo mi sto pre odgovorite,rodjus joj je ubrzo:) Unapred hvala!!!

Dovoljno je sto imas stopalo na papiru , samo taj papir odnesi u Srpsko Narodno Pozoriste , oni imaju majstora .
Nadam se da znas i to da li tvoja prijateljica zeli mekane ili patike sa spicom ...

Dovoljno je sto imas stopalo na papiru , samo taj papir odnesi u Srpsko Narodno Pozoriste , oni imaju majstora .
Nadam se da znas i to da li tvoja prijateljica zeli mekane ili patike sa spicom ...

Daaaaa,naravno,zelim da joj kupim spic patike:) to zeli...znam da su griskove najbolje trenutno kod nas i cena bi trebala da bude oko 50 evra=] jel' da?Znaci u Narodno pozoriste u NS da odnesem papir sa stopalom i njihov majstor ce napraviti...eee hvala puno;)

Aaaaaaaa...da...jos jedno pitanje=] Sta mislite,posto se ja bas ne razumem toliko u to...koje bi trebalo da joj kupim spic patike:S,M ili H???Mislim,posto ce ovo da joj budu prve da treba da budu S,kao jel najmekse,ali sta ako budu premekane=)))) strasno sta sve ja pitam...samo mali savet ako moze;;)

Back