Бацање хране?

Fabriko, Crvena je u pravu, evo moj slucaj, nas ima troje, keva uopste ne jede hleb, a cale ne moze nijedan drugi osim belog obicnog, ja jedem crni iseceni, ali ne vise od dva parceta na dan i onda posle 3, 4 dana kad mu istekne rok sta da radimo sa njim??? On se ubudja i nije ni za sta.....

Stavis negde i golubovi ce rado pojesti ono sto ti ne mozes...

Kakve to veze ima sa temom?
Ovo nije tema "šta mislite o niku iznad", već tema na Kulinarstvu.
Osnovna kultura je ispoštovati ljude koji svrate da odgovore na temu.
Inače, nekad je kompliment ići nekom na živce.

Što se bacanja tiče, trudim se da ne bacam, uglavnom uspešno. Ali nekad je bolje nahraniti psa, mačku ili svinju preostalom hranom i to ne smatram bacanjem hrane.
:cao:
e a da vidiš što se izbezobrazila ona moja mačka pa neće da jede to što bacim
samo onjuši i okrene se i ode kao da zna za jadac :lol:

inače hrana koju kupujemo već je trula i raspadnuta tako da su retka mesta u gradu gde možete kupiti kvaltetne mesne proizvode i meso
sireve i mlečne prerađevine
sveže voće i povrće.

imam utisak da se danas zdravo i dobro hrane samo ljudi koji sami proizvode hranu i čuvaju životinje.
ljudi iz grada jedu totalno smeće od hrane i zato se danas hrana mnogo više baca nego ranije.

Fabriko, Crvena je u pravu, evo moj slucaj, nas ima troje, keva uopste ne jede hleb, a cale ne moze nijedan drugi osim belog obicnog, ja jedem crni iseceni, ali ne vise od dva parceta na dan i onda posle 3, 4 dana kad mu istekne rok sta da radimo sa njim??? On se ubudja i nije ni za sta.....
Hljeb moze da se zamrzne. Isijeces hljeb, zamrznes ga, vadis po potrebi par krisaka. Tako imas uvijek svjez hljeb, nista mu ne fali, ne mijenja ni strukturu ni ukus.

Е па ми сви једемо хлеб и сви једемо исто. У животу ми се није убуђао, не знам како ти то успева.

Немам појма, овде у радњи има баш финих векница за 30 динара а сомунчићи су 25. Узмеш то и не бацаш ништа.

То сам и ја узимала док нисам провалила ове сечене. Наиме, за доручак волим уредну парчад.

И они што направе зимнице као да живе у поларном кругу па онда на пролеће сви контејнери смрде на бачени кисели купус.
Истина све што је написано
Ја никада небацам храну ако ми остане хлеба ја од тога направим савршену попару са сиром или направим питу од старог хлеба итд... Ако ми случајно остане малко вишка непоједеног хлеба ја га ставим у кесу и дам комшији који има живину итд....

Истина све што је написано
Ја никада небацам храну ако ми остане хлеба ја од тога направим савршену попару са сиром или направим питу од старог хлеба итд... Ако ми случајно остане малко вишка непоједеног хлеба ја га ставим у кесу и дам комшији који има живину итд....

Није само хлеб храна. Хлеб па хлеб. Људи бацају утруљено воће и поврће, затурено и заборављено у фрижидеру.

Dešava mi se ovo... Odem u prodavnicu i kao kupim neke kombinacije za jelo, onda zaglavim na poslu svaki dan, ne stignem to ni da pogledam, a ne da pravim, tako da mi se desi da bacim pola hleba, da bacim neotvorenu fetu, neke kobasice, pavlaku, bukvalno nisam ni otvorio, jer jedem napolju, gde stignem i kad stignem...

vidite drugari, na ambalaži piše doslovno:

UPOTREBITI DO ....

dakle, upakovanu hranu treba upotrebiti do tog datuma koji je naveden

ali to ne znači da je hrana od tog dan i tog časa automatski pokvarena, nebezbedna
hrana je i par dana nakon tog navedenog datuma bezbedna za upotrebu a u zavisnosti od vrste hrane čak i duže

vidite drugari, na ambalaži piše doslovno:

UPOTREBITI DO ....

dakle, upakovanu hranu treba upotrebiti do tog datuma koji je naveden

ali to ne znači da je hrana od tog dan i tog časa automatski pokvarena, nebezbedna
hrana je i par dana nakon tog navedenog datuma bezbedna za upotrebu a u zavisnosti od vrste hrane čak i duže

al ne možeš da se žališ posle datuma da se pokvarila
nama se hleb ne buđa, tj osuši se ili postane nekako ružan ali nije buđav ... mada se i pojede
osim naravno tonusa koji nije baš pravi hleb, on mora brzo da se pojede i da se drži u frižideru ako već nije krenuo u radnji da se buđavi ... mada sad ga nešto manje i jedem

Back