Avalski toranj !?

Da li ste za obnovu Avalskog tornja !?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Захваљујући кориснику Singidunum, с форума skyscrapercity:

Avalski_toranj_by_Ewe84.jpg

Toranj na Avali čeka upotrebnu dozvolu

7040_bgtoranj02-foto-j-vucetic_hf.jpg

Iako je najavljeno da će obnovljeni Avalski toranj biti otvoren još krajem oktobra 2009. njegova vrata i dalje su zaključana. Toranj srušen u bombardovanju 1999., prema poslendjim informacijama, polovinom februara treba da dobije upotrebnu dozvolu. Tada će se otpočeti pripreme za svečano otvaranje.

Novoizgrađeni toranj na Avali
Vlada Srbije donela je odluku da nijedan objekat ne sme biti otvoren ukoliko nema upotrebnu dozvolu.
- Avalski toranj još nema upotrebnu dozvolu, ali očekujemo da ćemo je dobiti krajem januara ili početkom februara, kada svi atesti prođu proveru različitih komisija i budu prosleđeni ministru za ekologiju i prostorno planiranje Oliveru Duliću. Zatim ćemo započneti pripreme za svečano otvaranje. Loše vreme, sneg i vetar usporili su neke završne radove, ali sada je sve gotovo i sa dozvolom ćemo otvoriti toranj – rekao je za „Blic“ Miloš Bata Milatović, inicijator akcije za obnovu Avalskog tornja.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/173564/Toranj-na-Avali-ceka--upotrebnu-dozvolu

Авалски торањ добио газду

Одлуком владе, о грађевини ће се бринути новоосновано ЈП „Емисиона техника и везе”. – Употребна дозвола почетком следеће недеље

Управљање Авалским торњем биће поверено новооснованом ЈП „Емисиона техника и везе”, потврђено је „Политици” у Министарству за телекомуникације и информационо друштво. Божидар Лаганин, државни секретар овог министарства, каже да је таква одлука предвиђена закључком Владе Србије од 14. јануара ове године.

Читав чланак на:
http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Avalski-toranj-dobio-gazdu.sr.html

Taj Avalski toranj je bio čisto rasipništvo. Bolje da su most na Savi napravili.

Торањ на Авали кошта (по неком предрачуну) мање од 10 милона евра.

Мост (на Ади) кошта (чини ми се) нешто око 150 милиона (између 120 и 160, не можеш да их ухватиш ни за главу ни за реп када је реч о цени), плус још 160 милиона за прилазне саобраћајнице, што је кредит који је одобрен пре једно два месеца.

Значи, за мост можеш да направиш једно 30-40 авалских торњева. А пошто ће пилон на Ади да буде висок 200 метара, таман као и авалски торањ, онда рачунај да си добио и мост и торањ.

Hmmm... hoce li da pustaju taj toranj za publiku? Dodje februar vec...

Bastiani, toranj pocinje na oko 500 metara iznad nivoa mora, dok most pocinje vec na 50-100 metara, koliko je vec nadmorska visina reke Save. Tu je razlika :)

Торањ на Авали кошта (по неком предрачуну) мање од 10 милона евра.

Мост (на Ади) кошта (чини ми се) нешто око 150 милиона (између 120 и 160, не можеш да их ухватиш ни за главу ни за реп када је реч о цени), плус још 160 милиона за прилазне саобраћајнице, што је кредит који је одобрен пре једно два месеца.

Значи, за мост можеш да направиш једно 30-40 авалских торњева. А пошто ће пилон на Ади да буде висок 200 метара, таман као и авалски торањ, онда рачунај да си добио и мост и торањ.

pa eto,taman na pilonu da se uradi restoran i vidikovac,tolike pare a nisu se toga setili...

žao mi je ldp-ovci ali možete samo da...gledate novi toranj:)

toranj će biti otvoren najverovatnije 30.aprila,na jedanaestogodišnjicu rušenja staroga,kada ga je srusio posebnom bombom(ne slučajno) turski F-16

Poslednja izmena:
e, ljudi, ne znam da li sam ranije bila protiv tornja ili za toranj...ali, kad danas prelazim brankov most, a meni puno srce - vidim toranj, a i ona zgrada na ušću je lepa...dakleM, svako zlo ipak ima neko svoje dobro.

Pa bolje da su opravili taj most kojim si isla, ili Gazelu, ili napravili novi.
Mostovi samo sto se ne sruse a pravi se Toranj.
To ti je megalomanija.
Nije bitna pruga, putevi mostovi,
Bitne su gradjevine.
Kao i onaj krst u Nisu.
Bolje da su jedno sirotiste ili bolnicu otvorili.

Управљање Авалским торњем биће поверено новооснованом ЈП „Емисиона техника и везе”
sve mi se dlake na glavi dignu kad procitam o njihovim novoosnovanim JP preduzecima.to me podseca na `skijalista srbije`...
e sad ce tu da se lome koplja ko ce biti direktor sa nenormalnom platom,a tezina rada mu je u reciprotetu sa tezinom resavanja ukrstenice....i to dok je na wc solji

:evil:

Поглед са Авалског торња на пола Србије

avala.jpg

„У игри” су 16. или 17. април, а градске власти ће одредити када ће бетонски колос угостити прве посетиоце
Са видиковца старог–новог симбола престонице моћи ће да се види 60 одсто територије Србије

Датум отварања Авалског торња биће саопштен данас, а „у игри” су 16. или 17. април, рекао је за „Политику” Милош – Бато Милатовић, уредник и иницијатор акције обнове ове грађевине. Он каже да ће представници градске власти одредити када ће колос на Авали примити прве посетиоце.

– Договор је да град организује и церемонију отварања. Датум зависи од метеоролошких прилика и усклађивања са обавезама припадника државног врха, које желимо да угостимо на свечаности. И даље су актуелни предлози да у оквиру свечаности отварања буде уприличен крос уз степенице торња, наступ падобранаца – припадника Специјалне антитерористичке јединице и тачка у којој ће учествовати поклоници екстремних спортова. Сви детаљи програма могли би да буду саопштени до краја недеље – наговештава Милатовић.

Он је подсетио да су се од 2003. године, када је покренута акција обнове торња, градитељи успешно изборили са многим искушењима.

– Почетак радова свечано је проглашен 21. децембра 2006. године, а машине су покренуте двадесетак дана касније. Током две и по године ефективног рада било је дана када је требало бургијама разбијати лед. Изградњу је додатно успоравала и кошава, која је три месеца брисала Авалом. Кран на градилишту аутоматски се искључивао кад је ветар премаши брзину од 13 метара у секунди, а тих дана достизао је и 40 метара у секунди – присећа се Милатовић, додајући да ће са видиковца старо-новог симбола престонице моћи да се види 60 одсто територије Србије.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back