Б92 и говор мржње

Elvin:
ne mogu sad da se preganjam ovde sa tobom lepo sam napisao srbi su bili srbi i pre hrišćanstva,pre pravoslavlja...biće i posle njega...

Pre hriscanstva bese stari zavet. Ako nisi znao. Ne postoji "posle" hriscanstva. To, verovatno, neces nikada ni saznati ako nastavis tim putem. A to kad je ko primio hriscanstvo zavisi samo od toga koliko mu je dusa cista i um otvoren i koliko je u stanju da odoli izazovima ovozemaljskim (ne mislim pojedinacno na cin krstenja, vec na prihvatanje i sirenje Hristovog ucenja). Na podforumu filozofija mozes da filozofiras.

Pa ako stavljamo znak jednakosti izmedju Srba i pravoslavaca znaci li to da su i Rusi Srbi. I Moldavci. Mozda Kinezi koji su dosli i primili pravoslavlje pa imaju i srpska imena i slave srpske slave.
Malopre Dimitrije kazes da nije vazno ko su i sta su bili(sto podrazumeva i gde su ziveli) dok god su pravoslavci. Pa ako je tako onda je i ono sto sam ja napisao tacno, a ja sa druge strane nisam Srbin(jer sam ateista) iako mi je cela familija pravoslavna sto ce reci da su svi Srbi.
Ne valja ti ni matematika ni sociologija Dimitrije, ali idim da ti je teologija na nivou i samo to je bitno, zar ne?

jomini:
Poslednja opomena! Da li možeš normalno da pričaš? Pa ti čoveče histerišeš i kad si bez sagovornika.

Uopste ne histerisem. Samo mi se gadi na izrodski otpad kojem se ovde ne **** ni 1% za genocid nad srbima koji se jos uvek svakodnevno sprovodi na kosovu, bosni i genocidnoj tvorevini zvanoj hrvatska. Smeta ti istina. Video bi kako bi ti bilo da su neki od tvojih dragih bili izlozeni zverstvima. A i da nisu, to su srbi. Imas li ti savesti? Tesko da je imas.

Ne smeta mi istina. Smeta mi kad se nabija na nos nekome! Slične stvari su se događale na svim stranama, bio je rat! I šta sad? Oni su zakuvali, oni su negativci. Dobro, slažem se. I da li treba ovo da ponavljam svakih pola sata???

neko je obrisao moj post!
kaaako mrzim to....
no nije poenta samo u pinq i politicharima....poenta je da su politichari slika srba....ovo smo mi....na forumu....na televiziji....na ulici....80% ljudi nisu ljud...nekakve prazne ljushture koje otvaraju usta....

Elvin:
ne mogu sad da se preganjam ovde sa tobom lepo sam napisao srbi su bili srbi i pre hrišćanstva,pre pravoslavlja...biće i posle njega...
malo istorije braco i sestre: 1. bio stevan nemanja. postao pravoslavac i napravi srpsku drzavu. 2. napadose turci, odrekose se neki srbi pravoslavne vere i postase poturice.
3. a neki prodase veru za veceru i postase katolici pa hrvati. 4. pola danasnjih madjara behu srbi, ima puno knjiga o takvima. 5. koji ne pobegose iz metohiji sa carnojevicima odrekose se pravoslavlja i postase siptari. itd. evo vam danas kako crnogorci /ne svi/ se odricu pravoslavlja i srpstva. ima danas i srba ateista, ali ne zadugo. postace vrlo brzo neki od pobrojanih, bivsih srba. rekao sv. nikolaj velimirovic - zicki: ako nisi pravoslavac nemozes biti dobar srbin. to ti je kao kad hoces od ovce da uzmes runo i mleko. a nedas joj da jede. dal nesto slagah ili izmislih?

e pa ako je rekao sveti nikolaj velimirović onda je tako.......:roll:

tokom turske okupacije spc je imala ulogu očuvanja nacionalnog bića,ali to je davno prevaziđeno...

ispade po tvome da su svi na balkanu srbi,ajde da kažem za ove bošnjake da su nekad bili ali ti ga pretera kad si došao do mađara...

