AUTOMOBILI U RAZMERI

Za ljubitelje Amera evo lepih vesti pred Novu godinu! ;)

coupon02a4zo.gif

roa15zc.jpg

Javilo mi se više kolekcionara sa pitanjem da li Rusi prave modele kamiona. Odgovor je da u ogromnom izboru, bukvalno sve što je proizvedeno od kamiona u Rusiji "preseljeno" je i u modele u razmeri, najčešće 1: 43. Od prvog kamiona AMO F15 (po licenci FIAT), pa sve do kasnijih ZIL, URAL, KAMAZ, MAZ, BELAZ...

Na fotografiji je osnovni model AMO F15.
amof159hz.jpg

gril je zavisio od toga da li si kupovao R ( racing ) ili Street varijantu
a zadnja sedista su bila dostupna samo po zahtevu...

nije to

Svi 1966 Shelby GT 350 imaju bocna stakla, quatter window dok 1965 to nemaju, odnosno, imaju klasince proreze kao svaki serijski fastback..... :wink:

Sto se tice dizajna nije bilo izmena jer i 1969 i 1970 Shelby su bili napravljeni 1969. Oni sto se nisu prodali 1969, dobili su novi VIN, trkacku traku (nije bila standard), crnu boju oko otvora na haubi i prodavali su se kao 1970 modeli. Zato mal broj 1970 Shelby Mustanga postoji danas.

Cestitam!!! :lol:

Stvar je u tome sto je Ford 1968 kupio Shelby American i preselio proizvodjnu u Detroit umesto L.A.X. Uspeo je samo da otalja 69 i posebno 70 godiste jer mu Shelby Mustanzi vise nisu bili interesantni jer se uprava koncetrisanje svoji "big block" ponya kao sto su Mach I, Boss 302 i 429.....Steta....

Mozda je bolje sto je Shelby zavrsio sa Mustangom 1970. Nebi mogao da zamislim Shelby Mustanga zasnovanog na Mustangu II. A onda opet, nebi bio nista gori nego Shelby Charger (meni se licno svidjao izgled, ali motori su bili katastrofa).

charger-shelby-1983.jpg
.

Nisam ni jedno ni drugo.

Video sam identican model sa slike (ti kazes da je u 1:24 velicini, ovaj sto sam ja video je 1:18 velicini) za $25. Zasto bi dao $60 za 1:24 verziju kad za $25 mozes dobiti 1:18 verziju?

Postoji samo 1 model za koga bi dao malo vece pare i to je 1972 GTO. Video sam samo jednog u prodavnicama, cena mu je $107. Ima ih nekoliko na eBay, ali ne placa mi se shipping.

untitled9vl.jpg

68Charger440:
Nisam ni jedno ni drugo.

Video sam identican model sa slike (ti kazes da je u 1:24 velicini, ovaj sto sam ja video je 1:18 velicini) za $25. Zasto bi dao $60 za 1:24 verziju kad za $25 mozes dobiti 1:18 verziju?

Postoji samo 1 model za koga bi dao malo vece pare i to je 1972 GTO. Video sam samo jednog u prodavnicama, cena mu je $107. Ima ih nekoliko na eBay, ali ne placa mi se shipping.

untitled9vl.jpg
Lepo kažem da si pobrkao oba! Pročitaj ponovo šta piše!

Back