AUTOMOBILI U RAZMERI

@ goranp

Ko je radio BMW-a? Stavili su mu malo prevelike gume. . .

@ Goshmar

Dakle Welly se pokazao?! Zanimljivo. . . Kad budes slikavao aj slkaj i motor, zanima me kako je odradjen. Isti motor je radio i Kyosho u 135i i 335i cabrio pa da malo isporedim ko je bolje odradio taj deo :)

Evo i modela,pa da pocnemo...
BMW 2000 touring 1:18 Auto Art...
SSA54364.jpg
SSA54365.jpg
SSA54367.jpg
SSA54366.jpg
SSA54368.jpg

BMW M3 E30 Otto models 1:18...nisam ocekivao nista posebno od ovog modela ali me je iznenadio ipak.Model je dosta tezak i ako je plastican.Dosta dobro je odradjen,nisam mu nasao ni jednu manu da nesto fali,da je polomljeno itd...na nekim mestima farba nije ravnomerno nanesena sto se lako da primetiti,zamerka stoji i za zadnja stop svetla,koja izgledaju kao da su nedovrsena na krajevima,ne idu do krajnjih ivica automobila.Ima tu jos nekih sitnica koje nisu toliko vazne pomena kao na primer po neka ogrebotinica na modelu i slicno,sto se javlja i kod ostalih,jacih proizvodjaca,ali nista ozbiljno.
Ja sam sasvim zadovoljan modelom,evo i slika pa procenite sami...
SSA54337.jpg
SSA54336.jpg
SSA54338.jpg
SSA54339.jpg
SSA54340.jpg

BMW serie 7 F02 1:18 Kyosho...model je prosto ogroman posto se radi o "L" verziji (long-produzena).Odradjen je odlicno,mada ima nekih detalja koji su lose uradjeni,na primer sistem za otvaranje haube,ispod auta se nalazi malo dugmence koje se pritisne i izdigne haubu kako bi mogla da se otvori.Problem je sto se to dugmence vidi i sto kvari izgled auta,jer viri kao iberlauf na kecevima i jugicima (primecuje se na drugoj slici,dole levo)...sto se tice enterijera,vrlo dobro je uradjen a i kombinacija boja mu dobro stoji.Jedan od zanimljivih detalja je naslon za ruke na zadnjem sedistu koji moze da se spusta,sto ce te primetiti sa slika.Enterijer je naravno tapaciran,sto se i podrazumeva od jednog Kyosho modela,gepek takodje.Sto se motora tice,izgleda malo skromnije,ali posto je vecina danasnjih automobila sa ogromnim plasticnim poklopcima na motorima koji ih skrivaju,ne mogu mnogo da zanovetam.Evo i slika...
SSA54350.jpg
SSA54351.jpg
SSA54352.jpg
SSA54353.jpg
SSA54354.jpg

Evo konacno i Welly-eve serije 5 F10...Model zaista izgleda kao da ga je Kyosho radio,tj.ubedjen sam da je umesao prste...vizuelno dosta dobro izgleda,ali kad se uzme u ruku,vidi se da je ipak daleko od Kyosha i slicnih.Model ima sva otvaranja,prednja vrata,zadnja,gepek,hauba...enterijer ne zaostaje ni malo za F02 cije sam slike vec postavio,unutra je uradjeno nebo bas kao i na pravom modelu u 1:1,znaci nije go metal...detalj koji me je odusevio je podesavanje prednjih sedista!Da,sedista mogu da se podesavaju,tj.da klize napred nazad,to zaista nisam ocekivao ni od mnogo jacih firmi a naleteo sam na to u Welly-evom modelu,enterijer je tapaciran,gepek takodje.Samo nisam siguran da li gepek treba od odskace od enterijera,tj.enterijer je tapaciran u krem boji dok je gepek u crnoj (kod F02 od Kyosha je gepek iste nijanse kao i enterijer)..Boja na autu mi se ne cini bas najkvalitetnije odradjena,ali sta je tu je.Motor je slicno odradjen kao i kod gore prikazane sedmice.Model ima isto pakovanje kao i Kyoshov F02,ista stiroporska kutija u kojoj se nalazi kao i kod F02 alatkica za otvaranje vrata,sto me takodje iznenadilo s obzirom da se radi o Welly-u...e sad,sto se tice kvaka na modelu,boja na njima je kranje jadno odradjena,jer se svaki put kad se otvaraju vrata boja sa kvaka ljusti i skida.I na kraju...modelom sam veoma zadovoljan,znajuci o kom se proizvodjacu radi mane mu oprastam,ali ne i cenu koja je prepumpana za ovaj model...mislim da je 60eur previse za ovaj model,dok bi realna cena trebala da bude 40-ak eura.Evo slika pa...slobodno dajte vase misljenje o modelu,sta mislite itd..
SSA54319.jpg
SSA54321.jpg
SSA54322.jpg
SSA54318.jpg
SSA54317.jpg

