Avganistan, nakon povlačenja NATO pakta - novo iskušenje za Rusiju.

Avganistan - novo iskušenje za Rusiju

• Da.

• Ne.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Srboskizborim

Veoma poznat
Poruka
10.581
Autorska.

Amerikanci / NATO su se povukli iz Avganistana i za nekoliko dana, najduže do mesec Talibani će biti potpuni vladari Avganistana.

Naravno to će dati samopouzdanje svim islamskim snagama u svetu da se može ostvariti stogodišnji islamski "san" svakog muslimana o vraćanju hilafeta i ujedinjenju muslimana pod političkom zastavom islama, koji je ukinut 1924 godine, uništenjem Osmanlijskog carstva.

Koliko će sva ta situacija imati utjecaja na Rusiju kojoj se "region" u kome Avganistan gravitira kao "nova, stara" jezgra svetskog islamskog pokreta, nalazi "u mekom stomaku" i koji lako može raspaliti islamske pokrete u islamskim zemljama koje Rusija drži za rusku interesnu sferu ili "ruski svet," još od vremena Carske Rusije i SSSR-a?

Pitanje koje mi se samo nameće?

Zašto je Amerika / NATO povukla / povukao ovaj geostrateški potez?

Što su se "zamorili" od rata u Avganistanu ili da destabilizuje rusko okruženje na "srednjem istoku"?

Da "destabilizaciji" Rusiju na graničnim delovima i pokrajinama prema "islamskom svetu"?

Da natera Rusiju na reakciju?

Da uvuče Rusiju u novi rat, pored još nerešenog rata u Ukrajini?

Mislim da su se politički naivni Srbi prerano obradovali "porazom Amerikanaca / NATO u Avganistanu"?

Šta ako je ovo "američka / NATO podvala Rusiji"?

Poslednja izmena:
Autorska.

Amerikanci / NATO su se povukli iz Avganistana i za nekoliko dana, najduže do mesec Talibani će biti potpuni vladari Avganistana.

Naravno to će dati samopouzdanje svim islamskim snagama u svetu da se može ostvariti stogodišnji islamski "san" svakog muslimana o vraćanju hilafeta i ujedinjenju muslimana pod političkom zastavom islama, koji je ukinut 1924 godine, uništenjem Osmanlijskog carstva.

Koliko će sva ta situacija imati utjecaja na Rusiju kojoj se "region" u kome Avganistan gravitira kao "nova, stara" jezgra svetskog islamskog pokreta, nalazi "u mekom stomaku" i koji lako može raspaliti islamske pokrete u islamskim zemljama koje Rusija drži za rusku interesnu sferu ili "ruski svet," još od vremena Carske Rusije i SSSR-a?

Što su se "zamorili" od rata u Avganistanu ili da destabilizuje rusko okruženje na "srednjem istoku"?

Da "destabilizaciji" Rusiju na graničnim delovima i pokrajinama prema "islamskom svetu"?

Mislim da su se politički naivni Srbi prerano obradovali "porazom Amerikanaca / NATO u Avganistanu"?

apsolutno...evo talibani daju nepoželjne izjave da su im kinezi prijatelji a svako malo su talibanosi u moskvi na kahvi......

Autorska.

Ne mudruj, nije to nikakav geostrateški potez USA, nego su iz Talibani razbili kao beba zvečku i naterali u paničan beg.
Isterali okupatora i to je to.

Narod koji poseduje ovakvu bombu, ni na šta nije primoran.
bAFymJnFR1CJosHK2XNbIaQgsOZkY9lMWE9_v13SxDioCRvrouak-6HpJIW6qYuohNcFIPW0YPtb9tm1iw_s14nTTXmaCtXiTowAxiLiv2tLdY6LIJzAxQ9vz1fO_dIfPaNhZi2VrDxCDQwLi6xLOAO9mC0XNW_PDv8_Q9dD6wIqjM9ozt08uC4qgv2H670

Бајден је стратешки геније, нико се пре њега за ових 20 година није сетио да изгуби рат да би довео Русију у мат позицију
Seti se šta ste pričali zadnjih 20 godina:

1. "Amerika i Taliban su veliki prijatelji. Oni su ih i stvorili. Njihovo čedo."

2. "Ko praktikuje islam taj je đavo. Svako ko klanja alahu ide u pakao. Al-Lah je staro ime satane."

3. "Mi simpatizeri Mladića smo prvi shvatili opasnost od Talibana. Zato smo ih streljali u Srebrenici."

A sad šta pričate danas:

"Allahu akbar! Krst je konačno polomljen preko kolena!!"

Back