AUTOMOBILI U RAZMERI

Citroen c-6 1:20 burago. Bilo ga je u Rumuniji, koštao oko 20 evra. Dvoumili smo se oko njega i onog "famoznog" mercedesa 300. Ono što sam mogao da vidim ne otvarajući kutiju izgleda fenomenalno. Samo mi nije jasna razmera 1:20, jedino on svi ostali su u 1:18.
picture.php

Bburago je prvenstveno fabrika igracaka. Njihov prvi model Rolls Royce Camarague, za kojeg mnogi kazu da je zacetnik 1:18 skale, radjen je u razmeri 1:22. Naime, filozofija Bburaga se zasniva pre svega na velicini modela, a ne na razmeri i drzanju do iste. Njihov cilj je bio da im modeli budu priblizno iste duzine, tako da tu odmah dolazi do disproporcije glede razmere modela.
Bburago je znacajan kao zacetnik i pradeda svih 1:18 modela, ali su i sami izjavili da proizvode igracke.
Jako mali broj Bburagovih modela u 1:18 razmeri, su zaista u toj razmeri. Uzmimo npr. Porsche 356, Ferrari 250 GTO i sl., koji su totalno van razmere.
Sto se tice razmera, radili su od 1:16 do 1:22.

Poslednja izmena:
Pa ja cekam da neko naidje;) Ides?

Necu, muka mi od onih auticara i prodavaca smeca, pokupljenog sa raznih buvljaka...... :thumbdown: Znas i sam... Ako se pojavi nesto da valja, proda se u krugu bliskih poznanika i pokaze, tek kao prodata roba. Ako to nikom od njih ne treba, onda ga izloze, naduvaju pricu (raritet, kvalitet, vrhunsa izrada) i cekaju zrtvu.... Mi ne moramo da padamo na te j@j@rske fore, znas kako i zasto :klap: Sretan ulov onima koji odu :bye:

Necu, muka mi od onih auticara i prodavaca smeca, pokupljenog sa raznih buvljaka...... :thumbdown: Znas i sam... Ako se pojavi nesto da valja, proda se u krugu bliskih poznanika i pokaze, tek kao prodata roba. Ako to nikom od njih ne treba, onda ga izloze, naduvaju pricu (raritet, kvalitet, vrhunsa izrada) i cekaju zrtvu.... Mi ne moramo da padamo na te j@j@rske fore, znas kako i zasto :klap: Sretan ulov onima koji odu :bye:

Da slazem se sa tobom :super::super:

U bre, gde god se okreneš u ovoj državi sve prevaranti i prodavci magle. Samo vaćare pričom. Ako neko ide sutra neka javi šta je bilo i neka pusti neku sliku (ako može) sa berze. Ja sam zadnjih 10-tak godina milion puta bio za vikend u Bg kamionom i nisam znao za tu berzu. Nego sam otkačivao prikolicu pa trukom obilazio hiper markete, pa posle u firmi problem neopravdana kilometraža...:worth:

Ja sam trebao da pokupim neko kamionce, ali sam bolestan. . . tako isto necu ici. . .

Nađi fiću koga si obećao pa nastavljamo pregovore...A Kamazi?

Nema ga nigde na jp pumpama. Pre dva dana kod lozovičke česme od tog proizvodjača bilo je ford eskort iz 1971, simka isto iz 70-ih, i lancia delta hf sve u 1:24. Kaže mi zimus tip na jp pumpi u Jagodini da te fiće i reno 4 neko išao redom po pumpama i sve ih pokupovao. Ja sam mog fiću i renoa 4 letos našao na jp pumpi u Ljigu, samo je njih i bilo.

Back