AUTOMOBILI U RAZMERI

Kakvi su IXO u 1:43?

Izbor modela :super: Pakovanje :super: Za kvalitet izrade nisam siguran, al ono sto sam imao prilike da vidim uzivo je skroz :ok:

IXO-Saab-96-1.jpg

ixo_lmc089_1.jpg

picture.php

Ovaj model u 1:18 koji je prikazan na slici gore košta više od 200 evra u Nemačkoj. Mada sam kontaktirala brata e-mailom i on mi piše da sve to može da se nađe za manje para, ako se malo prošetaš po radnjama, otprilike isto kao ovde. Takav model se proizvodi u sivoj i crvenoj boji (isto kao što su bili pravi) i kreirao ga je Karl Wilfert. Ja sam rekla bratu da mi ga uzme i doneće mi ga letos, ali u crvenoj boji, i mislim da će cena biti manja od 200 evra, objaviću sliku i modela i fiskalnog računa. Mada mislim da model koji ima ovu cenu ne bi smeo da ima ovoliki zazor kod vrata, onaj naš jeftini od maista nema ovoliki zazor. I kod njih na sajmu a i u salonima su cene nerealno velike u odnosu na specijalozovane radnje modela.

picture.php

Ovaj model u 1:18 koji je prikazan na slici gore košta više od 200 evra u Nemačkoj. Mada sam kontaktirala brata e-mailom i on mi piše da sve to može da se nađe za manje para, ako se malo prošetaš po radnjama, otprilike isto kao ovde. Takav model se proizvodi u sivoj i crvenoj boji (isto kao što su bili pravi) i kreirao ga je Karl Wilfert. Ja sam rekla bratu da mi ga uzme i doneće mi ga letos, ali u crvenoj boji, i mislim da će cena biti manja od 200 evra, objaviću sliku i modela i fiskalnog računa. Mada mislim da model koji ima ovu cenu ne bi smeo da ima ovoliki zazor kod vrata, onaj naš jeftini od maista nema ovoliki zazor. I kod njih na sajmu a i u salonima su cene nerealno velike u odnosu na specijalozovane radnje modela.

Nisi ga ni kupila, a vec si mu nasla manu :hahaha: Imaj u vidu da je na sajmu izlozen pototype model........

I meni ce moj brat Pera (iz Nemacke) da donese isti, samo sivi :plez:

Manite se ljudi auto salona, sajmova i internet kupovine treba obilaziti buvljake i vašare. Prošle godine na buvljaku u Nišu, kod auto pijace nađem ajkulu kabrio 1:43 norev neotpakovanu za 350 dinara, a takva ista po internetu košta 25,99 evra po kojoj ceni je nikada ne bi kupio. Isto sam nalazio jeftino neotpakovane modele 1:43 za 1,5-2 evra na kineskoj buvljoj pijaci u Bukureštu, i to dobre. Čini mi se da je neko skoro pisao da je na buvljaku u Jagodini kupio za 300 din. neki dobar model isto neotpakovan za 300 din. Ipak su buvljaci naša realnost kad pogledamo vreme i državu u kojoj živimo. Zato i pivo kupujem u diskontu za 29,9 dinara. A ovo po salonima od 100-150 evra može neki ministar da kupi sinu ili unuku ja još uvek ne mogu.

Manite se ljudi auto salona, sajmova i internet kupovine treba obilaziti buvljake i vašare. Prošle godine na buvljaku u Nišu, kod auto pijace nađem ajkulu kabrio 1:43 norev neotpakovanu za 350 dinara, a takva ista po internetu košta 25,99 evra po kojoj ceni je nikada ne bi kupio. Isto sam nalazio jeftino neotpakovane modele 1:43 za 1,5-2 evra na kineskoj buvljoj pijaci u Bukureštu, i to dobre. Čini mi se da je neko skoro pisao da je na buvljaku u Jagodini kupio za 300 din. neki dobar model isto neotpakovan za 300 din. Ipak su buvljaci naša realnost kad pogledamo vreme i državu u kojoj živimo. Zato i pivo kupujem u diskontu za 29,9 dinara. A ovo po salonima od 100-150 evra može neki ministar da kupi sinu ili unuku ja još uvek ne mogu.

Doooobrrrooooo, mora malo da se salimo, ajd laku noc :bye:

Nisi ga ni kupila, a vec si mu nasla manu :hahaha: Imaj u vidu da je na sajmu izlozen pototype model........

I meni ce moj brat Pera (iz Nemacke) da donese isti, samo sivi :plez:

Što pi.diš kad ti žena lepo kaže a i ćorav vidi ovaj zazor. Nismo bre mi rasli u saksiju da plaćamo nešto 200 evra što kineska deca sklapaju za 2-3 dolara dnevno a švaba nam to prodaje kao original nemački proizvod. Jel znaš ti da šuko iama fabriku u Bugarskoj i vozi modele u Nemačku u običnim kartonskim kutijama tamo ih prapakuje u lepše kutije i prodaje kao svoj proizvod. uđi u sajt www.modelcarbg.com pa ćeš da vidiš. Jer bugarin radi za 200-300 evra a švaba neće ispod 1500-2000 evra mesečno! I nije lepo da se pleziš jednoj dami ako malo imaš dostojanstva.

Koga briga gde se pravi? