AUTOMOBILI U RAZMERI

@ Gligi
Udoban i prostran, fin, velik ako treba sta poneti, ali opet mali kad treba parkirati, preglednost za medalju (jedan od najpreglednijih koje sam ikad imao prilike da vozim a da nije kabriolet), lagan za voznju i ide glatko ako treba da se vozi duze vremena nije nikakav problem, poslusan, u krivinama oce da se nagne, ali kad se naviknes ni ne osetis, zna biti zedan, nije bas neki sportak te nema bas neko ubrzanje i ako ima konja tako da ako naletis na zuto dodavanje gasa nece previse pomoci jer ce se ubrzanje osetiti tek kad prodjes raskrsnicu, voli da se druzi za mehanicarem, a zna i da predje poprilicno (oko 200000km bi trebao da uradi ko od sale). . . I lepo izgleda :)

Nisam ja ovo radio, radio je jedan moj drug;) On inace radi prepravke tj. farba kamione i buseve u semama raznih firmi ili po zelji, kao sto su ove moje:) Ja sam restaurirao samo dva modela do sada, farbanje sam radio sa obicnim lakom u spreju koji imas u svakoj farbari i nije mi lose ispalo, ali nije to za modele;)

Gligi jer taj tvoj drug hoće da uradi par oktavija-abrex 1:43 taxi verziju. Da mu pošaljem modele i slike jedne taxi firme iz Zaječara i da ih po tim slikama uradi. Mislim da kupim par oktavia taxi i da ih odradi da budu iste kao što su uživo. I koliko naplaćuje.

@ Gligi
Udoban i prostran, fin, velik ako treba sta poneti, ali opet mali kad treba parkirati, preglednost za medalju (jedan od najpreglednijih koje sam ikad imao prilike da vozim a da nije kabriolet), lagan za voznju i ide glatko ako treba da se vozi duze vremena nije nikakav problem, poslusan, u krivinama oce da se nagne, ali kad se naviknes ni ne osetis, zna biti zedan, nije bas neki sportak te nema bas neko ubrzanje i ako ima konja tako da ako naletis na zuto dodavanje gasa nece previse pomoci jer ce se ubrzanje osetiti tek kad prodjes raskrsnicu, voli da se druzi za mehanicarem, a zna i da predje poprilicno (oko 200000km bi trebao da uradi ko od sale). . . I lepo izgleda :)

Pretpostavljam da si ti vozio benzinca V6 3.0.
Od tog proizvođaća sam imao L200 (pick up) sa motorom 2.5 TD ,zatim Pajera sa V6 3.0 i na kraju V6 3.5 GDI ,svi sa manuelnim mjenjačem . Osim Pick up-a ,ovi su imali sasvim pristojna ubrzanja. Na drugom model sam nešta malo radio na motoru ali sam više skinuo težinu (sa 2.0 t na 1.65 t) tako da je bio zaista............"brz" . Njega sam koristio na utrkama.Sliku ovog zadnjeg imaš na mom avtaru.

Sta je poznavalac ;) Svaka cast Nedo pogodio si ga iz prve! Inace auto idalje vozam, i najveca zamerka mi je sto zna da brljavi te mu druzenje sa mehanicarem nije nepoznanica. Inace ovako problema sa njim nisam imao, nisam se nikad trkao (samo sam par puta stavio gas do daske da vidim koliko moze da postigne i ako se nevaram dogurao je do 150 i tu stao), a sto se tice nekog offroada i sl. ni tu se nisam bas nesto oprobavao jer manje-vise nije bas ni zanimalo, meni je vise da sednem u auto i uzivam u voznji i u tome se pokazao sasvim fino, ali kao sto rekoh kvarovi. . . Zgadili su mi celu marku za ceo zivot. . .

