ti si mu odvjetnik ?
.da tebi odgovorim.
Ni govora, nikome ja nisam advokat, to sto je on ovde omrazen, sta sam se i ja svadjao sa njim do koske, ne znaci da ne moze napisati nesto istinito, pogotovo kad se nadje u raspravi sa nekim poput tebe, koji si radikalan ali na drugoj strani, koji si na drugom forumu stavljao izrazito islamofobicne linkve zbog kojih si i dobio ban,
U srbiji nije rat (koliko sam obavjesten). Znaci ilegalni su imigranti. Ljudi iz BiH koji su dosli u hrvatsku su bili izbjeglice. Jer je u BiH bio rat. U srbiji nije rat...pa onda niti jedan od tih ljudi nije izbjeglica. Nego su oni svi ilegalni (jer ilegalno prelaze) imigranti (jer migriraju).
Prvo cemo obraditi onu moralnu stranu mada je sasvim jasno da komuniciram sa osobom bez emotivne inteligencije, a takvi su najgori...Ljudi beze od rata, govorim o onima koji beze zbog bombi a ne ekonomskih razloga. Primerice dodje covek u Tursku, koji moj ce tamo u kampu? On ide za Nemacku jer je procenio da ce mu tamo biti bolje. Ko ga je izmanipulisao, zasto je politika EU takva da ih u tolikim kolicinama prima je drugi par rukava, druga tema, Slobodno se ti drzi slova zakona ko pijan plota (kad ti paše) ali osoba koja bezi od bombi, dakle od bombi a ne zbog ekn.razloga je izbeglica, nevazno gde ide, on je izbeglica. Uostalom procitaj malo i sta kaze UNHCR o tome i spusti se na zemlju.
A sad cu ja malo kao i ti, samo sto za razliku od tebe ja necu stavljati islamofobicne linkove vec nase, domace, koji obradjuju ovu temu. Izvoli procitati ovo i spusti se sa tog oblaka na kojem si, i u svakom trenutku se priseti sta je zapadna "demokracija" radila po Bliskom istoku i ko je zapravo doveo do ovoga stanja.
Političke izbjeglice i ekonomski migranti
Stav UNHCR: ‘Izbeglica’ ili ‘migrant’ – Šta je ispravno?
Da se razumemo, ja to ne kazem za sve ove ljude, jasno mi je da barem prema mome misljenju, vise je ekn.migranata, ali izbeglice postoje, od krvi su i mesa, nisu brojni linkovi koje ti postavljas, budi jednom u zivotu musko, odi do kampa malo, popricaj sa njima, pa coveku koji je dosao tu jer mu je kuca razorena reci da nije izbeglica, stani iza svoje reci, bas me zanima ishod ove price.
Kud zuris...do sada smo utvrdili da je jedan bio medu ilegalnim imigrantima.... A tek je proslo 24 sata. Jos cemo saznati da li ih je bilo vise.
Pa zapravo ne, nikad nisam tvrdio tako nesto.
Sirijske putovnice pronađene kod terorista su - lažne.
A nakon toga cemo saznati u narednim mjesecima (i godinama) da li je medu tim ljudima bilo jos ljudi ako naprave takve (ili slicne) napade.
Ili si ti u uvjerenju da je to bilo jednom i nikad vise ? To je sada gotovo po tebi ?
Ja ne bi tako olako skakao sa takvim zakljucima....tek mjesec dana je proslo od kada je taj covjek prosao...a vec je bio napad. Mozda ih bude vise.
Dakle jos jednom, . Tacno se po tvojim zakljuccima vidi kamo vetar puše. Nikad nisam rekao da nece nista biti, niti ostale nebuloze koje pises, da nisi toliko zaslepljen vidio bi da sam pisao da sam apsolutno siguran da se prilican broj ekstremista uvukao kroz izbeglice, da ce se infiltrirati u neku radikalnu skupinu, da ce itekako biti sranja, pogotovo u Nemackoj, a izrazavam bojazan i za predstojece Evropsko u Francuskoj...sve bi to video da nisi toliko, iz samo tebi znanih razloga, ostrascen, vidio bi to.