Nisam veliki fan novijih automobila, ali na osnovu tvojih slika mogu da zakljucim da se Welly zaista potrudio. Mada, uz to ide i cena. 60 Eur za ovaj model mislim da nije opravdana. Slazem se da bi neka realna cena bila 40-50 Eur.
Medjutim, Welly je jedan od retkih proizvodjaca koji se usudio preci iz tzv "budget" modela u visu klasu. Setimo se Santane, Miure (iako joj se ne otvara zadnja hauba, model je odlicno pogodjen)......Jbga, BMW je podlegao malo ovoj krizi i presao sa Kyo, na Noreva i Welly. Mislim da nas u buducnosti ceka dosta iznenadjenja iz Welly-ja.

E sad kad bi se nasao jos neko da slozi sva tri modela F10 ( Noreva, Welly, Paragon ) da vidimo ko sta nudi i da uporedimo cije su cene opravdane a cije prepumpane. Ne vidim zasto ovaj kosta 60, Norev je tu po meni skroz realan, recimo njihov M1 je 50 eura a ubija ovog Welly-ja. Modeli nisu za uporedjivanje ali kvalitet izrade, detalji, sigurno da jesu i Norev je tu po meni vrlo realan. Ali kad AA bezobrazno moze da klepa novim modelima cene iznad 120 a do juce su kostali do 110 sto ne bi i Welly sa 30-40 opalio 60.

O vaskrsije dugo te ne bi na ovim prostorima :) Imas li kakvih noviteta?
Sva tri modela niko nema, Goshmar ima samo Paragona i Welly, a ja cekam plavog Noreva za neke razumne novce. . . Sto se tice Paragona po meni, do 50$ (za vas je to mozda 50 evra) preko toda je previse. . .

Kod mene uvek noviteta, na onom oldtimer forumu sam postavio po sliku noviteta u zadnjih godinu, mozda godinu i po. I ja se slazem za Paragon, Welly jos nisam video uzivo, a bilo bi fino procitati i gledati slike gde su sva tri modela slikana na okupu

Nisam veliki fan novijih automobila, ali na osnovu tvojih slika mogu da zakljucim da se Welly zaista potrudio. Mada, uz to ide i cena. 60 Eur za ovaj model mislim da nije opravdana. Slazem se da bi neka realna cena bila 40-50 Eur.
Medjutim, Welly je jedan od retkih proizvodjaca koji se usudio preci iz tzv "budget" modela u visu klasu. Setimo se Santane, Miure (iako joj se ne otvara zadnja hauba, model je odlicno pogodjen)......Jbga, BMW je podlegao malo ovoj krizi i presao sa Kyo, na Noreva i Welly. Mislim da nas u buducnosti ceka dosta iznenadjenja iz Welly-ja.
Na Paragon su presli sto je fensi Jada. . . Oni su vec uradili novu seriju 1 i 3, a ako se nevaram treba da urade i obe verzije novog M6. . .

Back