Балет

u subotu sam putovala u budimpestu da bih odgledala balet bajadera.nisam nesto odusevljena,a vecina iz moje grupe deli moje misljenje,ali budimpestanska opera je prekrasna,to treba doziveti.evo mala slicica

Prilozi

• P060210_21.05_resize.jpg
    P060210_21.05_resize.jpg
    51,8 KB · Pregleda: 9
Ja mislim da bi bio red da Trokadero gostuje u Beogradu, super su i jako zabavni, a ako malo bolje pogledate imaju i dosta slicnosti sa nasim domacim baletom, par sto se tice fizickih proporcija :zcepanje:

Prilozi

• trocks7_n.jpg
    trocks7_n.jpg
    15,4 KB · Pregleda: 10
da, da, elegantno prepunjeno....:P... sinoc sam gledao Kihota i dalje ne mogu pojmiti ko moze da da solisticku ulogu tenku , mislim na devojke koje su igrale drugarice - Bibic i Djordjevic(zao mi je sto imenujem, ali to defin. nije najbolje sto imamo), pogotovo sto su one jos mlade te zakljucujem da ce biti jos vece, i to nije samo moje misljenje, ljudi oko mene su takodje bili zgrozeni, jer za njih je balerinica nesto nezno, a ovo je izgledalo kao da ce pojesti jadnog Kihota i Kitri...predator 5.deo

Aleksanda Bibić, doduše možda se u međuvremenu ubucila, je bila jedan od najvećih talenata koje je škola Lujo Davičo iznedrila u poslednjih nekoliko godina...

Bojana Zegarac je simpatichno devojche, medjutim stvarno se ne secam shta je igrala u Kihotu.
tu predstavu sam odgledala kad je bila premijera,.. bilo je davno...

Bojana Žegarac je u poređenju sa ostatkom našeg baleta veoma simpatično i tehnički korektno devojče....I čini mi se da s vremenom sve više dolazi do izražaja i "umetnička crta", ona prosta radost u igri...kad je počinjala bila je malo stegnuta...

svetlana zaharova

svetlana-zaharova-vr.jpg

Светлана Захарова (рус. Светлана Юрьевна Захарова) је руска примабалерина, првакиња Бољшој театра, једна од тренутно најцењенијих и највише ангажованих, а према некима и најбоља примабалерина на свету Рођена је у Луцку, у Украјини 10. јуна 1979. године. У сезони 2008/2009. Миланска скала, где наступа као стална гошћа, доделила јој је звање примабалерине асолуте. Тренутно је једина активна балерина која носи ово звање, највише у балету.

Светлана је јуче гостовала у Београду.
Прошле године је први пут наступала код нас. Гледала сам је, фасцинирана сам.

http://www.mondo.rs/s164200/Zabava/Kultura/Ovacije_Zaharovoj_za_vatrenu_Karmen.html

Aleksanda Bibić, doduše možda se u međuvremenu ubucila, je bila jedan od najvećih talenata koje je škola Lujo Davičo iznedrila u poslednjih nekoliko godina...

Bojana Žegarac je u poređenju sa ostatkom našeg baleta veoma simpatično i tehnički korektno devojče....I čini mi se da s vremenom sve više dolazi do izražaja i "umetnička crta", ona prosta radost u igri...kad je počinjala bila je malo stegnuta...

u medjuvremenu?! sumnjam.... ako nam je ona najveci talenat, ondak bi Narodno trebali zatvoriti... ja pre mislim da para busi tamo gde burgija nece....:think:

Ljudi, jeste li gledali Zaharovu? :D Zena je apsolutno fenomenalna...tako elegantna, prefinjena i tehnicki savrsena... prosto sam odusevljen .... bravo! jedva cekam da ponovo dodje:super::worth::klap:

i kad god pricamo o najvecim talentima, onda bi trebalo da uporedimo sa stvarno najvecim, a a to je upravo Zaharova, bibic joj nije ni do malog prsta....

u medjuvremenu?! sumnjam.... ako nam je ona najveci talenat, ondak bi Narodno trebali zatvoriti... ja pre mislim da para busi tamo gde burgija nece....:think:

Ljudi, jeste li gledali Zaharovu? :D Zena je apsolutno fenomenalna...tako elegantna, prefinjena i tehnicki savrsena... prosto sam odusevljen .... bravo! jedva cekam da ponovo dodje:super::worth::klap:

i kad god pricamo o najvecim talentima, onda bi trebalo da uporedimo sa stvarno najvecim, a a to je upravo Zaharova, bibic joj nije ni do malog prsta....

