AUTOMOBILI U RAZMERI

to Ivan 504

Što se tiće Sun star-a ,oni imaju dobru seriju "Platinum collection" gdje modeli imaju odličan kvalitet i jedan od tih modela je MB 220D. Nažalost, model MB 600 Pullman nije iz te serije. Imao sam priliku da vidim ,i poigram se, oba ponuđena modela MB 600 i poslije toga sam odustao od kupovine Sun star-ovog a čekam neku povoljniju priliku da nabavim Auto Art-a. Možda nama baš ne paše odnos cijena 1:2,5 ali nije daleko do realnog....(moje mišljenje).
BMW 323 još uvijek nemam i jedan je od prioritetnijih modela BMW-a koje u narednom periodu trebam nabaviti.A kada vidim koji mi BMW-i stoje na prioritetnoj listi malo me je i strah.Sve ih prave Minichamps,Kyosho ili AutoArt pa im cijena nije baš najpovoljnija tako da bi mi za prvu pomoć trebalo bar 600-700 €. (spisak na brzinu,Dixi,328,501,502,600,700,323,1800 ti/sa,535,730............samo modeli do 90-ih)

U zadnje vrijeme ti je trend poskupljenja tako da se Revell polako primiče cijenama "velike" trojke ali mu se i kvalitet povečava tako da noviji modeli ,npr. VW Scirocco,izgledaju odlično.Od kolega sam čuo da se kvalitet Welly-a poboljšava.

Bburagova Miura je stari kalup Polistila! Navodno, informacija je proverena i tacna (informaciju sam dobio od kolege sa drugog foruma). Dvadesetak godina star kalup su nasli da prodaju kao novotariju (a da to ne naglase)... bezobrazluk!

Pa vrsljajuci po neti i starim bburagovim katalozima vidi se da je miura bila u ponudi pa nestala, i evo je opet se vraca. Ali ok ja je tada nisam kupio jer nisam ni sdakupljao modele pa sam je sad nasao i kupio. Inace Dida je dobila gomilu maketa, od bburaga mi se cini da imaju bas sve sto je u ponudi i to u vise boja tako da se moze lepo birati i vrsljati po kutijama. Jedino sto je mene zanimalo a jos nema je lamborghini Reventon i alfa 8C. Inace sam cuo da je M plast izgubio zastupnistvo nad Bburagom, ali na svim ovim kutijama je njihova deklaracija. Ovih dana idem u Sabac pa cu da bacim oko na njihovu veliku radnju na ulasku usabac sta imaju.

Sve zavisi šta je kome staro. Imam Burago kataloge do 2002 godine i taj model nije bio u ponudi. Mislim na omjer 1.18 i tu se pojavljuju samo Diablo i Countach.
Inaće,Miuru imam od Kyosho-a i zaista joj ne mogu naći zamjerku.

Za koje modele Rolseva znate u razmeri 1/18. Ja imam Solidov Silver Cloud II (crno sivi) i Buragov Camargue (bordo), mada su zapravo oba u razmeri 1/20. Ne pitam za one modele koji se rade u malim serijama rucno i kostaju po 1000 evra i vise.

To Nedo

Slazem se oko AutoArtovog Pulmana da je bolje napravljen, pogotovu su mu hromirani delovi finije uradjeni. Vredi ga nabaviti ako bude na nekom popustu. Secam se cak da sam pri kupovini Sun Starovog birao onaj sa najpravilinije postavljenim vratima jer to nije slucaj kod svakog primerka, sto kod Auto Arta ne moze da se desi. Da li si 323 video uzivo, pogotovu unutrasnjost. Na slikama mi izgleda bolje uradjen nego 6-ica kupe iz tog vremena (mislim da je 635 u pitanju koji je trenutno na popustu). Inace, kada god sam u radnjama naletao na popuste kod Auto Arta 323 je drzao cenu. Kako cenis BMW 2002 od Minichampsa u odnosu na Auto Artov.

to Ivan 504

Vrlo teško pitanje o uporednom testu BMW modela AutoArt-a i Minichamps-a.Ja lično ,bez obzira na model automobila,nekako više volim Minichamps.Imam osječaj da su nekako nježniji. Uporediti ih vrlo je teško jer u osnovi ne nabavljam isti model od oba proizvođaća nego različit model i samim time i različito godište.
BMW 323 nisam imao prilike držati ali pretpostavljam da je odlično urađen. U planu mi je njegova nabavka ali,kao što i sam kažeš, drži cijenu.

