AUTOMOBILI U RAZMERI

Dok ne stigne novitet u subotu, par slikica modela iz trkackog dela kolekcije.
Ferrari 365 GTB/4 Daytona Competizione. Fenomenalan Kyosho model.
Interesantno je da je Kyosho odradio par varijanti ovog modela, koji se ne razlikuju samo po liverijama, vec i po sitnim i krupnim detaljima koji su razlikovali i prave automobile. Ova verzija je jedna od retkih sa "cetvrtastim" otvorima na zadnjim blatobranima iznad tockova.

Jos jedan simpatican "trkac". MGB GT MKII AUTOart.
Vrlo lep i skladan model. Jedine razlike u odnosu na "civilnu" verziju jesu par nalepnica i dva para dodatnih farova na prednjim braniku (iako je bilo i civilnih varijanti sa jednim ili dva para dodatnih farova).

Poslednja izmena:
Stigao prvi, a sa prvim paca a sa placom

images

Ako te cuje Daca odmah ce dobijes posao u policiji,ha-ha... Salim se,i ja sam prekljuce kupio peugeota 206 u 43-ci. Ja najvise volim auta izmedju '65 i '85, a najvise fordove, mecku mimiku,turcina, i ostale sa oznakom sl. Alfe takodje,ali prvo sto bih sada uzeo je skoda 1000mb, onako svetlo plava,auto mog detinjstva.

Pa inace ja gotivim policiju :P , peugeot-a policijskog ili?? :D pa neam pojma , ja volim svasta , BMW mi je u srcu zaista,a pored njega par modela mecke, ferarija , lambo-a , tri opel-a :D , 3-4 pezo-a :D ,i tako sve po par , al bukvalno sve BMW-ve zelim da imam :) pocevsi od 50x serije :) kontaktirao sam nekog lika iz nemacke , on je ponudio nekih 20-30 modela od svih "boljih" proizvodjaca tipa Minichamps itd ,steta sto nema Kyosho-a al ono , pa se dogovaram sa njim oko nekih bembarica :D :D a ima gomilu ovako modela :) Ne znam jel neko cuo valjda se regionalno okupljanje dogadja 6. maja u Zagrebu ,mada ja ne idem sig al ono kazem samo :)

pa daj spisak molim te :D
1.Pertini - Sindjeliceva 6
2. Apoteka 0-24 - Kataniceva ( lako ce te naci )
3. Apoteka 2 0-24 Kataniceva ( isto fazon 30m su jedna od druge )
4. Kod depoa radnju MIckey nesto ( odma do picerije ORAO )
5. Knjizara "Winnie Pooh" na skveru kod kalenic pijace
6. Knjizara "sumadija" maksima gorkog odma prekoputa ulaza u pijacu Kalenic iz maksima gorkog
7. Dexy Co - Novi Merkator ( Blok 30 )
8. Dexy Co - USCE T.C.
9. Super VERO ( Ugao cvijiceve i ruzveltove ) T.C. Zara
10. Tempo C&C ( ja sam nasao u onom na ADI dosta modela ima )
11. MAGAZA ( Knjizara Vulkan - Sremska 2 - prolaz iz kneza ka zelenjaku )
12. Lavirint - ( terazije - 40m od MC-a na terazijma kad se krene ka trgu sa iste strane meka )
13. Limundo :D :D
14. Kupindo :D :D
ne mogu da se setim jos radnji ,kad se setim dodacu :)
Uglavnom svi vuku BBurago , Maisto , New Ray , Kinsmart , samo na neki mestima ima Solido ,Cararama , Michelin ,Alfa Romeo ,Skoda i tako ti modeli :)
Nazalost nigde nisam nasao Kyosho , Minichamps i tako te proizvodjace , inace interesuje me jel neko zna kakvi su modeli "GAMA " proizvodjaca??

A i to sto kazes, valja ih pohvatati, kada se pojave i jos sa koliko-toliko pristojnim cenama.
Gledam belog i crnog Lotusa Esprit Turbo, takodje od AA.
Vec par godina se ne proizvodi i odmah cene u nebo odose. Tu i tamo se nadju po E-bay-u na licitacijama, ali za opciju "kupi odmah" su preskupi.
Pratim nedavno aukciju za Minichampsov Mercedes 300 SL Gullwing i to dva komada, sivi i crni i odose za po 35 Eur/kom...

