B92 vs Kurir, hardcore match

Ko je upravu

• Kurir

• B92

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Генерално у свету, не само код нас, не постоји међу онима који одлучују о судбинама људи на овој планети,
жеља да се сузбије дрога, а самим тим и трговина наркотицима.
Моћни људи, ту не мислим на мафију (јер и од мафије има већих моћника), из тог "бизниса" извлаче двоструку
корист, енормно зарађују (што не би био случај да је дрога легализована) и отписују у "шкарт" одређени проценат
радно способног становништва, јер за њих ионако не би могли да обезбеде посао. Овако имају алиби, кажу, то су
наркомани...

Saglasna apsolutno.Isti je slucaj i sa naoruzanjem,pa se stoga i ratovi lokalnog karaktera indukuju.Isto vazi i za farmaceutsku industriju,koja je pronasla mnoge lekove za mnoge bolesti,ali ili su tesko dostupni,ili nisu dostupni uopste,a da ne govorimo o kojekakvim novim virusnim bolestima koje izlaze iz laboratorija.U svetu se danas sve vrti oko profita jako malog broja mocnika koji upravljaju sudbinom celog sveta.

Ako se narod pouzdaje u vlast - da mu ona rešava probleme - ma koja ona bila - nagraisao je.
Ova trenutna , gura mnoge vrlo važne probleme pod tepih. Na primer , natalitet. Mnogo veći , po opstanak nacije, problem od narkomanije.
Da imamo efikasniju policiju, problem narkomanije bi brzo i lako mogao da se svede na minimum ili neku podnošljivu meru. Ovako...

ne mislim da je to moguce; policija je ta koja tu moze najmanje napraviti...mozda samo u suzbijanju "velikih", ali ako ulove jednoga u cas je tu drugi...
razlozi devijantnih ponasanja, a time i drogiranja, kod mladih su visestruki, jedan od osnovnih je bezperspektivnost, ne snalazenje u datim drustvenim okolnostima, poljuljana porodica, izvjetopirene vrijednosne i moralne norme , drustveni sistemi (skolstvo npr.) itd.
smislena prevencija je magicna rijec i metoda, i mislim nikako represija...pogotovu ne prema mladim konzumentima...

ne znam,po meni su itekako bili realni,za promjenu pokazali su malo i vasu odgovornost u svemu tome,pokazali su da niste toliki sveci a svi protiv vas,nego da ste bome dobrano umrljali ruke sa krvi..a ovo za novce..pa i ima smisla..

A po meni i te kako nisu . A to u stvari znaci da ti i ja ne mislimo isto , sto je do nekle normalno .

S druge strane u Hrvatskoj i te kako ne postoji slican medij . Sto je razumljivo . A ne bi tebalo da postoji ni u Srbiji .

A po meni i te kako nisu . A to u stvari znaci da ti i ja ne mislimo isto , sto je do nekle normalno .

S druge strane u Hrvatskoj i te kako ne postoji slican medij . Sto je razumljivo . A ne bi tebalo da postoji ni u Srbiji .

Trebalo bi da postoji svuda,jer se samo tako moze biti realan i objektivan,kad imas priliku sa vise strana posmatrati stvari.U hrvatskoj na drzavnoj Tv ima jedna emisija koja zna zabosti trn u *zdravu* nogu i te kako ..Latinica.I to je dobro .

ne znam,po meni su itekako bili realni,za promjenu pokazali su malo i vasu odgovornost u svemu tome,pokazali su da niste toliki sveci a svi protiv vas,nego da ste bome dobrano umrljali ruke sa krvi..a ovo za novce..pa i ima smisla..

Али за промену би ваљало да покажу да и други нису били свеци. Ни Хрвати, ни Муслимани, ни Албанци, а како истина избија у последње време, ни Словенци. Једностарно изношење информација врло брзо постане контрапродуктивно.

KURIR: PRIJAVA PROTIV MATIĆA
Izvor: Fonet |
18. jun 2009. 18:15:25

BEOGRAD, 18. jun 2009. (FoNet) - Odgovori urednik Kurira Rade Jerinić saopštio je danas da će ova redakcija podneti krivičnu prijavu protiv odgovornog urednika i suvlasnika TV B92 Verana Matića, kome pripisuje "niz neistina o dnevnom listu Kurir izrečenih u prilozima emitovanim u centralnim informativnim emisijama ove TV stanice".

U tekstu "Privilegovani", koji je danas objavljen u Kuriru, prema oceni Jerinića, iznete su činjenice o poslovnim vezama TV B92 i Naftne industrije Srbije, "koje niko od nadležnih u NIS nije demantovao".

Tvrdnje Verana Matića "da je u pitanju hajka protiv B92 koja je počela neposredno posle završetka emitovanja Insajdera koji je pogodio neke centre moći", smatra Jerinić, "u najmanju ruku su apsurdne".

Pomenutim "centrima moći" i njihovim sumnjivim poslovima Kurir se, tvrdi Jerinić, bavio kada su ti "centri" bili daleko moćniji i u vreme kada su imali poslovne odnose sa TV B92.

