Azilanti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti si se toliko pogubila da vise ne znas ni sta pricas.
Znam ja da ima ludaka i nasilnika i medju nama ali od njih sam nekako uspeo da sacuvam i sebe i porodicu. Zaista mi nisu potrebni ovi uvezeni za koje ne znam sta hoce, sta misle i kako ce da reaguju. Ako ti se svidjaju vodi ih kuci, ja ih ne zelim. Necu da bezim, necu da se skrivam i zakljucavam dete u kucu cim padne mrak, kako, na zalost, moraju da rade moji prijatelji sirom Evrope koji dele zivotni prostor sa migrantima raznoraznog porekla.

Dovoljan mi je rizik koji u Srbiji vec postoji, ne zelim da se on uvecava zbog priliva militanata i ekstremista za koje pouzdano znam da mi ne misle nista dobro.

Zovi ti ti kao hoces ali ovako misli najmanje 90% Srbije a tebi ako se ne svidja mnogo me briga, uhvati ih pod ruku i vodi kuci, samo nemoj posle da kukas kad povade nozeve u znak zahvalnosti. Baci pogled kako se lepo zahvaljuju Italijanima na jugu, sto su ih povadili iz mora i spasili da se ne podave.

vrata se ovdje odavno zakljucavaju kad padne mrak
i to nikakve veze s ovim ljudima nema
to obje znamo, kao sto se lijepo vidi iz ovog tvog posta
toliko i o tome ko se pogubio

- - - - - - - - - -

Mene apsolutno ne interesuju niti tvoji, niti sam u temi postavila to pitanje. A ako ne iumes da saberes 2 i 2, i da shvatis da su oni koji su izbegli tada dobili azil, dok ovi nisu i nece, niti ce ga traziti, nemam sta sa spinerima i prostim ljudima da razgovaram, jer nemas ni elementarnu kulturu ophodjenja, obican si spiner i takvi ne zasluzuju paznju.

odlicno, onda mi se fino prestani kachiti ko chichak

Tuča migranata u Beogradu, izboden Avganistanac!
Autor: mondo.rs

Dve grupe migranata potukle su se danas oko 13.40 kod dolaznog perona Autobuske stanice "Beograd". Ranjenom Avganistancu nije ugrožen život, zbrinut je u zemunskoj bolnici, rečeno za MONDO u policiji i Hitnoj pomoći.

23.08.2015. | 15:28 > 16:51 35

migranti-park-bus-stanice-mondo-goran-sivacki-30.jpg
Foto: Mondo/ Goran Sivački

U policiji su naveli da je Avganistanac izboden nožem u tuči dve grupe migranata.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je za MONDO da je Avganistanac, star 24 godine, zadobio posekotine od noža sa leve strane stomaka, kao i tupu povredu glave i razderotinu temena.
On je u svesnom stanju prebačen u Kliničko-bolnički centar "Zemun", jer je u Urgentnom centru u toku popravka elektroinstalacija.

"Njemu život nije bio ugrožen u trenutku prijema, a tačan stepen povreda biće utvrđen posle detaljnih pregleda", rekla je Nada Macura.

Prema navodima beogradskih medija, potezanju noža prethodio je sukob dva migranta koji je prerastao u opštu tuču u kojoj je učestvovalo oko 20 Kurda sa jedne i Avganistanaca sa druge strane.
Zaposleni u Komesarijatu za izbeglice koji su delili humanitarnu pomoć u tom trenutku, prvi su reagovali i pozvali hitnu pomoć i policiju.

9jGOA5H.png

Ovo vam je park u sred Graca, Evropa.

U tom parku su "nastanjeni" emigranti.

Kroz taj park nocu niko ne prolazi jer nije bezbedno sem ako se neko zahebe, a policija ne moze da obuzda situaciju. :ok:

Tuča migranata u Beogradu, izboden Avganistanac!

Autor: mondo.rs

Dve grupe migranata potukle su se danas oko 13.40 kod dolaznog perona Autobuske stanice "Beograd". Ranjenom Avganistancu nije ugrožen život, zbrinut je u zemunskoj bolnici, rečeno za MONDO u policiji i Hitnoj pomoći.

23.08.2015. | 15:28 > 16:51 35

migranti-park-bus-stanice-mondo-goran-sivacki-30.jpg
Foto: Mondo/ Goran Sivački

U policiji su naveli da je Avganistanac izboden nožem u tuči dve grupe migranata.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je za MONDO da je Avganistanac, star 24 godine, zadobio posekotine od noža sa leve strane stomaka, kao i tupu povredu glave i razderotinu temena.
On je u svesnom stanju prebačen u Kliničko-bolnički centar "Zemun", jer je u Urgentnom centru u toku popravka elektroinstalacija.