Inaće ,Buragov RR ti je,koliko se ja sječam u omjeru 1:22. Nisam još naletio na RR u 1:18 u velikim serijama. Zadnjih dana su se na e-bayu pojavili modeli iz Kine,"ručno rađeni" po cijenama od 300.- € ,i više. Razlog vjerovatno leži u tome da RR ne želi dozvoliti rasprodaju imidža za male novce.

U NSu je bilo SUPER!!! :super: Tek sad smo se razisli! Bilo je i trampe i prodaje,.. razgledanja kolekcije i kataloga,.. price, saveta, misljenja,.. klope, cuge,.. sve u svemu super druzenja!
Bas mi je zao sto nismo bili svi!

Vaskrsije

U vezi sa Miurom.. iz koje godine si gledao katalog? Imam skoro sve kataloge od 1987. godine. Nemam od 2005. (poslednji Italijanski).. sto znaci da do 2004. sigurno nije postojao. Katalog od 2006. mislim da ne postoji jer je to prelazna godina Italija - Kina. Od 2007. imam katalog i tu se vec nalazi, ali nema oznaku "NEW", sto me tera na zakljucak da je nastao u vakuumu 2005 - 2006. kada nisu znali sta ce sami sa sobom. Ipak mislim da Miura ne postoji sa oznakom "Made In Italy", a taj period nikako ne smatram starim periodom.

Po neu sam negde nasao skenirane kataloge ali to je doba kada je negde i Testarosa izasla ja iskreno mislim da su to modeli od pre 20 godine tu negde do 90 nisam siguran sada sam trazio po netu i nisam nasao, jedino da se malo dublje zadubim mozda ga i iskopam. Model je bio u najavi tu pred to piucanje bburaga ( da li se secate na njihovom sajtu pred pucanje je bilo najave i za Alfu GT i Peugeot 307 cc ali to nikada nije izaslo ). Tu se Miura provukla jer ocigledno da su im ostali kalupii, jedino sto sad pise Made in China, ali to je taj kvalitet i stil izrade modela od pre 20 godina. Moj najstariji model 1/18 je upravo jedan Bburago Ferrari 456 GT koji je izasao 1992 kao model i ja sam ga te godine i dobio. Pre 2 nedelje sam kupio Bburagov novi X5, lepa je izrada napredak u kvalitetu je ocigledan ali kada sam ga ubacio na policu pored starog Kyosho X5 ske.ao sam se. Stari je u razmeri 1/18 a novi je 1/19 i razlika u velicini je ogromna. Ide mi na nerve to sto smanjuju modele.

Vaskrsije

Bilo bi mnoooogo dobro da pronadjes tu adresu sa katalozima! Ne zbog Miure, nego zato sto pokusavam da popunim rupe u kolekciji kataloga i to ne samo Bburaga, nego uopste kataloga die-casta.. skenirani ili u PDFu. Naravno, spreman sam i otkupiti (ili menjati) prave kataloge bilo kog proizvodjaca!

to vaskrsije

Malo si me zadeverao sa ovim podacima,jer sam mislio da znam dosta o Burago-u,pa sam malo istraživao.
Model Miure Burago je izbacio tek 2007 godine i ne postoji niti jedan katalaog do prije 2-3 godine,koji je izvorno Italijanski a ima ga u najavi.Naime,2007 Burago je izbacio modele Miure u crvenoj i žutoj boji, dok je 2008 izašao i u naranđastoj boji.
Miura koju ti spominješ,odnosno godina 1992 se može odnositi na modele Ansona jer je on ,u to doba,imao licencu i proizvodio je. Koju godinu prije i Polistil je takođe radio Miuru (1988).
Usput model Ferrari 456GT je izašao 1994.On jeste model iz 1992 ali je najavljen krajem 1993 i prodaja je krenula 1994-e godine.

PS. Nemoj ti šta zamjeriti,niti se ja pokušavan napraviti nešta specijalno pametan. Imao sam priliku da na jednom sličnom forumu netačne informacije dovedu do svađa i raspada foruma (skoro)....................Za to zna i Bane NS.

Secam se..

Ma ne treba raspravu shvatati onako kako ne treba.. to je super jer dolazimo do pravih podataka koji svima koriste!!!

