AUTOMOBILI U RAZMERI

Isti si ko i ja, sto se tice sakupljanja i ja sam krenuo ono 1-2 modela u 2-3 meseca, i onda kao pomahnitao sam samo kupovao. Tacno godinu dana sam imao pauzu da nisam kupio ni jedan model, nekako sam ih kupovao i stavljao u policu, nisam vise uzivao u njima ( pre su mi stajali na stolu po 10ak dana, skoro svaki koji kupim sam rastavljao i sastavljao), i primetio sam da gubim tu draz, a i slobodnog vremena imam jako malo. I sada kada sam prelisatao formum sam otisao u grad kupio 4 makete, odma preko rodbine od preko narucio jos dva koja sutra stizu. Izgleda opet da me hvata manija maketa. Ni ja sem ovoga nemam neki hobi, ali zaista mnogo para potrosim na sredjivanje svojih kola 1:1 i na komp, jel volim ponekad sat vremena da odigram dobru simulaciju vožnje. a sto se tice tvog hvalenja maketa, mislim da imas i sa cim da se pohvalis, zbirka je impresivna. I meni su 100 puta rekli koliko sam para ulupao u makete da sam mogao posten auto da kupim, a moj odgovor je uvek, da , ali to je samo jedan auto koji uvek trazi jos para i ostaje isti, a ovako imam preko 100 automobila i kada ih kupim vise me nista ne kostaju, ne registruju se, ne trose gorivo, jako su pouzdani, ni jedan mi se nije pokvario ili me ostavio na putu,...
U svakom slucaju, samo napred sa zbirkom, ti ides na 300, ja na 150, pa da vidim gde cu dalje sa njima.
Inace, ajde malo maketari iz NS i BG dajte neke prodavnice sa modelima, nemam mnogo vremena da zujim po gradu i trazim prodavnice.

Evo i moje male kolekcije:

bmwmotorjf8.jpg
bmwmotoryu5.jpg

On mi i nije toliko drag ali je interesantno napravljen, sjediste mu je od koze... :D

bubat2uq4.jpg
bubat2ie0.jpg

bubait2yz3.jpg

Ovo su mi 2 najomiljenija modela...

bubadm2.jpg
buba2ru5.jpg

Zar nije buba zakon?

mercedesslksi9.jpg
slkcockpittbb4.jpg

abcsq7.jpg
slkkrovth1.jpg

slkmotorvm8.jpg

slkzatvorenopetoh5.jpg
slkzatvarakrovsj2.jpg
slkibubaig3.jpg

Uzeo sam ga ljetos u Njemackoj na jednoj benzinskoj pumpi za 22,99€

A dje mogu da kupim tu ficu? Ima li jos neki zastavin model?

Poslednja izmena:
Ako si mislio na maketu SLK da je 23 E mislim da su te malo odrale švae, pogotov što si na benzinskoj pumpi ga kupio. To je MotorMax, i oni su po ceni nize od Maista, ali ok za nauk ti je na benzinskim pumpama da ne kupuješ. Inače samo napred, od nečega se mora početi.

Ako si mislio na maketu SLK da je 23 E mislim da su te malo odrale švae, pogotov što si na benzinskoj pumpi ga kupio. To je MotorMax, i oni su po ceni nize od Maista, ali ok za nauk ti je na benzinskim pumpama da ne kupuješ. Inače samo napred, od nečega se mora početi.

Ne razumijem se bas najbolje u te marke proizvodjaca ali znam jedno, dok sam odmarao na jednom parkingu uzeh da ga pogledam malo bolje, zagleduj sa svih strana pa mislim u sebe "majku mu jeßem jes´ ovaj Njemac pametan, kako cak i igrackicu sa stilom napravi..." Okrenem ispod i ugledam "MADE IN CHINA" :D
Imam i jednog T-2 ista razmjera kao i mecka i isto kupljen na benzinskoj ali za 15€ i trenutno ne znam dje je. :D
Na sta da covjek obrati paznju prilikom kupovine? Cesto sam po inostranstvu i srijecem se sa ovakvim igrackicama redovno, mada mi je kolekcija siromasna, dosta siromasna, imam svega dvije bube, dva bully T-2 i taj motor...

Одличан камиончић.
Ко га прави?

Да ли постоји генерални дистрибутер Maistа за Србију??? (знам да постоји за Словенију)...
Колико сам чуо они имају лиценцу за Ферари...

Ne razumijem se bas najbolje u te marke proizvodjaca ali znam jedno, dok sam odmarao na jednom parkingu uzeh da ga pogledam malo bolje, zagleduj sa svih strana pa mislim u sebe "majku mu jeßem jes´ ovaj Njemac pametan, kako cak i igrackicu sa stilom napravi..." Okrenem ispod i ugledam "MADE IN CHINA" :D
Imam i jednog T-2 ista razmjera kao i mecka i isto kupljen na benzinskoj ali za 15€ i trenutno ne znam dje je. :D
Na sta da covjek obrati paznju prilikom kupovine? Cesto sam po inostranstvu i srijecem se sa ovakvim igrackicama redovno, mada mi je kolekcija siromasna, dosta siromasna, imam svega dvije bube, dva bully T-2 i taj motor...

Pozdrav braticu.Prvo sto moras da uradi to je da se opredelis koju razmeru zelis da sakupljas.Ja volim razmeru 1/43 i imam oko 600 modela u toj razmeri.Kda kupujes model pogledaj kako su mu uradjeni detalji jer dobar model mora da ima sve kao i pravi.Ispod auta mora vda pise naziv auta i proizvodjac,mada to ima i na kutiji.Ja naprimer izbegavam modele kome su farovi i zadnja svetla crtani i obojeni. Volim modele ciji su farovi uradjeni kao pravi.Naravno sada zavisi koliko si finansijski dobar,jer postoje proizvodjaci ciji su modeli vrlo skupi.Ijos ovo ,nemoj da te buni sto na mnogim modelima pise MADE IN CHINA jer se vecina modela sada prave u kini i nisu bili nikada boljeg kvaliteta.Evo sada cak ina burago koji je bio italijanski,sada pise MADE IN CHINA.:D:super:

Одличан камиончић.
Ко га прави?