Elvin:
e pa ako je rekao sveti nikolaj velimirović onda je tako.......:roll:

tokom turske okupacije spc je imala ulogu očuvanja nacionalnog bića,ali to je davno prevaziđeno...
pa napisah i o danasnjem vremenu i o crnogorcima. pisah o ponavljanju istorije. danas crnogorci, sutra ateisti, a pre, da se ne ponavljam. biti pravoslavac, to je jako tesko ali je velicanstveno ostati srbin.

ja znam mnogo ateista koji su bolji srbi i hrišćani od mnogih koji se busaju u grudi svojim pravoslavljem...

ne vidim nešto da dukljanština ima mnogo veze sa verskom pripadnošću...

još samo da si napisao da su makedonci srbi,pa da ti lista bude kompletna...srbi sa govornata manata...:smile:

pa znaš care tih vernika cpc ima mnogo manje nego venika spc,kao što je mnogo više onih koji govore srpski nego crnogorski...

najbolji dokaz da vera i nacija u 20 veku ne idu jedno sa drugim su ti makedonci...oni su pod spc pa su i dalje ostali makedonci...vraniševski se izjašnjava kao makedonac...;)

Elvin:
pa znaš care tih vernika cpc ima mnogo manje nego venika spc,kao što je mnogo više onih koji govore srpski nego crnogorski...

najbolji dokaz da vera i nacija u 20 veku ne idu jedno sa drugim su ti makedonci...oni su pod spc pa su i dalje ostali makedonci...vraniševski se izjašnjava kao makedonac...;)
dzabe ja pricah o istoriji, majci svih nauka. 6000 original nemaca se krstilo u pravoslavlje tokom bombardovanja bratskog natoa. (mozes proveriti u spc) i to u nasem manastiru u nemackoj. sad nesto sasvim dobronamerno. sveti oci kazu da je pravoslavlje opit sa bogom. da je to stvar srca. danas je nedelja u 9 h. pocinju liturgije u svim nasim crkvama.
ucini opit elvine, kao npr. nemci. pozdrav, za nocas dosta.

banegad2004:
a jel moze da bude ateista?
molim te reci mi dimitrije sine mitre
Ви тешко можете да схватите ситуацију, СРБСКА ДРЖАВНОСТ СЕ РОДИЛА ИЗ ОЛТАРА СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ.
Пре него примисмо Православље од Апостола Петра и Павла били смо подељени на вишпе племена и "државица", тек јачањем ПРАВОСЛАВЉА јавља се и ЗРЕЛА НАЦИОНАЛНА И ДЖАВОТВОРНА СВЕСТ КОД СРБА.

tamanite:
dzabe ja pricah o istoriji, majci svih nauka. 6000 original nemaca se krstilo u pravoslavlje tokom bombardovanja bratskog natoa. (mozes proveriti u spc) i to u nasem manastiru u nemackoj. sad nesto sasvim dobronamerno. sveti oci kazu da je pravoslavlje opit sa bogom. da je to stvar srca. danas je nedelja u 9 h. pocinju liturgije u svim nasim crkvama.
ucini opit elvine, kao npr. nemci. pozdrav, za nocas dosta.

ma krstilo se i 3 miliona kineza ako ne veruješ pitaj bl-a,ti nemci su za njih sića...:-)

@BL
Ako cemo poshteno i da cepidlacimo srpska drzavnost je krenula od oltara katolicke crkve. Jer koliko je meni poznato Stefan Nemanja je prvo krsten po katolickim obicajima,a i Stefan Prvovencani je imao odredjenih sukoba sa tadasnjoj srpskom crkvom,pa mu je malo falilo da okrene curak prema Rimu.
Nemoj da predstavljas Srbe kao narod bez "mrlje u karijeri"...jer ih imamo previse. I ti to dobro znas,kao i SPC i svi drugi samo cute.
Steta sto ne mogud a te odvedem kod Dragancheta...cala od mog ortaka Steva Karaje...da ti malo isprica istoriju.:lol:
Onako sirovo,bez skolskih i diplomatskih izraza. Pa da vidis koliko je to crno.
BL je inspiracija mnogima,bez njega je ovaj deo foruma nistavan.:lol:

PLESsitnihDEMONA:
@BL
Ako cemo poshteno i da cepidlacimo srpska drzavnost je krenula od oltara katolicke crkve. Jer koliko je meni poznato Stefan Nemanja je prvo krsten po katolickim obicajima,a i Stefan Prvovencani je imao odredjenih sukoba sa tadasnjoj srpskom crkvom,pa mu je malo falilo da okrene curak prema Rimu.
Nemoj da predstavljas Srbe kao narod bez "mrlje u karijeri"...jer ih imamo previse. I ti to dobro znas,kao i SPC i svi drugi samo cute.
Steta sto ne mogud a te odvedem kod Dragancheta...cala od mog ortaka Steva Karaje...da ti malo isprica istoriju.:lol:
Onako sirovo,bez skolskih i diplomatskih izraza. Pa da vidis koliko je to crno.
BL je inspiracija mnogima,bez njega je ovaj deo foruma nistavan.:lol:
Мало си профуро за којих 500 гоиница, али научићеш полако

Back