Ponavljam da u mom katalogu Miura nema oznaku NEW!
Imam model te Miure sto je Anson pravio. Odnosno u mom slucaju pise Majorette na podvozju. Firma Majorette je izbacila neke modele u 1-18 na trziste, ali sam dosao do zakljucka da su (verovatno legalno) radili modele po tudjim kalupima! Mozda ne sve. Za sigurno znam da su od Ansona radili Lamba Miuru i Porsea 911 cabrio, a od Solida Bubu. Moguce da uopste nisu imali svoje kalupe za 18tice, vac su izgleda pokusali nesto da urade po pitanju trzista 18tica, pa su se snalazili. Ipak je njihov fah razmera 1-6x.

Od Bburaga nemem kataloge 1992, 1993, 1994, pa ne mogu nista da tvrdim za Ferarija 456, sem da se nalazi na naslovnoj strani A4 kataloga za 1994 (skinuo sken sa neta)... verovatno iz razloga sto je novitet za tu godinu. Zapravo imam jedan katalog od tih godina (92,93,94), ali fali naslovna strana, a nigde vise nema podatka o godini izdanja. Verovatno je 1994.

U NSu je bilo SUPER!!! :super: Tek sad smo se razisli! Bilo je i trampe i prodaje,.. razgledanja kolekcije i kataloga,.. price, saveta, misljenja,.. klope, cuge,.. sve u svemu super druzenja!
Bas mi je zao sto nismo bili svi!

Vaskrsije

U vezi sa Miurom.. iz koje godine si gledao katalog? Imam skoro sve kataloge od 1987. godine. Nemam od 2005. (poslednji Italijanski).. sto znaci da do 2004. sigurno nije postojao. Katalog od 2006. mislim da ne postoji jer je to prelazna godina Italija - Kina. Od 2007. imam katalog i tu se vec nalazi, ali nema oznaku "NEW", sto me tera na zakljucak da je nastao u vakuumu 2005 - 2006. kada nisu znali sta ce sami sa sobom. Ipak mislim da Miura ne postoji sa oznakom "Made In Italy", a taj period nikako ne smatram starim periodom.

Jos jednom izvinjenje sto nisam dosao.Nadam se da cu se sa svima vama upoznati licno.Moj je popsao takav da nemam ni subotu ni nedelju.NON STOP.Ali od njega ja i moja porodica zivimo.Abogami i kupujem modele.:lol:

Moja greska, 456Gt je kao model izasao 1992 a Bburago ga ima od 1994. Vrsljao sam danas po netu ali nema nista od onoga sto je bilo ranije, secam se da je bio nemacki sajt vezan za bburago i bili su katalozi, nisam ni ja znao da je Bburago imao katalog samo za Ferrari modele,...
Sorry za zabunu koju sam napravio, ali sam ubeđen da je Bburago već imao Miuru u ponudi, i nadam se da cu naci koja je to godina bila tj od kada do kada je bila u njihovoj ponudi

Poslednja izmena:
Moja greska, 456Gt je kao model izasao 1992 a Bburago ga ima od 1994. Vrsljao sam danas po netu ali nema nista od onoga sto je bilo ranije, secam se da je bio nemacki sajt vezan za bburago i bili su katalozi, nisam ni ja znao da je Bburago imao katalog samo za Ferrari modele,...
Sorry za zabunu koju sam napravio, ali sam ubeđen da je Bburago već imao Miuru u ponudi, i nadam se da cu naci koja je to godina bila tj od kada do kada je bila u njihovoj ponudi

Prvi put cujem?!?!?!?!

edit:
Sem ako mislis na one katalog-postere sto su ustvari jedan list papira?

Poslednja izmena:
Posedujem identican NSU samo u bordo boji sa crnim enterijerom. Ako treba da postavim slike recite. Inace nabavio sam ga u Audijevom salonu u Nemackoj, i to po neverovatnoj ceni od 15 evra. A po radnjama je 30 evra i vise. Obicno su u salonima predstavnistva automobila skuplji modeli, pa sam se iznenadio cenom koju sam platio. Kada smo vec kod Audija posedujem i Audi 100s coupe 1/18 iz. Izrada je Anson u beloj boji sa crnim enterijerom. Od Ansona jos imam i Mercedes 280SL - Pagoda u kupe varijanti i beloj boji.

Back