AUTOMOBILI U RAZMERI

Evo sto sam danas narucio. Najbolji deo je sto tip zivi blizu mene, u petak ce prolaziti kroz Milwaukee i donece mi modele, tako da nemoram placati postarinu. Po prvi put posle duzeg vremena sam narucio 1:24 model.

1:18 1968 Chevrolet Camaro
87_1.JPG

1:18 2002 Chevrolet Camaro
be_1.JPG

1:18 1999 Chevrolet Corvette
9c4d_1.JPG

1:18 Saturn L300
27_1.JPG

1:24 1998 Lincoln Navigator
be_1.JPG

to 68Charger440+6

Ako ti nije teško možeš li napraviti jedan pregled kvaliteta izrade modela pojedinih proizvođaća i nebi bilo loše da napraviš neku svoju rang listu proizvođaća.
Naime,kao što vidiš,u svojoj kolekciji imam Burago,Maisto,Revell,Solido;Motormax a ostali proizvođaći su mi dosta strani.

NEDO:
to 68Charger440+6

Ako ti nije teško možeš li napraviti jedan pregled kvaliteta izrade modela pojedinih proizvođaća i nebi bilo loše da napraviš neku svoju rang listu proizvođaća.
Naime,kao što vidiš,u svojoj kolekciji imam Burago,Maisto,Revell,Solido;Motormax a ostali proizvođaći su mi dosta strani.

Kad bi ja znao ko je pravio koji model. Modele vadim iz kutija, a kutije odmah bacam.

Kao sto sam rekao pre, proizvodjac mi stvarno nije vazan niti gledam ime proizvodjaca.

Prakticno je nemoguce videti kako je automobil uradjen dok ga ne izvadis iz kutije i pogledas detalje. Posebno kad narucujes preko interneta.

Eno ona plava Corvette je uradjena by Welly. Uopste ne vidim da je lose uradjena. Dok se secam da je 1965 Ford F100 pickup takdje bio uradjen by Welly i nije nesto posebno bio (mada nemam zamerki). Tako da nemozes po jednom modelu da donosis odluke.

Ja i pricam na osnovu vise modela, imam po nekoliko buraga, maista, motormaxa (taj je i redosled kvaliteta) koji su uglavnom dobri, a kod wellyja recimo tockovi ne skrecu, a mayorette modeli su prilicno ruzni, njima se i ne priblizavam.

Jel se ti igras sa njima ili ih drzis u izlozbi? :lol:

Kod mene na '82 Corvette se tesko okrecu tockovi, ali to mi nije ni najmanje vazno. Stoji u izlozbi, jednom mesecno obrisem prasinu sa svih modela, i ne pomeram ih osim ako hocu neki model da uslikam.

Hehe.

Za $10 je jako tesko naci model, ali se moze ako dugo cekas i ne zuris sa kupovinom prvog modela koji ti se svidi. Ja vec neko vreme pokusavam naci Dodge Ram Dually (sa 4 tocka nazad) i nikako ne uspevam da ga nadjem za ispod $40, sto sa postarinom mene izadje $50, sto smatram da je mnogo.
Postarina po Americi retko kad bude ispod $10, a cesto zna biti i vise. Za Evropu bi platio 3-5 puta vise.

Back