A priznao sam da me iznenadilo ako je ovaj covek dosao sa migrantima, jer sam ocekivao da ce se malo primiriti, a onda krenuti u napad, eto mozda sam se ja i prevario, ali to stvarno ne menja nista na prici, jer svoje gluposti pravdas mojim nepostojecim recima, jer ja nikad, ponavljam nikad nisam napisao da ne verujem da medju njima nema terorista, naprotiv uvek sam pisao da itekako ima i da od pojedinaca ocekujem da rade sranja u buducnost.
A sve si to izvukao samo iz moje izjave da itekako ima izbeglica, da nisu svi ekn.migranti sta govori dosta o tebi i tvojoj moci zakljucivanja
Bio sam i ja sa tim ljudima. I da, svi idu po socijalu. Oni koji ne idu po socijalu su odavno otisli jer imaju novac vec prebacen. Ovi idu po socijalu..jer ne mogu nista drugo dobiti. Nisu kvalificirani za posao (ne znaju jezik) niti su strucnjaci u svojim podrucijma pa da im ne treba koristenje lokalnog jezika.
Oni idu po socijalu. I ako si bio sa njima onda si i ti svijestan da idu po socijalu.
Ko ide po socijalu, ekn.migranti, izbeglice? Jasno da ima jako puno neobrazovanih, jasno da ima jako puno ekn.migranata, ni meni nije jasno sta im je u glavi, ali opet dovoljno ne razmisljas. Dakle koliko god se ti bunio, izbeglica ima, medju tim izbeglicama ima i nekvalificiranih, ima neobrazovanih, koji idu
gde im je receno da ce biti bolje, da ce dobiti, novce, aute...na kraju ce se veliki broj njih pokazati losim, nespremnim da se iintegriraju u drustvo u koje dolaze, pocet ce se mnogi baviti kriminalom, sta ti mislis da sam ja lud? Tvoj problem je sta si apsolutno sve strpao u isti kos, na kraju krajeva imas ti i ekn,migranata koji stvarno beze od bede, koji zele svojoj deci bolju buducnost, to su klasicni ekn.migranti kojima su napunili glave raznim pricama, ali mozes li njih kriviti ili one koji su im omogucili da prelaze u ovakvom broju??? Jasno da imas i ljudi kojima mozda nista ne fali, a eto neko im je rekao ovo i ono. Sve je to meni jasno, ponavljam sve sta sam ja rekao je da itekako ima i izbeglica, te ljudi koji ne odlaze tek tako, koji beze od bede i ti si sve ove zakljucke koje ja nikad nisam rekao, izvukao iz toga. Jel shvatas kakav dojam ostavljas?
I opet si sve strpao u isti kos. Evo ako zelis, obrati mi se na pp, spojit cu te sa jednim migrantom koji je dosao do Nemacke...koji je pametan, zavrsio studij, odlicno pise i govori Engleski, pa da vidis da ima itekako i pametnih i kvalificiranih ljudi. Mozda dodjes sebi pa ne stavis sve u isti kos sta konstantno i stalno radis.
A pokazao si se kad si rekao da je krv ovih Francuza na nama koji smo pomagali, to samo boodala teska moze da kaze, pa cu te podsetiti OPET da se prisetis sta je zapadna demokratija, SAD itd radili i rade po Bliskom istoku, stavio sam juce i neke linkove, a evo mozes citati i za ovog Fran.drzavljanina sta su identificirali, znali su da je radikalan, za sve teroriste i pre ovoga napada su znali da su radikalni, neki su imali cak i dosje, znali su da idu u Siriju, pa koji khurac su ga ostavili u Evropi, koji khurac ga nisu deportirali, koji khurac rade sluzbe kad oni bez problema idu po instrukcije u Siriju, ko je odgovoran za ova masovna pustanja? E krv je njima na rukama
I onda bi se ja, koji sam pomagao najvise zeni i deci trebao necega stideti, krv bi trebala biti na mojim rukama, bas si boodala, izvini ali jesi.
