AUTOMOBILI U RAZMERI

Novo od mene, oba su 1:18.

1965 Chevrolet i 1949 Chrysler. Malo sam brinuo kako ce Chrysler da ispadne, a moram reci da sam bas pozitivno iznenadjen. Drvo na automobilu su fenomenalno uradili.

IMG_0201-1-2.jpg

slikacu moju alfu ali trenutno je kod majstora menjam neke stvari.ali da se pohvalim stigao mi je moj prvenac 1\18,i mocno izgleda.nego da vas pitam dali imate kataloge ili novine koje se bave modelima i ima li negde kod nas da se nadju.meni stizu svaka dva meseca iz nemacke novine koje se bave samo time.novine se zovu MODELL FAHRZEUG iiprate redovno desavanja na trzistu.uvek ima i katalog sa rasprodajama i 1\18 moze da se nadje od 10-30 evra.1\43 i 1\24 od 4 -20 evra.samo ako imas nekog van grane.

to moras da vidis sa marauderom...
inace, moj brat u Bechu je poceo da kupuje casopis neki o James Bondu i uz svaki casopis dobija jedno vozilo koje je Bond koristio u nekom filmu. Npr ima i tenk koji je vozio u nekom filmu, avion, razni automobili, cak i mini podmornicu neku,samo ne znam odakle je to...

ne znam koja je razmera,al ne verujem da je veci automobil od mobilnog telefona...
p.s. slike alfe ocekujemo.poz...

zanimljivo mi je to s autićima. Jedno vreme sam razmišljao da krenem s tim, ali niti imam para, niti imam izbor proizvođača i modela. Vidim ovde sve neke markirane igračkice. Kod mene retko da ćeš naći tako neku svetski priznatu firmu iz te oblasti. Uglavnom kineska sranja. Ali zato u kompjuteru imam dosta toga

Mogu da se nadju i dobri kinezi. evo u nemackom casopisu sve se vise pojavlj uju kineski modeli WELLY,CARARAMA,MAISTO.Oni su u razmeri 1\24 i1\18 i sasvim su dorasli ovim markiranim modelima.A kod nas oni imaju i pristupacnu cenu.Naseg ficu-zastava 750 je uradila kineska cararama i to sa kranjskim tablicama i na njemu su sve nase oznake.Cak je i volan originalan i rucice na vratima,da ne pricam o sedistima.A radjen je u formatu 1\43.Ne kaze se dzabe strpljiv kao kinez.Ja imam policiskog i dva civilna.

U mojoj kolekciji su 99% Amerikanci, imam po kojeg Japanca i Evropljanina.

Cene, zavisi sta hoces, od $15 do do nekoliko stotina.

Otidi na eBay, kategorija Toys, ukucaj velicinu (1:18, 1:24, 1:32, 1:43 ...) i ime vozila i onda ces videti kako se cene krecu.

Marauder,hvala na pomoci.A zanima me gde kolekcionari iz srbije nabavljaju ove automobile?
INDIANA evo ti male pomoci.prvo odluci dali ces da skupljas 1\43 ili1\24,ili1\18.ja sakupljam 1\43 i 1\24.Snabdevam se u lokalnim radnjama ili preko ortaka koji odu preko grane .Znaci snalazis se kako znas i umes.U nasim radnjama imas modele BBURAGO i oni su dobri u velicini 1\24i 1\18.WELLY 1\24 ,oni imaju odlicne modele,CARARAMA oni su fantasticni sa modelima 1\43.NEV-RAY oni takodje rade 1\43.Cene modela 1\43 krecu se od 250-500 dinara a 1\24 oko800 dinara.Ovo su cene u jagodini .Izadji na WWW.MODELI.CO.YU .To je radnja BOMABO u beogradu ja se sada tu snabdevam.Trenutno su najbolji.

Prvo dobrodošlica za nove članove.

Bio sam par dana odsutan,na službenom putu.Nadao sam se nekim novitetima ali ništa.Jedino sam uspio nabaviti i dvanestog,posljednjeg Ferrari-a od Buraga koji mi je nedostajao.Tako je sada kolekcija potpuna,bar po pitanju Buraga i Ferrari-a.
U pitanju je bio model GTO iz 1984.g.

INDIANA evo ti male pomoci.prvo odluci dali ces da skupljas 1\43 ili1\24,ili1\18.ja sakupljam 1\43 i 1\24.Snabdevam se u lokalnim radnjama ili preko ortaka koji odu preko grane .Znaci snalazis se kako znas i umes.U nasim radnjama imas modele BBURAGO i oni su dobri u velicini 1\24i 1\18.WELLY 1\24 ,oni imaju odlicne modele,CARARAMA oni su fantasticni sa modelima 1\43.NEV-RAY oni takodje rade 1\43.Cene modela 1\43 krecu se od 250-500 dinara a 1\24 oko800 dinara.Ovo su cene u jagodini .Izadji na WWW.MODELI.CO.YU .To je radnja BOMABO u beogradu ja se sada tu snabdevam.Trenutno su najbolji.

Hvala.

Mogu ti reči da ti zavidim na mogučnosti nabavke američkih SUV modela.Ja do toga teško dolazim.
Ali ,ove godine dolazim u Detriot, na sajam automobila pa ću pokušati da se snabdijem sa što više američkih modela koji me zanimaju.

A što se tiće Ferrari-a,Burago je,dok nije izgubio licencu napravio dvanest modela.Uspio sam ih sve skupiti i zaista sam zadovoljan.Znam da Burago nema baš neki kvalitet ali su ti modeli već "starina" i to mi čini zadovoljstvo.

Back