"Njemu život nije bio ugrožen u trenutku prijema, a tačan stepen povreda biće utvrđen posle detaljnih pregleda", rekla je Nada Macura.

Prema navodima beogradskih medija, potezanju noža prethodio je sukob dva migranta koji je prerastao u opštu tuču u kojoj je učestvovalo oko 20 Kurda sa jedne i Avganistanaca sa druge strane.
Zaposleni u Komesarijatu za izbeglice koji su delili humanitarnu pomoć u tom trenutku, prvi su reagovali i pozvali hitnu pomoć i policiju.

zar ne rece neko kako nema kurda?

inace, stavno bi bilo neobicno ocekivati da u ovako velikim, haoticnim i prepunim razlika skupinama ljudi ne dolazi do sukoba s vremena na vrijeme
pa pogledajte samo ovu "raspravu" koju mi vodimo
umjesto da razgovaramo prakticno se ujedamo, a nit se gledamo licem u lice, nit smo zivotno ugroznei, nit smo razliciti na takav nacin

vrata se ovdje odavno zakljucavaju kad padne mrak
i to nikakve veze s ovim ljudima nema
to obje znamo, kao sto se lijepo vidi iz ovog tvog posta
toliko i o tome ko se pogubio

Definitivno ne znas vise gde udaras ali nije to uopste lose sad barem svi vide snagu tvojih apsurdnih argumenata.
Srbija ima hiljadu mana ali bezbednost nije jedna od njih. Ovde deca od 14 godina izlaze u grad posle ponoci i sama idu s kraja na kraj grada sto je naucna fantastika za najveci broj EU zemalja.

Definitivno ne znas vise gde udaras ali nije to uopste lose sad barem svi vide snagu tvojih apsurdnih argumenata.
Srbija ima hiljadu mana
ali bezbednost nije jedna od njih. Ovde deca od 14 godina izlaze u grad posle ponoci i sama idu s kraja na kraj grada sto je naucna fantastika za najveci broj EU zemalja.

procitaj vlastiti post
i drugo - razmisli malo o ubistvima djece, vrsnjackom nasilju, pljackama i ubistvima staraca po kucama, kradjama po imanjima...pune su novine toga
znam za slucaj gdje su covjeku u predgradju bga bukvalno sve odnijeli iz pusnice...
neki dan sam bila u situaciji da razdvajam klince koji su mlatili manjeg od sebe, na ulici
na kraju sam dosla do zakljucka da ni on nije bitno drukciji od te dvojice sto su ga maltila
e, tu mi zivimo
gdje ti zivis ne znam

Srbija gradi još jedan kamp za migrante u Preševu

Autor: MONDO/Tanjug

23.08.2015. | 13:40
Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas u Miratvocu nedaleko od Preševa, gde migranti prelaze srpsko-makedonsku granicu, da se u tom selu pravi dodatni kamp za njihov prihvat. Ističu zalihe vode i hrane.

Tan2015-8-23_13116212_3.jpg
Foto: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC / bb UNREAL FUTURE!

U Miratovcu je danas više od 4.000 ljudi.

