Azilanti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ocekivano, nista cudno.
Btw, sta mislis koliko se onda Milanovic, ili bilo ko na njegovom mestu, pita o planiranom smestaju u Dalmaciju? :)

Trenutno se pita jer je izbeglica malo ali sledece godine se nece pitati, ulazice i na trenutni granicni prelaz ali i preko Dalmacije.

Sto se tice Dubrovnika hrane ima u izobilju. Nejasno je zasto traze pomoc za izbeglice iz evropskih fondova a u Dubrovniku ne znaju sta ce sa hranom. Jeftina da je otisla u bescenje.

Gužva je posvuda, ali ipak na peskariji najveća.
- Tu na ribi k'o da ništa drugo nema za jest'! - komentira jedna od prodavačica voća i povrća gledajući naguravanje oko freške ribe uz lagano odmahivanje glavom.
A što će ljudi kad ima izbora, između ostalog kozica za 40 kuna (a dva kila 70), cipola i papalina za 30, a palamida za 50 kuna.
A muškarci ''pušteni s lanca'' muku muče pred tim morem ribe. Što kupiti, a da žena bude zadovoljna? Oni najpametniji izašli su ispred, uzeli mobitele i mirno izrecitirali što sve ima i koliko košta te pustili ženu da sama odluči.

gallery_1446884368IMG_2737.jpg

gallery_1446884373IMG_2743.jpg

gallery_1446884505IMG_2769.jpg

gallery_1446884377IMG_2748.jpg

gallery_1446884497IMG_2763.jpg

gallery_1446884378IMG_2749.jpg

Poslednja izmena:
Teroristicki napadi su samo kratkorocni ciljevi. Vec danas imamo teroristicke napade u Evropi (npr. "Charlie Hebdo"). Cilj nisu samo teroristicki napadi, vec destabilizacija Evrope u svakom smislu, ukljucujuci stvaranje osnove za potencijalni gradjanski rat. Dovoljno ce biti onda da neki politicar iz Evrope uradi nesto sto se ne svidja Amerima, i onda ce ameri pokrenuti "Arapsko prolece" i u Evropi.

Ja ne mogu tako bas u detalje..ali imam neku svoju teoriju.

Ja mislim da vecina, ponavljam, vecina ovih migranata stvarno nema neki cilj da shebaju Evropu, sad oni su takvi kakvi su, ne pokazu se bas najbolji u Evropi, dosta su zatucani itd...ok sve to stoji, ali mislim da nemaju plan

E sad, svi znamo da se neki planovi kuju godinama, desetljecima, pa i duze...ti kazes Ameri su ovo pokrenuli, ja cu reci neko...taj neko je ovo pokrenuo da ih ovde bude sta vise, da se pokrene...ti ljudi ce raditi decu, mnoziti se...a jednoga dana mozes manipulisati i njihovom decom..mozda je ovo neki plan za malo duzu buducnost, mozda i za blizu,...ne znam, ali da se nesto valja valjda se to je sad valda svima jasno.

Ja ne mogu tako bas u detalje..ali imam neku svoju teoriju.

Ja mislim da vecina, ponavljam, vecina ovih migranata stvarno nema neki cilj da shebaju Evropu, sad oni su takvi kakvi su, ne pokazu se bas najbolji u Evropi, dosta su zatucani itd...ok sve to stoji, ali mislim da nemaju plan

E sad, svi znamo da se neki planovi kuju godinama, desetljecima, pa i duze...ti kazes Ameri su ovo pokrenuli, ja cu reci neko...taj neko je ovo pokrenuo da ih ovde bude sta vise, da se pokrene...ti ljudi ce raditi decu, mnoziti se...a jednoga dana mozes manipulisati i njihovom decom..mozda je ovo neki plan za malo duzu buducnost, mozda i za blizu,...ne znam, ali da se nesto valja valjda se to je sad valda svima jasno.

