Б92 и говор мржње

PLESsitnihDEMONA:
Pazi ovako...ja pocinjem da verujem da je BL unijata ubacen u nase redove. Pa kakv je on Srbin i pravoslavac kada se ne pridrzava srPskog pravopisa Vuka Stefanovica KARDZICA (hehehehe)...nego se pridrzava srBskog...
I sta ja drugo da pomislim o takvom coveku? Prvo kada sam video mislio sam da je polu pismen...da zna slova,ali ne zna da pise.
BL ne znam sta sam profuro za 500 godina? Imas li ti neki argument ili su tebi samo argumenti RECI NJEGOVOG PREOSVESTENSTVA SRPSKOG PATRIJARHA PAVLA? (ovo sam cuo na TVu,hehehehe)

хехехехехе........ или научи и цитирај како треба или не помињи Његову
Светост Патријарха Српског Господина Павла

marlon:
Gde si mito kuco stara? Ne diraj mi Plesa, on je zvezdas i voli argentinski fudbal... :lol:

Свашта ... откад то Председник једне виртуелне државе треба да пита неког тамо секретара неке тамо амбасаде кога ће да дира а кога не ??? :lol:

п.с. ...био мало на одсуству... на острву Медитације...

eremita:
Свашта ... откад то Председник једне виртуелне државе треба да пита неког тамо секретара неке тамо амбасаде кога ће да дира а кога не ??? :lol:

O gospon predsednice, dubok naklon...virtuelni...one zelenkade smo razjurili, al jos masu nekim zastavama al' i to ce se izbrise... :lol:

@ comodore

Murat: Ko je onaj junak sa prevrnutim kopljem?
Sluga1: Vojvoda Milos Obilic Cestiti Care.
Sluga2(polu tiho): Osta Lazar bez svoga najboljeg Vojvode.
Murat: Eh...da je najbolji ne bi okretao koplje naopako.Dovedite ga.
Hamza: Pazite da ne bude neka podvala
Sluga3: Sad pridji pokloni se Caru !
Obilic (istupa korak i samo poklanja se samo glavom): Cestiti Care!
Hamza: ZAr vi Srbi ne znate kako se pristupa turskom sultanu?
Obilic: Kako?
Sluga: Klekni i poljubi mu cizmu pod skut !
Obilic: Ja ne dolaizm kao sluga nego kao vitez!
Hamza: KLEKNI !
Onda Obilic prilazi i izvrsi mu malo grublji hiruski zahvat preko celog stomaka.Svi skacu na Obilica!
Hamza: ZAsto mu nisi oduzeo noz?!!!
Sluga2: Mislio dam da ima samo koplje!
Hamza: Hecim...zovite hecima!
Dolazi hecim(lekar)...
Hecim: Ovde je potrebniji grobar nego hecim.Ne pomerajte se Cestiti Care.
Murat: Jeli ziv taj mladic?
Sluga2: Jeste gospodaru,samo kazi odmah cemo ga poseci!
Murat: Dovedi ga.
Dovode Obilica. ZAdovoljan je poslom koji je obavio...vrlo zadovoljan.
Murat: Kazi mi momce,da li si toliko lud da poverujes da ce ovo sto si uradio samnom odluciti bitku?
Obilic: Ako ne odluci ovu danasnju,odlucice neku sutrasnju.
Sluga2: O kakvim sutrasnjim bitkama govoris? Ni ovom danu neces videti kraj.
Murat: Pusti ga neka govori.
Obilici (izgovara cuvenu recenicu od kome se svakom Srbinu dize kosa na glavi i vri krv u zilama...i od koje gubi pamet i ne moze logicki da rasudjuje i bezglavu srlja u propast):
Nek' od danas zna ko nije znao, da Srbija nije cilim iz ushaka,da kosovo nije svileni jastuk i Burse.Da Srbi znaju za nesto skuplje od glave.Srbija nije shaka pirincha da je pozoba svaka vrana koju donese vetar.
Hamza ga udara.
Murat: Ne udaraj ga vezanog! (izuzetna recenica coveka na samrti koji prica sa svojim vezanim ubicom).
Hamza: Kad laje!
Murat:Pusti Obilicu vrane i pirinac,kazi mi zasto ti danas dajes svoju glavu?
Obilic: Ja sam svoju glavu Cestiti Care dao za svoju rec!
Murat: He he...sto ne mogu da se nasmejem. To sto ti glavom placas svoju rec ne znaci da je tvoja rec skupa,vec da je tvoja glava jeftina.
Obilic: Da nije te reci,ne cemu bi smo stajali?
Murat: Slusaj momce...nece proci ni dva sata,a od mene,tebe i crva nece deliti ni ta tvoja rec...ni sva moja vojska. (rukom daje znak da ga odvedu)

