Odavno se nismo čuli.
Kao što vidiš ,u zadnje vrijeme pokušavam nabaviti modele koji su malo skuplji, ali zato daleko kvalitetnije.Prvenstveno mislim na Kyosho,Auto Art,Minichamps.Daleko od toga da sam odustao od Buraga,Maista,Solida i sl. jer oni i dalje imaju modela koji me zanimaju ali sam se,na osnovu sugestije kolege kolekcionara iz Mostara,u par navrata odlučio za nabavku skupljih modela.Tek kada ti ti modeli dođu u ruku onda vidiš kako su loše urađeni su ovi malo jeftiniji.A mogu samo zamisliti kakvi su modeli sa cijenom od 100.- i više € .Za sada su mi nedostižni ali................
Šta sada radim ? Uglavnom čekam da pojedini modeli Kyosha,Auto Art-a i Minichamps-a budu na sniženju, a radi se uglavnom o malo starijim modelima,proizvedenim prije par godina,i sa stranica
www.scale18.com i
www.modelissimo.de ih naručim . U prosjeku me takav model košta od 50.-do 60.- € (sa poštarinom) što i nije tako strašno jer bi me neki Solido ili Maisto ,sa istih tih stranica došao 40.- €.
Ima jedna stvar , kada dobijem jeftiniji model igra se završi za sat-dva a sa ovim malo skupljim modelima zna trajati čitav dan,pa i sutra,prekosutra...........