AUTOMOBILI U RAZMERI

I naravno samo teoretski imas sansu da naletis na njihove modele kod nas? U svakom slucaju hvala,bar da znam. Sto se tice diorama,to imam i ja u planu,u Becu sam video u tim spec.radnjama delove ulica, i svega toga,ali je to papreno. Mislim da kada se nakanim, i kada budem imao vremena krenuti polako,ali sa sper plocom i nekim cvrscim materijalima. Ipak kad se radi da to bude nesto. Pumpe, brda, tuneli,naselje... Pa ulicno osvetljenje...ihaa koliko tu ima posla... I jos nesto,ima li autobusa da se kupi u 1:43
Pa ni teoretski :D jer kolko sam saznao nasi ne uvoze nista od tih proizvodjaca nazalost :/ uglavnom narucuj preko neta ili ako naletis na limundu :)

Ima,ali kod nas slabo koliko znam,samo preko...i to dosta skupi...ovako nesto kosta oko 60eur,RIETZE proizvodjac...
51080.jpg

Ako bas ne znas sta ces sa parama,imas i ovako nesto...
www.ebay.de/itm/1-43-SPAIN-BUS-SETR...60931?pt=Diecast_Vehicles&hash=item3f13e5b563
Ne bih to nazvao bacanje para, ako neko sakuplja setre sto da ne, sad sto ima malo jacu cenu. . . Ako cemo iskreno auti su i najjeftiniji za sakupljanje, dok kamioni i gradjevinske masine znaju da kostaju onako, bas dobro. . . Svojevremeno sam nalazio neke dizalice koje su kostale i po par hiljada evra. . .
Inace evo jedne grdosije, kosta oko 550$ radi je NZG u 1:50, kad se skroz razvuce bez problema dohvati plafon stana (onaj deo sto se dize je 2-2.5 metra dugacak). . .

PH07398_L.jpg

Ma najbolje slicice autica,ha-ha... Salim se naravno...svako nesto voli. Autobusi,kamioni,pa i traktori, mogu da upadnu po neki ako bi mi bas zapao za oko. Ali bageri i tako to...neee. A,da budem iskren meni je prava i prva ljubav elektricna zelez. To sam video jos kao mali,u Nemackoj pre 32g. Uh, jos mi je pred ocima ta slika,a u nosu miris sina,kamencica... Cela soba je mirisala,kao da si na zeleznickoj stanici. Mislio sam da ovde skoro niko nema pojma o tome (mada nije daleko) dok nisam zbog autica upao na FORUM,a onda i na sajt o zeleznicama. I uglavnom su na njemu Slovenci i Hrvati... Skup hobi,ali sto je jos gore za pocetnika uzasno tesko, jer kod nas ni radnji, ni mnogo njih od koga mozes da naucis nesto. Ostaje ti da skupis dosta love i onda kupis sve komplet ako nadjes da neko prodaje. Ipak s auticima je lakse, kako sa malim tako i vecim, svako ima nekog preko pa moze se nabaviti zeljeni primerak dosta lakse.

Sa prosecnom platom u Srbiji od 200,mozda 300eur..veruj mi da je skupo...:) Meni se te Setre bas svidjaju,al kad bi mi plata bila 1000eur mesecno,ne bi se razmisljao da li da ih kupim,a to ce da bude nikad. :)

Razumem to sto kazes, sa takvom placom i 1-2 evra da su pa je za razmisliti. Ovde sam pisao samo o ceni kao ceni, kad uzmes i kad recimo poredis auto za 50 evra, taj bus za 350 i onda dizalicu za 2000 koja je razlika :)

Back