Kako ne :)
Ostavila me je bez daha, kao i jedan ood njenih partnera(ne znam kako se zove :neutral: )

pre god-dve sam gledala "don kihota" takodje gostovanje boljshoj teatra, i iskreno stekla sma utisak da su nashi maaaalo bolji :rumenko:

oni imaju zaharovu, ali zato mi imamo nashu anu pavlovic!! zena genije i zmaj :mrgreen:

Kako ne :)
Ostavila me je bez daha, kao i jedan ood njenih partnera(ne znam kako se zove :neutral: )

pre god-dve sam gledala "don kihota" takodje gostovanje boljshoj teatra, i iskreno stekla sma utisak da su nashi maaaalo bolji :rumenko:

oni imaju zaharovu, ali zato mi imamo nashu anu pavlovic!! zena genije i zmaj :mrgreen:

Verovatno mislis na Andreja Uvarova, on je njen najbolji partner i najduze nastupaju zajedno:lol:

a sta se Baljsoja tice, sve zavisi koju postavu oni nama posalju ovde, imaju i oni svoje vise i manje sjajne zvezde i zvezdice :per: zimus sam ih gledao, ali nije bila predstava vec tacke, mada smatram da su tad muskarci bolje odradili svoj posao od zena... po meni je balet Sankt Peterburga mnooogo bolji od moskovskog, nemam mu ravnih, bilo bi lepo kada bi oni dosli :D:klap:

eh, Ana, nemam reci, fantasticna je, obozavam je :heart: nadmasila je i Dusku....
a ostale balerinice narodnog...puf..nisu vredne pomena, nazalost:confused:

Verovatno mislis na Andreja Uvarova, on je njen najbolji partner i najduze nastupaju zajedno:lol:

a sta se Baljsoja tice, sve zavisi koju postavu oni nama posalju ovde, imaju i oni svoje vise i manje sjajne zvezde i zvezdice :per: zimus sam ih gledao, ali nije bila predstava vec tacke, mada smatram da su tad muskarci bolje odradili svoj posao od zena... po meni je balet Sankt Peterburga mnooogo bolji od moskovskog, nemam mu ravnih, bilo bi lepo kada bi oni dosli :D:klap:

eh, Ana, nemam reci, fantasticna je, obozavam je :heart: nadmasila je i Dusku....
a ostale balerinice narodnog...puf..nisu vredne pomena, nazalost:confused:

stekla sam utisak da imamo mnogo bolje baletske igrache nego igrachice
:per:

ej, ako si gledao s. zaharovu sada kada je gostovala u bg-u,.. super mi le onaj lik u drugom chinu (ne znam koja je predstava u pitanju), on je bio obuchen kako kamenko :)))
imao je neshto tigrasto, oskudno :)

al sam ti objasnila... u svakom sluchaju ako si gledao znacesh o chemu pricham.
mislim da je cela dvorana sc, u jednom trenutku zanemela, koliko j chovek dobar.

nego brate fidele, meni se neshto chini da se ti malko razumesh u taj balet.
pa mogao bi onda da nas neuke malo i poduchish,... skokovi, okreti,.. i ostalo a? shta kazesh? :per:

kada bi od plate u pozorishtu mogao da se bar najede, nebi ni odlazio...

danas je generalno ochajno stanje za kulturu u zemlji srbiji.
i po ostalim kulturno-umetnichkim ustanovama stanje je ochajno, plate male, bedne, mizerne,..a teshko se dolazi do posla...
dodjesh u situaciju da magistrirash a da pritom ne mozesh naci ni P od posla, i shto moj cale kaze da se shutirash nogom u doope, ako te prime na pripravnichki za mizernih i bednih 8 000 dinara mesechno.

eto... to je realno stanje zemlje srbije. i svako ko je i malo pametan treba da ode,.. da pobegne shto dalje i da se ne okrene nikada vishe.

:whistling:
koja pitanja? :whistling::zper:

aaaaaaa da li se razumem? Da, zato sam i glavno dzangrizalo :rtfm: jer sto vise znas, to vise znas i sta ne valja :evil::per:

a sto se elemenata tice, pa pitaj ja cu pokusati kolko se vec to moze recima da objasnim? :ok: pa zar ti samo moje ''komunjarsko'' ime ne govori da sam ja uvek u sluzbi ''naroda'' :zper::gace::per:

Back