Avalski toranj !?

Da li ste za obnovu Avalskog tornja !?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema veze sa Beogradom ili tornjem, ali ima veze sa nekim koje anti-kontra-alergicno-protiv tornja...

Може неко да га воли или не, то је лична ствар, али бар да има један аргумент...
Националне станице не могу свих осам година да емитују са оног помоћног стубића на Авали. Треба им обезбедити услове које и јесу прописане законом, а не само да се плаћа, а сигнал никакав.

То је само између осталог... :)

SR Wikipedia
Наизглед „мршав“, на три ноге, које су се ослањале на темељне блокове укопане 1,4 метра у стену, торањ је одолевао зубу времена и налетима кошаве „шетајући“ у пречнику и од једног метра. Срушен је 29. априла 1999. године авионском бомбом током НАТО агресије на СРЈ 37-ог дана бомбардовања.

Avala_Tower.jpg

http://sr.wikipedia.org/sr/Авалски_торањ

BS Wikipedia

29. aprila 1999. godine, su ga bombe NATO pakta u Operaciji Saveznička sila srušile na stotinak kvadrata njegove nekadašnje terase.
Toranj je po mnogo čemu bio jedinstven u svijetu:
* Bio je jedini toranj na svijetu koji je za poprečni presjek imao jednokraki trougao
* Bio je jedan od tornjeva koji nije bio direktno uzemljen, već se oslanjao na svoje tri noge
* Od svog otvaranja 1965. godine, do razaranja 29. aprila 1999. godine bio je najviša građevina na Balkanu

Toranjstari.jpg

http://bs.wikipedia.org/wiki/Avalski_toranj

Poslednja izmena:
I kada se popnes gore nema sta ni da vidis...posebno..
ali neka ga ima..bez tornja mi bila Avala cosava...

Da... Dalja predgradja, bez nekih spektakularnih solitera... Kuce, sume, brda... I to sve mozes da vidis tek ako je bistro vreme. Ako je velika vlaga i nema vetra da otera saobracajno zagadjenje, nema da vidis skoro nista.
Ne znam kako da prepoznam kada je bistar dan, da tada odem.

E sad jos da ljudi koji nisu prikljuceni na nekog od kablovskog operatera , kupe televizijski prijemnik na koji se moze prikljuciti digitalni resiver (koji ste vec kupili) . Zavalite se u fotelju i gledajte prvi program javnog servisa Srbije "preko" digitalnog signala.i cekajte da se poveca pretplata na gledanje boljeg zivota i cujete jos malo razloga zasto je trebalo graditi tu skalameriju.

E sad jos da ljudi koji nisu prikljuceni na nekog od kablovskog operatera , kupe televizijski prijemnik na koji se moze prikljuciti digitalni resiver (koji ste vec kupili) . Zavalite se u fotelju i gledajte prvi program javnog servisa Srbije "preko" digitalnog signala.i cekajte da se poveca pretplata na gledanje boljeg zivota i cujete jos malo razloga zasto je trebalo graditi tu skalameriju.

Evo prijema sa Avale DVB-T2 u Beogradu. Prvo laž je da predajnici "Košutnjak" i "Stojčino brdo" rade, ništa sem Avale trenutno ne emituje DVB-T2 za teritoriju Beograda! Sramota je da objavljuju laži!

No, prvo da vas upoznam sa prijemnikom, već sam rekao da se radi o Alba STB300HD prijemniku, koji je namenjen za tržište Velike Britanije, tamo ih ima od 20 funti pa na gore, kod nas od 60-80€

Slika prijemnika
avalach27dvbt2-21-1.jpg

Zadnja strana
avalach27dvbt2-22-1.jpg

Sam prijemnik je lepo određen i daljinski je više nego odličan. Korisnički interfejs takođe, skladnih boja. Po pokretanju risiver nudi standardna podešavanja i skeniranje kanala

avalach27dvbt2-1.jpg

Nedostatak je što se skeniranje kanala ne može ručno obaviti! Ukoliko se upuštate u kupovinu prijemnika iz UK, preporučujem Vestel box koji nudi tu mogućnost, što je svakako korisno.

Posle odabira odnosa strana, prijemnik prelazi u mod skeniranja tv programa, na slici se vidi signal sa Avale. Međutim, prijemnik ne registruje da je pronašao kanale, jer verovatno postoji predefinisana lista ili očekuje da se uz kanale šalje i njihova numeracija.
avalach27dvbt2-2-1.jpg

Međutim, kada završi skeniranje kanali se konačno i pojavi, numerisani od 800 pa nadalje
avalach27dvbt2-3-1.jpg

Nakon toga sledi podešavanje pina i roditeljske zaštite
avalach27dvbt2-4-1.jpg

i onda slede rezultati skeniranja :)

avalach27dvbt2-17-1.jpg

Naravno, od EPG-a ništa
avalach27dvbt2-19-1.jpg

Sat je podešen na GMT vreme, tako da ne pokazuje tačnu informaciju i to je nemoguće promeniti.
avalach27dvbt2-18-1.jpg

Zasad to nije bitno, ali kada budu pustili EPG, onda će biti problem, jer vreme neće biti tačno

Informacije, zanimljivo ispisuje predajnik "Srbija"
avalach27dvbt2-15-1.jpg

Korisnički interfejs, dizajniran za prosečnog korisnika bez mogućnosti naprednih podešavanja.
avalach27dvbt2-16-1.jpg

I naravno kanali.

RTS1
avalach27dvbt2-5-1.jpg

RTS2
avalach27dvbt2-6-1.jpg

RTS Digital
avalach27dvbt2-7-1.jpg

RTS HD
avalach27dvbt2-8-1.jpg

Pink
avalach27dvbt2-9-1.jpg

Prva
avalach27dvbt2-10-1.jpg

B92
avalach27dvbt2-11-1.jpg

Avala
avalach27dvbt2-12-1.jpg

Happy
avalach27dvbt2-13-1.jpg

Studio B
avalach27dvbt2-14-1.jpg

Koja je svrha Avalskog tornja ? Da bude repetitor za RTS ? Estetska ? Ne trebamo tek tako trositi novac za stvari koje nam nisu nepohodne jer smo siromasna drzava...

A koja je svrha mnogo čega u ovom gradu?
Koliko je samo para bačeno za betonski KOLAC od 200m i žičurine novog mosta a u XXI veku imamo samo JEDAN most preko Dunava.
p.s.primera radi, koji će nam moj ovo?

http://forum.krstarica.com/showthre...u-Beogradu?p=21278423&viewfull=1#post21278423

Poslednja izmena:
Koja je svrha Avalskog tornja ? Da bude repetitor za RTS ? Estetska ? Ne trebamo tek tako trositi novac za stvari koje nam nisu nepohodne jer smo siromasna drzava...
Што смо нешто обновили после рушења, то је иначе, како знамо, овде тако ретко, поготово после ових најновијих ратова, а упркос и у инат агресорима, а и властима које се плаше да ту агресију назову правим именом.

За мене је то непроцењиво важна сврха.

Pre svega komparacija ti nije na mestu i molim da se uzdrzis od ovakvih komentara..
Nemaju svi kablovsku tv..a toranj je isuvise jeftin u odnosu na ono sto treba za zadravstvo..
pre svega treba izmeniti svest ljudi i odnos pa onda sve drugo...
Da li je tv toran na Avali potreban Beogradu i Srbiji ..ja to ne znam jer nisam strucno
lice ali znam da kao sto sam vec rekla imaju ga svi glavni gradovi Evrope bar oni koje sam ja obisla

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back