Azuriranje nivoa javnog govora

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.355
Mislim da je to potrebno a da ne gomila negativne emocije u ljudima..

Npr glupo je da ja ocekujem nivo komunikacije od pre 20 godina ili 30 godina....nebo i zemlja, i da kaznjavam ili se ljutim na danasnje komunikacije i ljude ili decu...

To se treba raditi mnogo cesce od 10 godina..
Npr godinu ili dve je max...

Tada se prilagode i pojmovi i broj pojmova, sta ce nam sad 10 000 reci kad vecina Srba ne zna vise od 3500 reci...ima nekih koji znaju 7000 ali to je cisto bacanje....

Isto vazi i za mogucnost pamcenja i shvacanja...Npr posle operacije, malo zbog natopljenosti sredstvima protiv bolova, malo zbog traumiranosti , ja sam za svako upostvo ili dogovor pitao i jednom na kraju , cisto da eliminisem bilo kakvu gresku , ali ljubazno i bilo ko sa druge strane nije smatrao to uvredljivim , nego ispostovao jer je mozda prikaz moje senilnosti ili traume...samo je ona u fondu bila malo nervoznija ali je ponovila i ona , malo je bila iritirana...

Isto bi trebalo da vazi i za ocekivanja od politickog jednoumlja ili ocekivanja zdravlja, uspeha, ekonomije..

Npr sad se svi ljute na narod sto je apatican i zabole ga dupe za rudnike a boli ga dupe za dinar ili dva ili 100 dinara u penziji ili plati...ili za parking...

Do skoro je svakog bolelo dupe ako je pljacka do 12000 dinara...ili 100e...bukvalno vidi ti torbu , rukavice pridje i otme...ako pocnes da drecis, malo potrci i zna da ga niko ne dira...

Back