Да ли постоји генерални дистрибутер Maistа за Србију??? (знам да постоји за Словенију)...
Колико сам чуо они имају лиценцу за Ферари...

Pravi ga firma koja se zove NEW-RAY i ima ga kod nas .Ta firma je dosta zastupljena.Meni je ovaj poklonio drugar a ja sutra idem da kupim reno kamion f-1.:D

Bburago je imao odlichne modele Ferrarija, posebno u 1:18 varijanti. Ortak ima F50 i to je jedan od najdetaljnijih modela tog cenovnog ranga koje sam imao prilike da vidim.
Ali, buducji da su propali, ne znam ko bi ih mogao raditi. Hot wheels ima neke 1:18 modele Ferrarija koliko znam...

Jesu propali ali su ih uzeli kinezi i nikada nisu bili bolji.Ima ih kod nas ali sada umesto da pise MADE IN ITALY,piseMADE IN CHINA.Ali i dalje se zovu BBURAGO,i imaju potpuno istu proizvodnju cak i malo prosirenu.;)

Evo par informacija za zainteresirane.
Ferrari: trenutno za modele u 1:18 licencu ima Mattel.Dio proizvodnje su prepustili Kyosho-u i to je to.Prije je licencu imao Burago koji ju je izgubio oko 2001.godine.Može se naći još i modeli koje je proizveo Anson, Mira, Solido........... Bez obzira što imam svih 12 modela Ferrari-a koje je izbacio Burago ti modeli nisu baš neke kvalitete.U osnovi svi ovi proizvođaći su izbacivali dosta nesavršene modele.U novije vrijeme, dakle Mattel ima seriju koja je na istom nivou prijašnjih proizvoda ali postoji i serija Elite koja je dosta bolje urađena.Ipak,od svih ovih proizvođaća Kyosho proizvodi najkvalitetnije modele. Naravno da cijena prati i kvalitet pa bez obzira što je Burago zadnji model proizveo 2001. cijena im se kreče od 15.- do 25.- € dok se modeli Kyosho-a kreču od 60.- € (pa na više).
Proizvodnja Buraga u Italiji je bila skupa te je fabrika imala krizu koja je prevaziđena prebacivanjem proizvodnje u Kinu a ,bar po nezvaničnim informacijama, Burago je kupio Maisto. Potvrda toga je asortiman koji je u ovom trenutku u dosta slučajeva zajednički.
Ovo se odnosi na putničke modele. Kod modela F1 i dalje je Mattel nosilac licence ali su ,prije 10-ak godina; modeli izlazili iz Minichamps-a i danas su na cijeni,što zbog kvaliteta ,što zbog ograničenog broja modela starih 10-ak godina.

E da još nesšto vezano za ferari. Nedo je dao sve tačne informacije. što se tiče kvaliteta, kod maketa je ulgavnom pravilo koliko para toliko muzike, tj što više para maketa je detaljnija. uzmeš Ferrari F40 iz Bburaga i recimo Matel iz serije Elite ili Super elite pa da vidis koja je razlika i sta su detalji. Kod Matela mi je to Ok imas model koji kosta 25e, imas isti taj model u seriji elite koji kosta 50-60 i super elite koji su preko 100, pa ko sa voli, isti model vozila u tri varijante izrade. maisto ima neke modele Ferrarija u manjim razmerama. Inace Kina ubija u maketama, i autoArt, Kyosho, maisto, Bburago, Minichamps, matel,...sve Kina.

Хвала вам на овим информацијама...
Иначе, размера 1:18 би ми правила проблем са простором, а и са буџетом.
Размишљам се између 1:24 и 1:43....

Ija sam se tako razmisljao pa sam se nakraju odlucio za obe:lol: a sada moji danasnji noviteti.1.JAGUAR SS 100 iz 1937 i 2.RENO F-1 TEAM.

Лепо, нема шта:klap:
То је предпостављам од NEW-RAY-а?
Има мој синовац два камиончића од њих, гледаћу да их сутра (данас) сликам...

JESTE NEW-REY.IMAM PRIJATELJICU KOJA U CUPRIJI DRZI PRODAVNICU IGRACAKA,ALI SVE VISE SE BACA NA MODELE.KAMIONI U RAZMERAMA 1/43 I1/24.FANTAZIJA.AUTOMOBILI ISTO TAKO.SLIOKACU IH I PASLATI SLIKE POSTO SU KAMIONI 1/43 VELIKI I NEMAM GDE DA IH DRZIM,A DA NE PRICAM ZA KAMIONE 1/24.TU SE NAJVISE I SNABDEVAM.AKO NEKADA PROLAZITE PORED CUPRIJE,PRODAVNICA SE ZOVE MONIKA,VREDI POGLEDATI.:D

Evo još jedan dugo očekivani i još uvijek topao iz fabrike. Naime ,tek krajem augusta je bio dostupan pa sam ga i ja čekao preko dva mjeseca. Već sam se bio zabrinuo. U pitanju je Porsche 928 iz 1978 od AutoArt-a . Fenomenalan je.

Sad nesto kopam po ebay-u i naletim na ovog slk kao sto ja imam... Vidi koliko kosta... http://cgi.ebay.de/MERCEDES-BENZ-SL...39:1|66:2|65:12|240:1318&_trksid=p3286.c0.m14

Nijesam se tek toliko zeznuo... :D

Back