................................

Scena pred neposrednu egzekuciju Vojvode Milosa Obilica

Obiic se osvrce okolo i vidi hecima koji je bio Srbin i koji mu je vidao rane u boju na Plocniku.I zbog koga su ga oklevetali.
Obilic: Bogoje!
Hecim ( ne gledajuci ga u oci): Nisma ja vise Bogoje,nego Mustafa.I nisam Srbin ,nego musliman i ne idem u crkvu,nego u dzamiju.
Obilic: Za ime Boga Bogoje!
Hecim: Nista se nemoj cuditi. Mene je u drugu veru oterao Brankovic.
Obilic: Oni su gonili tebe,da uhvate mene.A mene su rushili da bi srushili Lazara. A koje onaj junak sto me udario?
Hecim: Rodom je Srbin. Zovu ga Srbin Hamza!
Obilic: A zato on udara i kad ne treba!
Hecim: Poturici niko ne veruje! Ako je turcin krvav do lakata...on mora biti do ramena.
Obilic: Brzo si naucio tu nauku...Mustafa!
U tom trenutku prilazi Hamza.
Hamza:Jesi li spreman kaurine Bogu na istinu?
Obilic (ravnodusno): Jesam,jesam...
Hamza: Alah je milostiv,mozda ti pomogne.
Obilic: Meni ce Hamza pomoci Bog kog se nisam odrekao.
Hamza: Uludo Obilicu danas prolivas krv.
Obilic: Ja svojom krvlju upisujem granicu Hamza.
Hamza: Kakvu granicu?
Obilic: Izmedju mene i tebe!
Hamza: Seci psa!

Eto Como...mozda ima par propusta! Mozda! Znam ceo film napamet od reci do reci...kompletam scenario,mogu da ti citiram do besvesti.Bolje mi ide kad pricam nego kad pisem...ali znas sta?
To se ne jede. Od toga ne moze da se zivi! To je bilo pre vise od 600 godina...danas je 21. vek. Drugacije se igra.
Drugaciji fudbal se igrao u Urugvaju 1930,a drugaciji u J. Koreji i Japanu 2002. Kapiras me?

eremita:

eremita, nemo' da se lazno predstavljas :!: ... drugo, ima samo ambasada, ko je spominjao drzavu :) :) :) :?:

Дијалог у филму "Бој на Косову" НИЈЕ НИКАКАВ ДОКУМЕНТАРАЦ... него је у питању претпоставка уметника тј. писца сценарија или креативна визија тога догађаја управо 600 година касније...

JABUCHILO:
eremita, nemo' da se lazno predstavljas :!: ... drugo, ima samo ambasada, ko je spominjao drzavu :) :) :) :?:

Хах... како КО ЈЕ СПОМИЊАО ДРЖАВУ... па ја наравно... ја сам вас све и именовао да тупите у амбасади... :razz:

... ш'а је било ниси задовољан... 'оћеш можда унапређење... ???