Sta je poznavalac ;) Svaka cast Nedo pogodio si ga iz prve! Inace auto idalje vozam, i najveca zamerka mi je sto zna da brljavi te mu druzenje sa mehanicarem nije nepoznanica. Inace ovako problema sa njim nisam imao, nisam se nikad trkao (samo sam par puta stavio gas do daske da vidim koliko moze da postigne i ako se nevaram dogurao je do 150 i tu stao), a sto se tice nekog offroada i sl. ni tu se nisam bas nesto oprobavao jer manje-vise nije bas ni zanimalo, meni je vise da sednem u auto i uzivam u voznji i u tome se pokazao sasvim fino, ali kao sto rekoh kvarovi. . . Zgadili su mi celu marku za ceo zivot. . .
Pošteno govoreći, ja sa tim modelima nisam imao nekih problema a svi kvarovi su se dešavali mojom greškom.
S L200 sam imao hidro udar,potopio sam ga u vodu a motor je nastavio raditi i povukao vodu kroz filtere.
Sa Pajerom sam svako dva-tri mjeseca imao probleme sa lamelom ali je i to do mene,način vožnje u uvjeti-trka.
Inaće,L200 je mogao ići 150 iako sam ga u Sloveniji ,pred Ljubljanom natjerao na 180 ali to je bila nizbrdica. Pajero V6 3.0 je išao od 160 do 190 u zavisnosti od mjenjaća i guma a ovaj zadnji ,3.5 V6 GDI ide do 210. Opet napominjem da su kod mojih sve manuelni mjenjaći. Dosta puta sam bio u prilici "potrkati" se sa Monterom ,ali sa automatskim mjenjaćem. Zaista razlika kao nebo i zemlja.
Evo ti u prilogu par slika.

Uploaded with ImageShack.us

Koliko ja znam razlika izmedju Motera i Pajera ne postoji (ove varijante bili sport ili obicni) niucemu osim u imenu. Jer navodno Pajero ima neko "vulgarno" znacenje na spanskom te ga kao takvog nisu hteli prodavati na americko trziste i onda su ga preimenovali u Motero i onda se kao takav prodavao.
Imace moj je sa automatskim menjacem, i najbrze sto ga teram je oko 70 milja na sat (110 km/h) nada ponekad malo i preteram pa znam otici i na 80 (125 km/h) i lepo ide, ali tu vec idu i obrtaji a to mi se nesvidja bas puno pa se drzim onih 70 i oko 3000 obrtaja :) a po gradu ga obicno teram izmedju 50 i 65 :) A kasnije cu okaciti neke slike :)

pozdrav svima, da li neko ima u bilo kojoj razmeri mercedes G klase kao i neki Mitsubishi i ako moze da okaci slike

1/43 Cararama G500

p1280035b.jpg

Pošteno govoreći, ja sa tim modelima nisam imao nekih problema a svi kvarovi su se dešavali mojom greškom.
S L200 sam imao hidro udar,potopio sam ga u vodu a motor je nastavio raditi i povukao vodu kroz filtere.
Sa Pajerom sam svako dva-tri mjeseca imao probleme sa lamelom ali je i to do mene,način vožnje u uvjeti-trka.
Inaće,L200 je mogao ići 150 iako sam ga u Sloveniji ,pred Ljubljanom natjerao na 180 ali to je bila nizbrdica. Pajero V6 3.0 je išao od 160 do 190 u zavisnosti od mjenjaća i guma a ovaj zadnji ,3.5 V6 GDI ide do 210. Opet napominjem da su kod mojih sve manuelni mjenjaći. Dosta puta sam bio u prilici "potrkati" se sa Monterom ,ali sa automatskim mjenjaćem. Zaista razlika kao nebo i zemlja.
Evo ti u prilogu par slika.

Evo i mog :)

Prilozi

• IMG_0345.jpg
    IMG_0345.jpg
    52,9 KB · Pregleda: 12
  • IMG_0346.jpg
    IMG_0346.jpg
    37,6 KB · Pregleda: 12
A tu sam jos blizu :lol: Odatle do zgrade gde mi kanclarija treba mi oko 10-tak minuta pesice :) Inace parking je tri-cetiri puta veci od toga sto se vidi na slici i to je samo jedan od nekoliko velikih parkinga na samom faxu i u toku semestra ako dodje oko 12, nemas gde da se parkiras, a posto je tad bio petak oko 8 uvece onda je bio skoro skroz prazan osim par desetina kola od studenta iz obliznjeg doma :) I sa parkinga ima bus koji razvozi, mozda deluje smesno sada, ali kad te sunce sest mesecu u godini greje preko 35 celzijusa onda zna biti malo problematicno ici do i od parkinga. . .

Back