Avato

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postoje periodi tišine a postoje periodi kada se monaška republika otvara za posetioce.Inače ta tišina o koje se priča je u suštini mentalna tišina,duhovna i ako se ona dostigne ,a moguće je,ništa spolja ne može da je poremeti pa da dođe i Monika Beluči.

Идући у цркву на Бановом брду усред лета био је упоран да се користи аутобус. Кад је његов пратилац потегао аргумент да је врућина, да су аутобуси "препуни разголићеног женског света који иде на плажу на Аду Циганлију" и да није згодно, патријарх није попустио:"Знате, свако види оно што жели."

Nije stvar u ženi stvar je u muškarcu koji nije u stanju da prevaziđe nagon i ženu pogleda kao ličnost a ne kao predmet požude i sexualnosti.

Pa to i kažem, dok ne dođe (makar samo) jedna žena tamo je tišina.:lol:

U sustini taj zakon i ima logike.Posebno kada se uzme u obzir da su u pravoslavlju velika vecina zena nevernici to jest ne veruju u Boga.Zene bi i onako na Svetu goru isle da vide da nema tamo neki dobar soping mol,fina plaza,da se suncaju ili eventualno slikaju za drustvene mreze cisto da ljubomorne drugarice vide da su bile u Hilandaru posto ih,jelte,samo to i zanima u zivotu.Trazile ste da se udaljite od vere,zasto vam onda smeta sto vam u svetinju nije dozvoljen ulaz?

U vremenu u kom je recimo anglikanska crkva žene proizvela u sveštenike ili sveštenice, kako god, ovaj stav je najblaže rečeno arhaičan.

Reverend-Angela-Berners-W-008.jpg

Poslednja izmena:
Postoje periodi tišine a postoje periodi kada se monaška republika otvara za posetioce.Inače ta tišina o koje se priča je u suštini mentalna tišina,duhovna i ako se ona dostigne ,a moguće je,ništa spolja ne može da je poremeti pa da dođe i Monika Beluči.

Идући у цркву на Бановом брду усред лета био је упоран да се користи аутобус. Кад је његов пратилац потегао аргумент да је врућина, да су аутобуси "препуни разголићеног женског света који иде на плажу на Аду Циганлију" и да није згодно, патријарх није попустио:"Знате, свако види оно што жели."

Nije stvar u ženi stvar je u muškarcu koji nije u stanju da prevaziđe nagon i ženu pogleda kao ličnost a ne kao predmet požude i sexualnosti.

Такве мушкарце обично зовемо манијацима. Нормални људи су сексуални онда када то хоће а не када им искочи први припадник супротног пола.

nemas ti meni sta objasnjavati, tvoju konfuziju ja ni ne zelim da razumem
ti veru poistovicujes sa nekim monahom koji je nesto reko
a tu istu veru ni ne postujes a najmanje razumes

Ne pišem o veri, već o monahu sa Svete Gore koji je nešto rekao. Ti poistovećuješ veru sa njim, pa moju drskost da analizam ono što je rekao tumačiš kao nepoštovanje vere. Na osnovu napisanog ne možeš da znaš da li ja verujem, samo da se ne slažem sa onim što je on rekao.

Ni ja ne pitam tebe da li veruješ i u šta veruješ, to je lična stvar svakog pojedinca.

U vremenu u kom je recimo anglikanska crkva žene proizvela u sveštenike ili sveštenice, kako god, ovaj stav je najblaže rečeno arhaičan.

Pa njima je žena na čelu crkve već godinama.Kraljica Elizabeta koja je vrhovni poglavar crkve pored toga što je monarh.Ali sektine sekte sekta ne može da bude nešto merodavno niti merilo neke modernosti.Po tvojoj modernoj logici ako bi neka crkva recimo katolička stavila pedera ili pedofila na svoje čelo,što možda već i jeste al mi ne znamo,:lol:a pravoslavna kaže da je to greh i jeres,tvoj modernizovani mozak bi zaključio da je pravoslavna crkva anahrona jer ne prati trendove i odupire se modernim ,,vrednostima,,

Ne pišem o veri, već o monahu sa Svete Gore koji je nešto rekao. Ti poistovećuješ veru sa njim, pa moju drskost da analizam ono što je rekao tumačiš kao nepoštovanje vere. Na osnovu napisanog ne možeš da znaš da li ja verujem, samo da se ne slažem sa onim što je on rekao.

Ni ja ne pitam tebe da li veruješ i u šta veruješ, to je lična stvar svakog pojedinca.

on je reko sto je pravilo, a kako je on to izreko tebi remeti dusevni mir

Pa njima je žena na čelu crkve već godinama.Kraljica Elizabeta koja je vrhovni poglavar crkve pored toga što je monarh.Ali sektine sekte sekta ne može da bude nešto merodavno niti merilo neke modernosti.