Tan2015-8-23_1322548_4.jpg
Foto: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC / bb Gašić u Preševu
"Vidite kako se Srbija, državni organi i vlada odnose prema ovim ljudima i da smo morali zbog krize na granici između Grčke i Makedonije ovde da napravimo još jedan dodatni kamp i da sve te ljude koji su noćas prešli Makedoniju prvo ovde zbrinemo, pa da onda da pređu u Prihvatni centar u Preševu", rekao je Gašić.
On je ocenio da postoji dobra organizacija svih državnih organa i da se ponosimo time što Srbija još jednom pokazuje da se ujedinila kada je najteže.
U Miratovcu zajedno pomažu Dom zdravlja Preševo i Crveni krst, policija i Žandarmerija, vojska i svi drugi, a sve u jednom zadatku da se tim ljudima omogući humani tretman odnosno da dobiju hranu i lekarsku pomoć i da odatle nastave svoj put, naveo je ministar.
On je kazao da će u Miratovcu biti obezbeđene dodatne medicinske ekipe i struja kako ne bi bili u mraku, ali i da bi država mogla da prati situaciju.
Gašić je naglasio da su granični prelazi prohodni i da nema problema za sve koji prolaze kroz Srbiju i naše ljude koji se vraćaju iz Gračke.
"Nema zadržavanja, nikakvih viza nema na granici na put prema Grčkoj i Srbiji. Ovde ima više od 5.000 ljudi, vidite i sami ogroman broj ljudi je došao, očekujemo da se talas u narednih dan ili dva bude u jednakom intenzitetu. Uveli smo i treću smenu policije, izdaju se potvrde, radi se 24 sata", kazao je Gašić.
Tan2015-8-23_1311955_4.jpg
Foto: DIMITRIJE NIKOLIC / bb Policajac pomaže migrantima u Miratovcu kod Preševa.
On je na pitanje novinara rekao da ne može da se kaže koliko će biti migranata, ali da zalihe hrane i vode nisu dovoljne i apelovao na sve koji mogu da pomognu da se uključe u pružanju pomoći.Gašić kaže da su, na primer, trenutne zalihe vode dovoljne za još dan ili dva.
"Ovi ljudi osećaju human odnos Srbije prema njima i na neki način nam vraćaju i vidite da sa ovolikim brojem ljudi nemate nijedan incident i da oni mirno čekaju, disciplinovani su i rade sve što im kažu naši državni organi. Imali smo ovde i porođaj i brzom reakcijom sve je bilo u redu", dodao je Gašić.
On kaže da su za Mirotovac uz pomoć ruskog i srpskog humanitarnog centra dobijeni šatori i sve što je potrebno za prijem tolikog broja ljudi.
Tan2015-8-23_13240698_13.jpg
Foto: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC / bb Migranti u Miratovcu.
"Ne možemo da utičemo na to ako bude zautavljen prolaz u Mađarskoj, mi ne možemo da zabranimo nikome da uđe u Srbiju niti da mu kažemo gde da ide - prosto se znaju međunarodni zakoni", rekao je Gašić na pitanje novinara šta će se desiti ako Mađarska zatvori svoju granicu za migrante.

On je dodao da se u Srbiji već radi na organizaciji novog prihvatnog centra.

"Čini mi se da je kod hotela Nacional izabrana lokacije i mislim da ćemo tokom iduće nedelje to i uspeti", kazao je Gašić i dodao da treba požuriti jer će uskoro stići zimsko vreme.
Tan2015-8-23_13246104_14.jpg
Foto: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC / bb Miratovac kod Preševa.

Gašić kaže da država dnevno troši 15.000 evra na sredstva za higijenu, vodu i osnovne potrepštine, i da je to samo za najneophodniju pomoć, ali i da država izdvaja mnogo veća sredstva, na primer za dnevnice, gorivo i sve ostalo kako bi mogle da se sprovredu predviđene procedure.

Državno i partijsko rukovodstvo nikako da izađu u javnost sa podacima koliko migranata boravi u našoj zemlji,koliko ih je prošlo a koliko ih se vratilo.Nemam ništa protiv tih ljudi ali nema razloga da se suviše zadržavaju kod nas.

"Ne možemo da utičemo na to ako bude zautavljen prolaz u Mađarskoj, mi ne možemo da zabranimo nikome da uđe u Srbiju niti da mu kažemo gde da ide - prosto se znaju međunarodni zakoni", rekao je Gašić na pitanje novinara šta će se desiti ako Mađarska zatvori svoju granicu za migrante.

On je dodao da se u Srbiji već radi na organizaciji novog prihvatnog centra.

Ja se samo pitam, zasto podhitno ne promene te zakone?

Vrucina pa ih mrzi da rade i sede u Skupstini? Pa nije vise cak ni vrucina.

"Vade" se na postojece zakone k'o da su nemocni u vezi sa istima, a kakvi li su zakoni u Madjarskoj, Makedoniji...?

Poslednja izmena:
Ne možemo da utičemo na to ako bude zautavljen prolaz u Mađarskoj, mi ne možemo da zabranimo nikome da uđe u Srbiju niti da mu kažemo gde da ide - prosto se znaju međunarodni zakoni", rekao je Gašić na pitanje novinara šta će se desiti ako Mađarska zatvori svoju granicu za migrante.
Значи Мађарска може да забрани мигрантима да уђу, али Србија не може јер се знају међународни закони. Па овај телепромптовани је сам себе превазишао.

Državno i partijsko rukovodstvo nikako da izađu u javnost sa podacima koliko migranata boravi u našoj zemlji,koliko ih je prošlo a koliko ih se vratilo.Nemam ništa protiv tih ljudi ali nema razloga da se suviše zadržavaju kod nas.

Tesko ih je izdvojiti posto i pola Srbije zivi kao da su imigranti ovde a ne domaci.

- - - - - - - - - -

Значи Мађарска може да забрани мигрантима да уђу, али Србија не може јер се знају међународни закони. Па овај телепромптовани је сам себе превазишао.