Tako ti je to. . . Dok je AA radio seriju 2002 kostale su oko 50$, sad kad su "sold out" u SAD se samo nalaze jos Touring verzije (one su idalje medju jeftinijim modelima), tu i tamo natrcis na Bauer-a (a jedno vreme se prodavao za 40$ sa sve postarinom, sada je oko 70 sa tendencijom da ide gore) i od 2002-ki jedino sto se jos da naci je 2002L za 90, ostalo su misaone imenice. . . A kad se pojave na licitaciji obicno budu 1-2 licitacije je nesto malo preko pocetne cene i daleko ispod onih kupi odmah opcija. Al' sad ne mozes se uvek oslanjati da ce se nesto pojaviti na licitaciji i po ceni koju ti zelis. . .
Tako da ja sada gledam da pokupujem sto vise retkih modela dok ih ima, da posle ne moram da vijam jer ce im onda cene otrcati u nebesa. Nedavno sam gledao BMW 760li individual je otisao za 300$, posle je dosao jos jedan isti takav i otisao je za preko 200, beli M3 E92 jednom je otisao za oko 300 a pre neki dan za preko 200. . . Tako da uzimaj dok ima, posle kad nema samo ces da geldas kako raste cena kolekciji :)
Dobro je da si mi rekao za tog Gullwinga, on mi je isto na lisiti zelja, obraticu paznju i na njega :)

Ne pitaj me. . . Ja sam cekao prvi smao placa da mi stigne da ih uzmem. . . Odlepio sam dok ih nisam ugrabio. . . Najdraze od svega mi je da su u boji koju sam bas i hteo - bela. Kyosho mi nekako ubada u centar sa tom belom bojom i crnom umutrasnjosti. Modeli jednostavno izgledaju posteno. . .

Kakav iscrpan i prijateljski izvestaj o prodavnicama.Hvala. A sto se tice peugeota 206 od Cararame, na njemu je cirilicni natpis POLICIJA,a na haubi grb srpske pol. I kutija je specijalno uradjena za MAGZU, i na njoj su tri grba policije,medju njima i zandarmerije. Pa kad cujem sad sve te cene,..uh... Dodje mi da zatrazim subvenciju drzave i pokrenem proizvodnju istih, pod nazivom ČIVI-MAX-AUTO. :-))

Kakav iscrpan i prijateljski izvestaj o prodavnicama.Hvala. A sto se tice peugeota 206 od Cararame, na njemu je cirilicni natpis POLICIJA,a na haubi grb srpske pol. I kutija je specijalno uradjena za MAGZU, i na njoj su tri grba policije,medju njima i zandarmerije. Pa kad cujem sad sve te cene,..uh... Dodje mi da zatrazim subvenciju drzave i pokrenem proizvodnju istih, pod nazivom ČIVI-MAX-AUTO. :-))

Nema na cemu brate :) u pa to mi se svidja :D jel si ga uzeo u nekoj radnji ili ovako nesto ? :)

HW ELITE Ferrari Dino 308 GT/4 konacno u 1:18 razmeri i konacno u prodaji. Po mnogima naruzniji Ferrari ikada, po meni ruzan, ali ipak pomalo simpatican.
Doduse, za sada samo u verziji koju je imao Elvis, meni licno, najruznijoj (Borrani felne mi nikako ne idu na ovaj ekstravagantni Bertoneov dizajn).
Ipak, najavljeni su i klasicni, u crvenoj, sivoj i zutoj boji...

E brate izbedacio si me skroz :D :/ kad znam da Kyosho pravi dobre modele a ne mogu ni 1/43 da kupim -.- jer ga nema ovde -.- aa inace extra modeli ,posebno X6M :P

Ako ti je za utehu ovi noviji Kyoshoi su dobri, dok su stariji prepuni gresaka i neki od njih nisu bas za kupovanje osim ako ih bas zelis imati. M6 je radjen jod 2006-e tako da kod njega ocekujem podosta gresaka i da nece biti bas neki, dok je X6M nov on je vec posteno odradjen. Inace ima ga i dramy tako da nisam jedini na forumu sa njim :)

Ako ti je za utehu ovi noviji Kyoshoi su dobri, dok su stariji prepuni gresaka i neki od njih nisu bas za kupovanje osim ako ih bas zelis imati. M6 je radjen jod 2006-e tako da kod njega ocekujem podosta gresaka i da nece biti bas neki, dok je X6M nov on je vec posteno odradjen. Inace ima ga i dramy tako da nisam jedini na forumu sa njim :)

Hehe :P treba da se cujem sa nekim likom da mi posalje 2-3 modela Minichamps-a iz Nemacke :P :)

Kupio pre neki dan na Jugopetrolovoj pumpi, Cararamin,ima mislim i zandamerijski Land Rover. Pumpadzije su bas lepo snabdevene, samo su tu uglavnom noviji modeli. Od starijih bio samo fiat 500l,i odmah sam ga "capio" naravno. A imaju i neku nepoznatu marku,nisu losi modeli,ali lete po kutijici kao BBuragovi.

Back