A šta je tebi merodavno? Srednjovekovne diskriminatorne norme?

Po tvojoj modernoj logici ako bi neka crkva recimo katolička stavila pedera ili pedofila na svoje čelo,što možda već i jeste al mi ne znamo,:lol:a pravoslavna kaže da je to greh i jeres,tvoj modernizovani mozak bi zaključio da je pravoslavna crkva anahrona jer ne prati trendove i odupire se modernim ,,vrednostima,,

Ti imaš nadam se samo terminološku konfuziju u vezi sa raščlanjivanjem pitanja seksualne orjentcije, polne ravnopravnosti, pedofilije, religije i pojma savremenost.

Hipotetički je svašta moguće ali izjednačiti žensko sveštenstvo sa pedofilima u crkvenoj hijerarhiji ukazuje na mnogo ozbiljniji problem kojim bi morao da se pozabaviš.

Такве мушкарце обично зовемо манијацима. Нормални људи су сексуални онда када то хоће а не када им искочи први припадник супротног пола.

Pa baš kad hoće neće baš da može.Kod muškaraca je sexualni nagon daleko izraženiji i jači nego kod žena.Dal ti misliš da muškarac poželi erekciju kad vidi zgodnu i sexipilnu ženu ili se erekcija dešava mimo bilo kakve želje i volje,refleksno,instinktivno?
Apostol Pavle o tome govori i kaže:Ali vidim drugi zakon u udima(udu):mrgreen: koji se suproti zakonu uma mog....etc...

Ovakav stav imaju zene koje se samoprecenjuju jer misle da su druge ljubomorne na njih i one koje se potcenjuju jer u svakoj drugoj vide rivala. One sa zdravim samopouzdanjem druge zene dozivljvaju kao sapatnice, nekoga koga mogu da razumeju i ko moze razumeti njih. Tuzan je zivot bez drugarice, sestre,... Tuzan je odnos zena koje izbegavaju druge zene prema njima samima.
Kao sto su jadne i one koje pokusavaju da se takmice sa muskarcima. Razlike treba da postoje. Bez njih nema zdravog odnosa, zajednice i dece. Mi ne treba da se nadmecemo nego dopunjujemo.

:worth:

Pa baš kad hoće neće baš da može.Kod muškaraca je sexualni nagon daleko izraženiji i jači nego kod žena.Dal ti misliš da muškarac poželi erekciju kad vidi zgodnu i sexipilnu ženu ili se erekcija dešava mimo bilo kakve želje i volje,refleksno,instinktivno?
Apostol Pavle o tome govori i kaže:Ali vidim drugi zakon u udima(udu):mrgreen: koji suproti zakonu uma mog....etc...

Рецимо само да је видљивији. ;)

Moj stav je da crkva mora d odustane od nekih dogmi ustanovljenih još u Srednjem veku jer u suprotnom nepovratno gubi korak sa vremenom prepuštajući duhovno kodiranje kultu novca odnosno hedonizma i materijalizma koji kada dostignu svoj vrhunac obavezno izazovu neku katastrofu.

Mada sumnjam da će to biti moguće u dogledno vreme jer još uvek ima mnogo prostog sveta.

Kako to mislis da bi crkva trebala da ide u korak sa vremenom?Pa nije crkva industrija automobila pa da se prilagodjava napretku tehnologije i novoustanovljenih normi.
Zato sto su neki kvazi svesteni ljudi preterano isli u korak sa vremenom i imamo toliko ljudi koji su pobegli od vere.Kada razgovaras sa ateistom prvo ce ti spomenuti Kacavendu,Pahomija i ekipu.Blindirane dzipove i Audije,mesanje crkve u politiku,vile,raskosan zivot i ostalo.Zbog takvih se ljudi odaljuju od religije.Treba jos da pocnemo da slavimo svetog Dzastina Bibera i popove pozdravljamo bro fist pozdravom kada ulazimo u crkvu ili mozda organizujemo neki rijaliti sou u Hilandaru.
Crkva i jeste stvar negovanja tradicije,ocuvanja starih obicaja i postovanje religijskih normi i pravila koje niko nije doneo da bi se prilagodio onome sto je trenutno u modi.Koja je onda svrha crkve?Ne moze svako da donosi svoje obicaje i svoja pravila kako mu se cefne samo zato da bi isao u korak sa vremenom i zato sto nosi mantiju.

A šta je tebi merodavno? Srednjovekovne diskriminatorne norme?