Sta ti poredis Madjarsku sa Srbijom da li si ti citav :hahaha:

Svojim telima, krvlju i GLUPOSCU sprecite izbeglice da stignu u Zapadnu Evropu, jer Zapadna Evropa nece izbeglice i sve podmudjuje da ih zaustavljaju!

Obavite to BESPLATNO da Evropljani ostanu cistih ruku! :rtfm:

Kada prestane priliv izbeglica - ta ista Evropa ce vas optuziti za krsenje ljudskih prava izbeglicama i strogo kazniti.

O islamskim teroristima i da ne pricam, tada ce i oni Srbiju imati na nisanu....

Situacija sa migrantima iz Sirije,pocela je da uzima zabrinjavajuce razmere.Ne zelim da ponavljam,vec otrcane floskule,
kako smo mi srbi predusretljivi,kako razumemo,sta znaci biti izbeglica.Ali situacija se dramaticno zgusnjava.Od tri
zemlje,preko kojih izbeglice navaljuju,da prodju,i odu u neku zapadnu zemlju,jedna je Grcka,druga Makedonija,i treca
Srbija.

Kako iz medija vidimo,Grcka i Makedonija,ne zele migrante na svojoj teritoriji.Uvedene su akciju,vojska i policija,u Grckoj
i Makedoniji.Ostale zemlje,Bugarska ,Poljska,Rumunija,vec u samom pocetku krize,decidno su odbili svaku pomoc
izbeglicama.I......ko je sada ostao na "cedilu".Samo mi,Srbija.Na stranu sto smo mi,uvek spremni da pomognemo,svakom
ko je u nevolji.MI nemamo ni finansijskih,ni tehnickih mogucnosti,da primimo cetiri stotine hiljada sirijskih migranata.!!!

Beograd konkretno,nema mogucnosti da smesti (zima je pred vratima) svoje gradjane koji zive na ulici.Beogradsko
skloniste za beskucnike,ima samo pedesetak mesta-postelja.Nasi beskucnici se zimi smrzavaju po parkovima,i sahtovima
jer grad nema novaca, da im obezbedi nuzni smestaj (sto je velika bruka,i sramota).Pa u kontekstu toga,pitam isebe,
i sve nas,kako ce mo mi sami,obezbediti sve te hiljade stranih izbeglica,kada nismo u stanju,da obezbedimo bar zimi
skloniste,za par stotina nasih beskucnika.???:dash:

Konkterno. Srbija treba da UCINI SVE I DA UBRZA ISPORUKU IZBEGLICA PREMA ZAPADU koji im je i krajini cilj!

Sa kartom u samo jednom pravcu.

Nema nazad.

Neka Zapad razmislja sta sa njima, a ne Srbija koja je samo TRANZIT.

Situacija sa migrantima iz Sirije,pocela je da uzima zabrinjavajuce razmere.Ne zelim da ponavljam,vec otrcane floskule,
kako smo mi srbi predusretljivi,kako razumemo,sta znaci biti izbeglica.Ali situacija se dramaticno zgusnjava.Od tri
zemlje,preko kojih izbeglice navaljuju,da prodju,i odu u neku zapadnu zemlju,jedna je Grcka,druga Makedonija,i treca
Srbija.

Kako iz medija vidimo,Grcka i Makedonija,ne zele migrante na svojoj teritoriji.Uvedene su akciju,vojska i policija,u Grckoj
i Makedoniji.Ostale zemlje,Bugarska ,Poljska,Rumunija,vec u samom pocetku krize,decidno su odbili svaku pomoc
izbeglicama.I......ko je sada ostao na "cedilu".Samo mi,Srbija.Na stranu sto smo mi,uvek spremni da pomognemo,svakom
ko je u nevolji.MI nemamo ni finansijskih,ni tehnickih mogucnosti,da primimo cetiri stotine hiljada sirijskih migranata.!!!

Beograd konkretno,nema mogucnosti da smesti (zima je pred vratima) svoje gradjane koji zive na ulici.Beogradsko
skloniste za beskucnike,ima samo pedesetak mesta-postelja.Nasi beskucnici se zimi smrzavaju po parkovima,i sahtovima
jer grad nema novaca, da im obezbedi nuzni smestaj (sto je velika bruka,i sramota).Pa u kontekstu toga,pitam isebe,
i sve nas,kako ce mo mi sami,obezbediti sve te hiljade stranih izbeglica,kada nismo u stanju,da obezbedimo bar zimi
skloniste,za par stotina nasih beskucnika.???:dash:

To je sve monstrum Putin namestio. Ubija milione ljudi po svetu, podpiruje i izaziva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back