Predlog Matića da se, "pored novčane kazne, izrekne i odgovarajuća mera bezbednosti, kako bi se otklonila opasnost da Kurir nastavi vršenje krivičnih dela", prema stavu Jerinića, "predstavlja do sada neviđen anticivilizacijski gest".

"Objavljivanje istinitih informacija nije krivično delo, a poziv državnim organima da se izreknu ovakve mere znači pritisak na nezavisno novinarstvo i slobodu pisane i izgovorene reči", ocenio je Jerinić.

Spremni smo, dodao je Jerinić, "da svaku napisanu reč u tekstu "Privilegovani" odbranimo na sudu, ali nećemo dozvoliti da se srpska javnost zamajava bajkama o "centrima mo}i" koji stoje iza Kurira i da se na taj način skreće pažnja sa pravog problema, a to je kako je moguće da se novcem građana Srbije finansira rad privatne televizijske stanice".

-----------

AJMO KURIR :super:

Stvarno dokle ce ova bagra sa B-92 da muti vodu? Kurir otkrije dokumenta po kojima se vidi da drzavne firme i vlada Srbije finansiraju sorosevsku ustasku televiziju B-92 i oni odma traze zabranu Kurira jer je eto otkrio narodu Srbije da se iz njihovih dzepova finansira jedna antisrpska prosiptarska i proustaska medijska kuca?

Stvarno dokle ce ova bagra sa B-92 da muti vodu? Kurir otkrije dokumenta po kojima se vidi da drzavne firme i vlada Srbije finansiraju sorosevsku ustasku televiziju B-92 i oni odma traze zabranu Kurira jer je eto otkrio narodu Srbije da se iz njihovih dzepova finansira jedna antisrpska prosiptarska i proustaska medijska kuca?

Majstore, pa upravo je B92 obelodanila najviše malverzacija i mahinacija na našoj političkoj sceni. Problem B92 je što su realni, a na brdovitom balkanu to ne prolazi.

Cilj i svrha im je dobijanje para i sam Veran je ( verujem ) hrvat . Njih placa Soros , sptari i vi hrvati .

A o ratiu , situaciji , uzrocima , pa i posledivcama su i te kako nerealni . Ali ne nerealni iz ne znanja , nego sa namerom . A cilj postavlja onaj ko placa .

Da ih gore navedeni ne placaju u kesu,zar bi sa 8 milijuna jura MINUSA mogli da nastave da rade.Da ne dobijaju donacije kur(ir) bi zaradili.
Ali ližu dupe vlastima,ne zmeraju se opoziciji,ne zameraju se tajkunima(ono malo prozvanih je kap u moru) i NEK IDE ŽIVOT.

KURIR: PRIJAVA PROTIV MATIĆA
Izvor: Fonet |

AJMO KURIR :super:

AJMO KURIR, SVI U NAPAD PROTIV NAJGORE TELEVIZIJE I INTERNET IZDANJA NA PROSTORU SRBIJE!!!!!

Trebalo bi da postoji svuda,jer se samo tako moze biti realan i objektivan,kad imas priliku sa vise strana posmatrati stvari.U hrvatskoj na drzavnoj Tv ima jedna emisija koja zna zabosti trn u *zdravu* nogu i te kako ..Latinica.I to je dobro .

Слажем се, једна емисија је сасвим довољна, не треба нам цела телевизија, која "zna zabosti trn u *zdravu* nogu"...:think:

Da li jedna emisija ili cela televizija meni je sasvim svejedno,ja samo plediram za punu slobodu razlicitog misljenja.Naravno ,za mene sloboda podrazumeva i odgovornost ,kako za izgovorenu rec ,tako i za sve ostalo sto je sadrzaj uredjivacke politike i programa,i ne samo kod B92,vec svih medijskih kuca. Nemam favorita medju njima.

Тачно, али на случају тв Бе92, да се приметити, да се они говором мржње, боре против "говора мржње", а њихово
деловање је опасно, јер се они лажно представљају као озбиљан медиј, а један озбиљан медиј никада не би
смео да се служи полуинформацијама и да редовно буде против српских интереса, односно да отворено делује
антисрпски.

Svi mediji sebe predstavljaju kao ozbiljne medije,na zalost,a velika vecina je daleko od toga.Kad je u pitanju Kurir,meni se ne dopada njihova potreba za senzacionalizmom,i uglavnom su im naslovi takvi da ,mene bar,pre odbiju nego privuku.Govorom mrznje se boriti protiv govora mrznje ,nije moguce,ali nije ni Kurir-ov govor nista blazi,tako da sve u svemu i jednima i drugima bi se dalo mnogo sto sta zameriti.I nisu jedini,tako da s tih razloga i nemam favorite.Ali,citam i slusam razlicite izvore,pa se potrudim naci negde sredinu.

Тачно, али на случају тв Бе92, да се приметити, да се они говором мржње, боре против "говора мржње", а њихово
деловање је опасно, јер се они лажно представљају као озбиљан медиј, а један озбиљан медиј никада не би
смео да се служи полуинформацијама и да редовно буде против српских интереса, односно да отворено делује
антисрпски.

БРАВО ЦАРИЦЕ!!!

Јоš једно негативно бројање ѕа Бљак-92!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back