AUTOMOBILI U RAZMERI

HEMI 426:
@Superbird, hvala matori! :D

dsc00283mr8.jpg

Hvala i tebi brate! :D

superbirdltlk9.jpg

posto sam imao zuta Superbirda, menjao sam se sa Superbirdom ( :D ) za petty blue, ovaj drugi ima malo drugacije felne i jos uvek mi je ostao u ambalazi... :wink:

dsc00286uu8.jpg

a posto hot wheels ne pravi normalnu Daytonu, ovo je jedino sto moze da se kupi!

dsc00285ay8.jpg

5$ je mnogo, ovde su oko 140-160 dinara, sto je 2 evra ali nema ih na mnogo mesta i cesto mozes da kupis samo edicije iz 2005 ili 06 nikad aktuelne modele, mada skoro su poceli i da uvoze 07 edition! ja imam oko 100tinak Hot Wheelsa, naravno, svi su muscle :wink:

ako se zna da je firma Hot Wheels pocela da radi 1968 i da je Custom Charger izasao 1969 godine ( prvi put ), onda je tvoj iz 70 veoma redak model!!! Steta sto nije ocuvan ( jer se samo po tome vrednuju modeli ) ali je jako interesantno da je preziveo, svaka cast!

I ja imam tog iz 2005 godine ali na 67 nisam naleteo jos

Možda niste znali, serija Redlines se odlikovala po tome što su modele prvo kromirali, a onda ih bojali preko toga kroma. Točno se zna koje su boje bile dozvoljene, tako da se plagijati vrlo lako otkriju. Ti su modeli također prepoznatljivi po crvenoj crti na kotačima, po čemu je i cijela serija dobila ime...
Onaj plavi '67 charger, iz gornjega posta je također iz novije Redlines serije. Vrlo lijep model. :p

2 Hemi

Moja je slobodna procjena da je 1970. godine izdan (iako na podu piše 1968!!! što, naravno, nikako ne može biti; mislim da se to odnosi na godinu početka serije)

2 all

Da, Hotwheels-i su počeli 1968. što je donijelo pravu revoluciju u proizvodnji modela true-scale (cca1:64), jer su prvi uveli šire kotače i tanje, čelične osovine; dotadašnji modeli bili su s debljim, željeznim osovinama i tanjim kotačima... Ne moram ni reći koliko su Hotwheels modeli bili brži na podovima, tepisima i sl... :p
Možemo povući paralelu pa ćemo vidjeti da je, recimo Matchbox, izravni konkurent, već dogodine (1969.) pokrenuo sličnu seriju "Superfast" s novim, čeličnim osovinama i širim kotačima, umjesto dotadašnjih "Regular wheels", kako bi bili konkurentni na tržištu... 8)
Slično je postupio i Majorette sa "Serie 200" te Lone Star sa serijom "Flyers", također iste godine (1969.)

2 Hemi

Da, moguće su greške proizvođača (jako rijetko) i točno je da takve kolekcionari posebno traže (uostalom, kao i kod poštanskih maraka), a moguće da se kod tvojih primjeraka radi o izdanju "Real riders" (ovisno o godini kada su izdani)
Jednom prilikom sam, surfajući, naletio na podatak da se za određeni Hotwheels primjerak nudi preko 1000 $. Radilo se o modelu iz serije "Spoilers", izdavane od 1970. do 1972/3. godine i to u točno određenoj boji (uglavnom, najviše vrijede ružičasti i ljubičasti modeli te serije, jer su najrjeđi, ali ima i drugih rijetkih kombinacija)
Što se tiče kotača kod Hotwheels-a, postoji ih cijeli niz i svaki ima svoju oznaku, tako da su ih neki počeli i katalogizirati :roll:

P.S.

Zaboravih dopisati... '67 charger je bio u setu od 5 komada, a ovoga custom chargera sam kupio na buvljaku za smješne pare... :p

Da, nisam te bio dobro razumio. Prvo sam povezao da imaš dva modela, kojima se samo kotači razlikuju... A kad sam već poslao post, pročitao sam tvoj ponovno i uvidio to što se sad i vidi na slici :shock: ... Ne znam što bih ti rekao... Općenito, znam da je Rodger Dodger prvi put ediciran davne 1970. i to bi bilo sve što znam o njemu (nikada nisam imao niti jedan primjerak, iako sam ga uvijek jako, jako želio). Čak ne znam po kotačima ni kojoj seriji tvoj pripada... Imaš li možda original kutiju ili blister?
U svakom slučaju, dobro, dobro ga čuvaj, jer takav, kakav jest, jamačno puno vrijedi!! :-D

na zalost nemam kutiju
tog dana sam kupio nekoliko hot wheelsa i nisam svaki pazljivo zagledao
tek posle nekog vremena sam shvatio da se rodger dodger malo razlikuje... :wink:
pre nego sto odem , evo jednog redlines-a... 8 Crate ( 56 Ford Wagon )

dsc00289uw9.jpg

Back