eremita:
Дијалог у филму "Бој на Косову" НИЈЕ НИКАКАВ ДОКУМЕНТАРАЦ... него је у питању претпоставка уметника тј. писца сценарија или креативна визија тога догађаја управо 600 година касније...
Pa naravno!!!
Samo neki ne mogu da shavte da to nije bilo tako i da se taj film pravio 1989. godine u vreme najveceg proboja Milosevica prema vrhu.
Film ima odlican scenario,ako gledas kao Nemac,Amerikanac,Francuz...ali ako ga gleda kao Srbin uzasno je pretenciozan i raspiruje (sto bi rekli na TVu) nacionalizam! :lol:
Film nije cak ni fikcija...vec je samo ekranizovano epsko predanje.

eremita:
Хах... како КО ЈЕ СПОМИЊАО ДРЖАВУ... па ја наравно... ја сам вас све и именовао да тупите у амбасади... :razz:

... ш'а је било ниси задовољан... 'оћеш можда унапређење... ???

nista ja to jos ne priznajem... moze dogovor da dobijem neku funkciju, ovo zamenik ambasadora u odsustvu je fino, ali ne daje nikakve opipljive ingerencije... dakle, funkcija za priznanje...hehehe...na zapadu nista novo ;)

JABUCHILO:
nista ja to jos ne priznajem... moze dogovor da dobijem neku funkciju, ovo zamenik ambasadora u odsustvu je fino, ali ne daje nikakve opipljive ingerencije... dakle, funkcija za priznanje...hehehe...na zapadu nista novo ;)

...хммммм... бирај 'оћеш да будеш Министар иностраних послова или Министар одбране (али међу нама, не смеш то да објавиш на теми: чат) ... :lol: :lol: :lol:
јер они има тамо да се побуне...

eremita:
A pisac se zove Ljubomir Simovic....tek da se zna.

Мени баш одговара директан пренос из Хага (мада је и он делимично контролисан)... нећу ваљда да допустим да ми неке битанге ПРИЧАЈУ СВОЈУ ПРИЧУ О ТОМЕ ШТА ЈЕ БИЛО У ХАГУ... желим лично да се уверим... и ту су се те дилеје неописиво испалиле... јер сада цео народ види какви су лицемери и лажови и политиканти људи Хашког трибунала...

Može li da se B92 već jednom ostavi na miru?????
Čini mi se da je nemogućnost učestvivanja na forumu B92 većini učesnika postalo kompleks koga se na mogu osloboditi....
Mislim, ako imate drugačija, nacionalistička ubijeđenja, a rukovodstvo Krstarice vam to dozvoljava iz komercijalnih razloga i rejtinga(pošto je demokratski dio populacije na B92 forumu), nemojte svoje frustracije plasirati pljuvanjem po tome forumu i RTV stanici...

eremita:
Мени баш одговара директан пренос из Хага (мада је и он делимично контролисан)... нећу ваљда да допустим да ми неке битанге ПРИЧАЈУ СВОЈУ ПРИЧУ О ТОМЕ ШТА ЈЕ БИЛО У ХАГУ... желим лично да се уверим... и ту су се те дилеје неописиво испалиле... јер сада цео народ види какви су лицемери и лажови и политиканти људи Хашког трибунала...

Da, dobro je sto ima prenosa iz Haga bas iz razloga koji si naveo, i da to ne prenosi B92, prenosila bi neka druga TV stanica.
Ja na B92 samo prenos iz Haga i gledam, i naravno ligu sampiona, a i to drugo ne kod mene, jbg los mi je signal., retko kad gledam nesto trece, ono kad naletim.

Ja gledam i Sherloka Holmsa i Nepristojne ljude...malore sam malo gledao Sashinu ekipu...i jos gomilu dobrih emisija na koje naletim. Zasto bi se neko uskracivao sebi neku dobru emisiju jer se ne slaze sa uredjivackom politikom inforamtivnog programa B92?
Ne volim ni Zeljka Mitrovica,ali sam gledao Prijatelje i Simpsonove...itd.
Cak sam za vreme Cobeta gledao i njegov drugi dnevnik na RTSu. ZAnimalo me uvek koliko daleko mogu da odu u tom dnevniku.
Opet kazem...B92 nema odgovornost da bude objektivna,iako ja mislim da je u velikoj meri objektivna.

Back