Ako nema posla u EUropskoj uniji za srbe (ili ukrajince) od kojih neki govore lokalne jezike (tipa njemacki, engleski...) onda sumnjam da ima posla za ljude koji niti govore jezik niti znaju kulturu u koju su dosli....niti kako uopce stvari funkcioniraju. Ili hrvate mozes uzeti za primjer. Nije da ima nesto puno poslova u EUropskoj uniji odjednom.
I gde ja kazem da nije tako? Probaj sve sa razumevanjem citati, sve ti je gore objasnjeno
Ja sam tvrdim ono sto je dokazano. Da je jedan potvrdeno prosao..drugi mozda.
I da je proslo tek mjesec dana od kada su prosli. A kalifat je najavio nove napade. Pa je moguce da ih ima jos.
Sada, koliko ih jos ima....
NE, ti ih sve trpas u isti kos, pogledaj malo kako pises, kako se izrazavas a nisi pokazao ni osobitu moc shvatanja kad ja moram da pisem sta sam sve pisao, jer si skroz krivo svatio.
A naravno da nisu svi povezani sa kalifatom i u vojnoj misiji...ima ih koji idu kod rodbine...ima ih koji idu jer se nadaju da ce naci posao ....ima ih koji stvarno bjeze pred talibanima jer su suradivali sa SAD vojskom...
Ima raznih ljudi medu njima. I ocito..ima ljudi koji su povezani sa kalifatom. Barem 1. mozda 2...a mozda i vise...
To si sad napisao, napredujemo, mada i dalje ne spominjes ljude koji jednostavno beze..od smrti, obicne civile koji sa nikim nisu suradjivali. Naravno da ih ima i koji su povezani sa kalifatom, po meni mozda i u stotinama ili cak hiljadama..nikad to nisam opovrgavao.
A mi (kao sve zemlje na putu) smo ih propustili. I tako su oni uspjeli doci do pariza...i tamo ubiti ljude. Jos smo im dali krov nad glavom, hranu, vodu i prijevoz.
Oni su nama ostavili smece..
I evo, klasicni primer..sad reci da ne radis ono sto upravo i tvrdim...OPET SI IH SVE STRPAO U ISTI KOŠ...i vidim preuzimas zasluge..nista ti nikome nisi dao, ti sasvim nesvesno, stavljanjem svih ljudi u isti kos, siris Islamofobiju. Pa kad si bio tako "pametan" da tvrdis da svi koji smo pomagali imamo krv na rukama, mogu se i ja na tako glup i neinteligentan nacin "igrati" pa ti napisati da ti imas ili ces imati krv na rukama za bilo kojeg nepravedno ubijenog Muslimana, jer neko ce eko citati sve izljeve Islamofobije, strpati ih u isti kos, pa ce nekog nevinog ubiti, mozda i dete. Je da je ovo stvarno debilno ali eto, njihova krv ce bit na tvojim rukama,
A za smece..i ne samo to...sam se ovde svadjao na mrtvo ime sa pojedinacima, stavljao
svoje slike koje pokazuju koliko
su pojedinci pa mozda i citave kulture odgojeni..pa cak ni ja koji sam vidio to smece, kupio ga, udisao govna jer se pojedinci nisu udostojili koristiti WC-e ne kazem da su svi takvi, ne trpam sve u isti kos. Recimo uvek sam pisao da su Sirijci iznimno kulturni, dobro odgojeni..
Ali kako bi ti to znao, toga nema u linkovima, pa sta drugo mozes nego sve strpati u isti kos.