B92: Ovo je naslovna novog "Šarli ebdoa"

:konfete:

hebdo.jpg

Pa sta im je to lose, i sta su netacno poentirali na toj karikaturi? Tacno su lepo karikirali tu srpsku usiljenost, svaka im cast.

Zanimljivo je da niti jednom nisu karikaturom obradili recimo svoje genocidno delovanje u Alžiru.

Ili uriniranje mornaričkih foka po mrtvim ljudima.

Ili zversko ubistvo Gadafija.

Ili 150 000 mrtvih u Iraku.

Ili...ili...

Nije problem to što na često neduhovit način vrše prozivke već što su te prozivke selektivne.

Nekako prečesto previde patologiju društva koje ih okružuje. Čak i kad to učine jednom u tri godine to bude velo mlako.

Poslednja izmena:
Je ne suis pas Donbass.

Да ли ти уопште знаш какво је дивљаштво и примитивизам била та "револуција",
знаш ли колике су размере злочина те тзв "франциске револуције" ???

За десет година крваве владавине "револуционара", побијено је више Француза него
за хиљаду година `тираније` француских краљева против које су се револуционари борили,
око 700 000. И то славиш?

Znači, tvoj lider je Luj Katorz, kralj sunce. Popravljaš utisak.

- - - - - - - - - -

Sloboda govora postaje propagandizam ukoliko je bazirana na dvostrukim aršinima.

Da ali, sloboda govora ne postoji u Rusiji.

na koji najgori moguci nacin? jel znas uopste koja je karikatura u pitanju ili samo lupetas lupetanja radi?
povecacu font sa nadom da ce nesto uci u tu tvoju glavu: OBJAVILI SU KARIKATURU COVEKA, MUSLIMANA KAKO SE KAJE...

a ne vredja te kad usred beograda postave fotku isusa ped.era??? sramoto...[/QUOTE]
Cenis da bi trebali da ih dignemo u vazduh.

- - - - - - - - - -

Snouden je pobegao u maticu zato što je komunista.

A Asanž se takođe pojavljivao na boljševičkoj televiziji RT

Pa pitanje je bilo zasto su pobegli od demokratije i slobode govora.
Odgovor-zato sto su "demokrate" htele da ih uhapse i postave na elektricnu stolici.
Drugo pitanje je zasto- ako je to demokratija i vlada sloboda govora.
Haj pokusaj jos jednom.

Pa pitanje je bilo zasto su pobegli od demokratije i slobode govora.
Odgovor-zato sto su "demokrate" htele da ih uhapse i postave na elektricnu stolici.
Drugo pitanje je zasto- ako je to demokratija i vlada sloboda govora.
Haj pokusaj jos jednom.
Pa, oni uopšte nisu optuženi za govor.

To je kao da pitaš zašto je Hitler prokažen, samo zbog izražavanja mišljenja.

Poslednja izmena:
ja nisam charlie :lol:
ne znam cemu ovolike teme o dogadjaju koji se desio, kada imamo mnogo mnogo bitnijih stvari da resimo u svojoj zemlji.
ne znam cemu ovolike reci podrske francuskom narodu i karikaturistima - ama bas me briga. pobijeni, njihov problem. francuzi u strahu, njihov problem. i nase novinare su ubijali zverski, lome ih i dan danas. pod konstantnom su cenzurom, listove uredjuju stranacke polupismene licnosti, dozivljavaju svakodnevne pretnje i ucene.
ne zanimaju me ni muslimani, oni posebno. i ne mogu da shvatim da neko daje podrsku bilo kom muslimanu, bilo kom njihovom kralju, predsedniku, kako god. zabole me i za njihove zrtve. da, da, zabole me. posle bosne, posle kosmeta, posle svih onih pretnji pazaraca, ma ne zanimaju me.
hajte molim vas, gledam ovih dana po drustvenim mrezama kojekakve crteze slomljenih olovki, suza i kojekakvih bljuvotina. a ko pise o srbima koji su na kosmetu, koje svaki dan maltretiraju siptari? ko pise o divljanju muftije po novom pazaru? ko pise o pretnjama izetbegovica?
gde su slike gladnih, prokletih vojnika koji su nas cuvali tokom agresije na srpski narod?
gde su slike ubijenih nasih novinara?
ja nisam charlie i necu nikada biti.

Pravim muslimanima je grijeh crtanje bilo koga, a ne samo Muhameda.

Zato su talibani u Afganistanu rušili sve figurativne skulpture kada su došli na vlast.

I zato u Islamskoj umjetnosti nemaš prikazane nikakve ljude, nego samo
islamic-art-alhambra-2591490.jpg

Zabrana crtanja ne postoji u Kuranu, ako je danas zabranjeno ilsamistima nije svima ostalim na svetu, niti im to iko moze zabraniti.

Mohammed_receiving_the_submission_of_the_Banu_Nadir.jpg

Mohammad (riding the horse) receiving the submission of the Banu Nadir, also Jami Al-Tawarikh

Mohammed_kaaba_1315.jpg

Miniature of Muhammad rededicating the Black Stone at the Kaaba. From Jami Al-Tawarikh, c. 1315

Muhammad-Majmac-al-tawarikh-2.jpg

Journey of the Prophet Muhammad in the Majmac al-tawarikh (Compendium of Histories), c. 1425; Timurid. Herat, Afghanistan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Depictions_of_Muhammad

Poslednja izmena:

Back