Kad sam rekao Ameri, nisam mislio na američku naciju, nego na baš tog nekog koji koristeci SAD kao najvecu svetsku silu želi da ostvari neke svoje ciljeve. Možda taj neko i nije Amerikanac, ali koristi SAD za neke svoje ciljeve, ali to je sad manje bitno.

Možda među migrantima ima dosta onih koji nemaju taj cilj, ali taj cilj će se ostvariti sam po sebi čim ih bude bilo dovoljno mnogo da prave haos. Trenutno se pravi baza za potencijalni haos koji neko može pokrenuti kad god mu padne na pamet. Onda će ti što nemaju plan da s*ebu Evropu u najboljem slučaju da ćute i podržavaju ove koji će praviti haos. Koja je razlika između "moderate" i "radical"? "Radical" hoće da ti iseče glavu, a "moderate" neće da ti odseče glavu, ali se slaže da bi "radical" trebalo da ti odseče glavu.

Trenutno se pita jer je izbeglica malo ali sledece godine se nece pitati, ulazice i na trenutni granicni prelaz ali i preko Dalmacije.

Sto se tice Dubrovnika hrane ima u izobilju. Nejasno je zasto traze pomoc za izbeglice iz evropskih fondova a u Dubrovniku ne znaju sta ce sa hranom. Jeftina da je otisla u bescenje.

Gužva je posvuda, ali ipak na peskariji najveća.
- Tu na ribi k'o da ništa drugo nema za jest'! - komentira jedna od prodavačica voća i povrća gledajući naguravanje oko freške ribe uz lagano odmahivanje glavom.
A što će ljudi kad ima izbora, između ostalog kozica za 40 kuna (a dva kila 70), cipola i papalina za 30, a palamida za 50 kuna.
A muškarci ''pušteni s lanca'' muku muče pred tim morem ribe. Što kupiti, a da žena bude zadovoljna? Oni najpametniji izašli su ispred, uzeli mobitele i mirno izrecitirali što sve ima i koliko košta te pustili ženu da sama odluči.

gallery_1446884368IMG_2737.jpg

gallery_1446884373IMG_2743.jpg

gallery_1446884505IMG_2769.jpg

gallery_1446884377IMG_2748.jpg

gallery_1446884497IMG_2763.jpg

gallery_1446884378IMG_2749.jpg

Ocigledno da Dubrovnik figurira u planovima EU za smestaj. Sve ukazuje na to, jedino Milanovic relativizuje informacije :D

Dobar je interview s Merkur-a: "Sprachkurse...die beginnen mit 20 Leuten, und nach einer Woche sind es nur noch vier." - na tecajevima jezika koji pocnu s 20 ljudi nakon tjedan dana dolaze jos cetvorica.
Pa "die lehnen es ab, von Frauen unterrichtet zu werden" - odbijaju da ih poducavaju zene.

http://www.merkur.de/bayern/heinrich...d-5697370.html

U kratko, ekipa dolazi ocekujuci nesto odlicno. Onda budu razocarani kad ih se smjesti u bez veze pansione i nije ima bas super. Raditi ne zele. Uciti jezik ne zele. Ocekuju da ce se drzava brinuti za njih, ali nisu zadovoljni standardom koji dobiju. Najmanje od svega su spremni prihvatiti kulturu domacina, poput ravnopravnosti zena ili ideje da ljudi zarade za svoj zivot.

- - - - - - - - - -

Studeni 2015.:
7.11.2015.
21:40

Od ponoći do 21 sat u Republiku Hrvatsku ušlo je 2000 migranata. U prihvatnom centru u Slavonskom Brodu i dalje nema migranata. Od početka migracijske krize u Republiku Hrvatsku ušlo je 335 130 migranata.
18:20

Od 12 do 18 sati na područje Republike Hrvatske nije bilo ulaza migranata. U Prihvatnom zimskom tranzitnom centru Slavonski Brod i dalje nema migranata.
16:45

U Prihvatnom zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu trenutačno nema migranta.
13:25

Od ponoći do 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 998 migranata, u a prihvatnom centru u Slavonskom Brodu nalazi ih se 1 014. Od početka migracijske krize u Republiku Hrvatsku ušlo je 334 128 migranata. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije.
9:30

Od ponoći do 9 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 330 migranata, a trenutno je u prihvatnom zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu 346 osoba. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala iz Republike Srbije, a od početka migracijske krize u RH je ušlo 333 460 migranata.
.....