Ti imaš nadam se samo terminološku konfuziju u vezi sa raščlanjivanjem pitanja seksualne orjentcije, polne ravnopravnosti, pedofilije, religije i pojma savremenost.

Hipotetički je svašta moguće ali izjednačiti žensko sveštenstvo sa pedofilima u crkvenoj hijerarhiji ukazuje na mnogo ozbiljniji problem kojim bi morao da se pozabaviš.

Ako si hrišćanin onda su ti merodavni S.Predanje i S.Pismo.Za takvu vrstu egzibicionizma nema nikakvih utemeljenja u tome.
Primer je hipotetički jer su sad ****** u modi i promovisani kao nešto moderno i merilo savremenosti.
U Holandiji pod parolom slobode,ljudskih prava i i demokratije postoji i pedofilska stranka.
Aj da te pitam pošto vidim da si expert za ta pitanja ako smo ravnopravni zašto postoji kvota za ženski pol po pitanju koliko % žena mora da bude u parlamentu,vojsci,policiji,javnim službama?Pa ravnopravni smo.Otvori se konkurs uspostave se kriterijumi izbora i prema sposobnostima se biraju kandidati bez obzira na pol.

Kako to mislis da bi crkva trebala da ide u korak sa vremenom?Pa nije crkva industrija automobila pa da se prilagodjava napretku tehnologije i novoustanovljenih normi.
Zato sto su neki kvazi svesteni ljudi preterano isli u korak sa vremenom i imamo toliko ljudi koji su pobegli od vere.Kada razgovaras sa ateistom prvo ce ti spomenuti Kacavendu,Pahomija i ekipu.Blindirane dzipove i Audije,mesanje crkve u politiku,vile,raskosan zivot i ostalo.Zbog takvih se ljudi odaljuju od religije.Treba jos da pocnemo da slavimo svetog Dzastina Bibera i popove pozdravljamo bro fist pozdravom kada ulazimo u crkvu ili mozda organizujemo neki rijaliti sou u Hilandaru.
Crkva i jeste stvar negovanja tradicije,ocuvanja starih obicaja i postovanje religijskih normi i pravila koje niko nije doneo da bi se prilagodio onome sto je trenutno u modi.Koja je onda svrha crkve?Ne moze svako da donosi svoje obicaje i svoja pravila kako mu se cefne samo zato da bi isao u korak sa vremenom i zato sto nosi mantiju.

Нису људи атеисти због разних Качавенди него из сасвим других разлога. Дакле - атеиста није разочарани верник, забога... ;)

Улогу цркве видим у националном окупљању, тзв саборности. Има ли тога данас уопште? Мање Христа, више бриге о народу - то би било одлично.

Toliko o jednakosti ljudi pred Bogom.
Posto je zabranu doneo covek .ne potresa me to i poštujem i verujem da je doneta iz nekih u tom trenutku opravdanih razloga.bog je svuda ako verujemo.mislim da ženama nista nije falilo hiljadama godina i bez toga

Ma besmislice.

Korak sa vremenom znači da svaka verska ili bilo koja druga organizacija koja propoveda i sprovodi polnu ili rasnu diskriminaciju treba da bude zabranjena.

Slaboumno je u XXI veku držati se dogme o superiornosti muškog pola bar u civilizovanom svetu.

Ukoliko pak crkva propoveda pomenutu vrstu budalaština nije nikakav greh okrenuti joj leđa jer je društveno i civilizacijski štetna u tom slučaju.

Ti i tebi slični nemate apsolutno nikakav argument za tvrdnje da samo muškarci smeju po tzv. Božjoj volji da propovedaju Božju reč.

To je nasilje nad zdravim razumom.

Ali po svemu sudeći današnja Srbija čak ni Voltera nije apsolvirala a da ne govorimo o svemu što se dešavalo posle njega.

- - - - - - - - - -

Улогу цркве видим у националном окупљању,

Kako da crkva sprovede nacionalno okupljanje ako pola populacije te nacije smatra inferiornim?

Uzas sad bi neki zene i u popove. To sto su Englezi nacisto osli u q pa ce uskoro i pedofiliju da slave ne znaci da i mi treba sebi da pucamo u noge.

Svastičiću obrati se ženama koje su deo Crkve i u tome ne vide nikakvu diskriminaciju.Prosvetli ih.:lol:

Zato sto ne razumeju, ne znaju, nisu obavestene...ne bi da iskacu iz gomile, pa su eto vernice.

- - - - - - - - - -

Ja rekoh da je puno vise onih vernika koji veruju, jer tako treba. Plus taj strah, tabui..ljudi o igledno vole da zive u strahu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back