- - - - - - - - - -

Nemacka, obecana zemlja :lol:

Fury of German villagers after officials admit that 750 migrants will stay for at least a year

Read more: [url]http://www.dailymail.co.uk/news/article-3305328/There-people-struggle-cope-Fury-German-village-outnumbered-migrants-seven-one-official-admits-stay-YEAR.html#ixzz3qr3yABjL

Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook[/URL]

Izbeglice dolaze da rasplamsaju rat? Da je tako ne bi bili izbeglice.

pa ko kaze da su izbeglice,to ti kazes,pametni ljudi uvidjaju ko su,i sta im je cilj

- - - - - - - - - -

Decak, da je teroristima plan da izvedu napad u Evropi usli bi u istu i bez izbeglica.

napad,ali ne sa 100 ljudi vec 1.000.000

ja mislim da je ovaj nik placen da siri propagandu,te ga treba kulirati i ignorisati, niti jedan beli evropljanin nije ovako ravnodusan prema ovoj najezdi,aako vidimo da se jos i veseli,znamo ciji je

- - - - - - - - - -

Da je cudno cudno je...

pa ako je cudno,sta im pomezes? Angela je isto ko i ti mozda,meka srca :):):)

pa ko kaze da su izbeglice,to ti kazes,pametni ljudi uvidjaju ko su,i sta im je cilj

UNHCR

napad,ali ne sa 100 ljudi vec 1.000.000

Dzihadisti dolaze iz Tadzikistana i Uzbekistana na prostor Bliskog istoka. Broj evropskih dzihadista koji pristizu na teritorije pod kontrolom ISIS sve je manji zbog strogih ogranicenja koja su postavile evropske drzave kako bi sprecile njihov odlazak.

Kao sto vidis, Evropa radi na tome da dzihadisti iz Evrope ostanu u Evropi.

TALIJANSKA policija je uhitila tuniškog državljanina, pripadnika islamske terorističke skupine koji je bio među migrantima što su prošlog mjeseca spašeni na moru i odmah ga vratila kući, piše u nedjelju list La Repubblica.
Bar Nasr Mehdi (38) je spašen na Sredozemnome moru 4. listopada u akciji pomorskih snaga zajedno s još dvjesto osoba i prevezen na talijanski otok Lampedusu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/talijanska-policija-medju-spasenim-migrantima-otkrila-osudjenog-terorista/854546.aspx

ma to su sve smesne price,ja cekam pricu kadace tajne sluzbe evrope da organizuju navijace i tako te likove,da im podele deke i bake...o tome mi je milo da pricamo,ovo,kako im delimo leba i uz leba mi obrce zeludac

- - - - - - - - - -

Angela Merkel....poreklom Poljakinja,od dece koji je promenio prezime sa Poljskog na Nemacko,vrlo moguce i semitskog porekla,necu reci kog zbog bana,bivsi kominista i desna ruka Kola Helmuta....zbog svog verovatno semitskog porekla,Poljskog semitskog,izabrana za ulogu koju sada igra

Crni dane o crna sudbino,o Njemacko sta si docekala

Мислим да си рекао да имаш и немачко порекло.

Можеш ли подробније да нам пропштиш какав однос имају Немци према разним досељеницима: Пољаци, Срби, Хрвати, Македонци, Албанци, Бугари, Турци, Курди, Арапи, црнци...?
Значи, појединачни (ако га има) однос према свакој оваквој заједници.

Za poslove u turuzmu ti ne treba neka obuka. Na nekim pozicijama mozes biti i nepismen. Ni u Nemackoj nisu sva mesta za obrazovane.

А где су радне навике, дисциплина, етика, морал, васпитање, достојанство, жеља за учењем?

Ако не знаш на које све начине келнер и шанкер могу да те покраду - не пиши о њима.

Мислим да си рекао да имаш и немачко порекло.

Можеш ли подробније да нам пропштиш какав однос имају Немци према разним досељеницима: Пољаци, Срби, Хрвати, Македонци, Албанци, Бугари, Турци, Курди, Арапи, црнци...?
Значи, појединачни (ако га има) однос према свакој оваквој заједници.

Jasam cesto poslom tamo,ne kao nekad,ali doletim ponekad,sto se odnosa tice,Muslimanski svet zivi pararelan zivot,zapravo,svi oni zive pararelno jedni sadrugima,pored ali se ne primecuju

svako ima svoje klubove,svako ima svoje restorane,svoju hranu,svoja naselja,obdanista,i to je,kao magnetofon,ima cetiri pesme na jednoj traci,a ti slusas jednu pojednu,iako se one vrte istovremeno,a zavisi od kanala koju cesskusati,ako sam dobro objasnio,malo sam konfuzno pisao

Svi narodi sa bivseg Yu prostora su Yugo,nebitno ko je Srbin ko Makedonac a ko Crnogorac,konacno su ukapirali da Siptari nisu Yugo,vec Kosovo Albaner,konacno,do skoro su zbog pasosa mislili da su i oni nas narod,Arapi,Turci i Kurdi su isti kosh,Albance smatraju nesto poput Turaka....normalno da muslimane manje vole,to naravno

Ali generalno,niko nevoli te auslendere,pogotovo one koji se ne uklapaju,Poljaci,Cesi i ini se uklapaju,oni znaju da se ponasaju tu,oni su ko Slovenci,bleda kopija Nemaca,Rumuni i Bugari su olos Evrope uvek bili i ostali,nasi se trude da se uklope,Turci i ovi ostali,se uklapaju do odredjene granice,a granica je vera,tradicija i kultura,zato su 80% neuklopljeni...

No,vidi,odacu ti tajnu,tj svima vama koji ovo citate,zasto Nemacka nemozeda uradi nista i zasto su Nemci totalno inertni na sve pomake koji sedesavaju od 1965 na ovamo

Nemacki narod je izgubio jedan veliki rat,rat koji su vodili protiv celog sveta,rat u kojem su izginuli,casno,herojski,kao junaci u muskoj borbi,....Nemackom narodu je slomljena kicma tada,vrat,sta hoces,navedi. Nemacki se narod,nikada nije oporavio od toga,i mogu ti reci,da nemacki narod,ne postoji vise onako kako ga vi ovde zamisljate,ostao je samo skart, oni mrze auslendere,ali tu pomoci nema,Nemacki narod je slab,umoran,star i nemocan da uradi nista....oni koji moraju sada da odbrane Evropu od ovoga sto joj kuvaju Izrael i Amerika su mlade nacije,koje jos uvek imaju svoju nacionalnu bit,Poljaci,Slovaci,Rumuni,Bugari,Ex-Yu,Madjari.....oni moraju stati na branik....na zalost,gro ovih naroda ima marionetske vlasti,jedini Orban govori ono sto svi osecamo....nemojte podmladiti Evropu dovodeci nasim cerkama hebace iz Kurdistana i Sirije,Iraka i Egipta,podmladite Evropu sa nasim mladicima,tako sto cete im omoguciti to....nasa kultura i nase vrednosti su nasa stvar, ukoliko neko misli da je moja kuca lepa,jer mi je travnjak cist,nek izvoli i nek ocisti svoj,nemoj da dolazi u moj,to je bar lako,nek naprave sekularne drzave,i bice mnogo mnogo bolje....kakav je bio Iran do 1979?

Evo ti jedan video,odgledaj ovo,i reci mi svoj komentar

I Rimsko i Vizantijsko carstvo je palo pod najezdom varvara....u V veku sa kanalizacijom i urednim vodovodom, termama, banjama ...sve je to devastirano
pa vec u VI veku Evropska civilizacija je kolabrirala pa se ondasnji svet vratio 1000 godina u nazad
Tako ce i sad iz XXI veka kad se sve devastira i unisti Evropa ce biti vracena tamo u VII-VIII vek...nista cudno istorija se ponavlja.
U XVIII veku u Parizu gradonacelnik je gradjanima Pariza zabranio da prosipaju izmet i urin preko dana sa svojih balkona....e nocu moze da se izbacuje.....

NJEMAČKA vlada se priprema na to da bi balkanske zemlje uskoro mogle zatvoriti svoje granice što će za posljedicu imati paniku i kaos među izbjeglicama te pojačane ilegalne prelaske granica, javlja dnevnik "Welt am Sonntag" pozivajući se na izvore iz njemačkih sigurnosnih krugova.

U dokumentu pod nazivom "Ilegalna imigracije", koji je sastavio "Zajednički analitički i strategijski centar - ilegalna imigracija" (Gasim), dolazi se do zaključka kako izbjeglice sve bržim tempom prolaze tzv. balkanskom rutom što bi te zemlje moglo natjerati na sinkronizirano zatvaranja granica.

"Prolazno vrijeme koje izbjeglice provode u pojedinim zemljama je sve kraće i to bi zemlje balkanske rute moglo natjerati na zatvaranje granica", zaključuje se u dokumentu.

To bi izazvalo efekt "slijepe ulice" i grčku politiku "okretnih vrata" tj. propuštanja izbjeglica prema sjeveru i dovelo do kolapsa i panike među izbjeglicama koje se nađu u toj slijepoj ulici.

Kaos i panika

Ako zemlje Europske unije ne priskoče u pomoć, moglo bi doći i do "drastičnog pogoršanja humanitarne situacije", a posljedica ovakve situacije bi bila "navala na granice" te nekontrolirani broj ilegalnih prijelaza, upozorava se u dokumentu.

"Gasim", u kojem zajednički djeluju stručnjaci Njemačke obavještajne službe, ministarstva vanjskih poslova, Ureda za suzbijanje kriminala, Savezne policije u Ureda za migracije, upozorava njemačku vladu kako bi kontrola njemačkih granica u slučaju takvog scenarija bila moguća samo uz upotrebu "ogromnih tehničkih i ljudskih resursa".

Također se predviđa i još veća navala izbjeglica iz Sirije.

U istom dnevniku se navodi kako je Frontex još na proljeće ove godine upozorio njemačku vladu na egzodus izbjeglica prema Europi. Upozorenja sličnog sadržaja je u Njemačku slalo i njemačko veleposlanstvo na Kosovu ukazujući na sve veći broj ilegalnih migranata iz te zemlje.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/njemacka-se-priprema-na-zatvaranje-granica-na-balkanu-zavladat-ce-panika-i-kaos/854577.aspx

Jasam cesto poslom tamo,ne kao nekad,ali doletim ponekad,sto se odnosa tice,Muslimanski svet zivi pararelan zivot,zapravo,svi oni zive pararelno jedni sadrugima,pored ali se ne primecuju

svako ima svoje klubove,svako ima svoje restorane,svoju hranu,svoja naselja,obdanista,i to je,kao magnetofon,ima cetiri pesme na jednoj traci,a ti slusas jednu pojednu,iako se one vrte istovremeno,a zavisi od kanala koju cesskusati,ako sam dobro objasnio,malo sam konfuzno pisao

Svi narodi sa bivseg Yu prostora su Yugo,nebitno ko je Srbin ko Makedonac a ko Crnogorac,konacno su ukapirali da Siptari nisu Yugo,vec Kosovo Albaner,konacno,do skoro su zbog pasosa mislili da su i oni nas narod,Arapi,Turci i Kurdi su isti kosh,Albance smatraju nesto poput Turaka....normalno da muslimane manje vole,to naravno

Ali generalno,niko nevoli te auslendere,pogotovo one koji se ne uklapaju,Poljaci,Cesi i ini se uklapaju,oni znaju da se ponasaju tu,oni su ko Slovenci,bleda kopija Nemaca,Rumuni i Bugari su olos Evrope uvek bili i ostali,nasi se trude da se uklope,Turci i ovi ostali,se uklapaju do odredjene granice,a granica je vera,tradicija i kultura,zato su 80% neuklopljeni...

No,vidi,odacu ti tajnu,tj svima vama koji ovo citate,zasto Nemacka nemozeda uradi nista i zasto su Nemci totalno inertni na sve pomake koji sedesavaju od 1965 na ovamo

Nemacki narod je izgubio jedan veliki rat,rat koji su vodili protiv celog sveta,rat u kojem su izginuli,casno,herojski,kao junaci u muskoj borbi,....Nemackom narodu je slomljena kicma tada,vrat,sta hoces,navedi. Nemacki se narod,nikada nije oporavio od toga,i mogu ti reci,da nemacki narod,ne postoji vise onako kako ga vi ovde zamisljate,ostao je samo skart, oni mrze auslendere,ali tu pomoci nema,Nemacki narod je slab,umoran,star i nemocan da uradi nista....oni koji moraju sada da odbrane Evropu od ovoga sto joj kuvaju Izrael i Amerika su mlade nacije,koje jos uvek imaju svoju nacionalnu bit,Poljaci,Slovaci,Rumuni,Bugari,Ex-Yu,Madjari.....oni moraju stati na branik....na zalost,gro ovih naroda ima marionetske vlasti,jedini Orban govori ono sto svi osecamo....nemojte podmladiti Evropu dovodeci nasim cerkama hebace iz Kurdistana i Sirije,Iraka i Egipta,podmladite Evropu sa nasim mladicima,tako sto cete im omoguciti to... .nasa kultura i nase vrednosti su nasa stvar, ukoliko neko misli da je moja kuca lepa,jer mi je travnjak cist,nek izvoli i nek ocisti svoj,nemoj da dolazi u moj,to je bar lako,nek naprave sekularne drzave,i bice mnogo mnogo bolje....kakav je bio Iran do 1979?

Evo ti jedan video,odgledaj ovo,i reci mi svoj komentar

Ova poruka objasnjava stanje svijesti, danas, medju mladim Evropljanima!
Kako smo odgojili te djevojke i mladice, tako ce nam i biti!
Ne treba traziti pomoc od vlasti!
Udarice afro-azijska sirotinja na evropsku sirotinju, a bogataska banda koja je evropskoj mladosti usadila homofiliju, lezbijstvo, socijalne kontakte preko medija, kompjuterske igrice umjesto Platona i Dostojevskog i time je ostavila bez obrane pred drugim sistemima vrijednosti, izmaknut ce se i, opet, ostvariti profit!

kolika je samo verovatnoca da ce ilegalni muslimanski ekonomski migranti asimilirati lgbt,narkomaniju,virtuelnu iracionalnost.medijski brainwash i ostale tekovine europskog zivljenja....ako ostanu imuni na nastranosti i izopacenja made in USA/EU novi gospodari Evrope ce biti radikalni muslimanski ekstremisti...
vala i treba...nek poseku struju,zatruju vodovod,istrebe sve nevernike i uniste sveopsti privredni,finansijski i stare kulturne navike Evropljana...dolazi novo srednjovekovno vreme...serijatski zakon i tako to...al opet i kad potamane sve nevernike opet ce se muslimani dovatiti da se obracunavaju izmedju sebe...jedinstveni ce biti samo dok ne istrebe sve ne-muslimane sa planete a kad ostanu samo oni doci ce do obracuna izmedju njih neminovno....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back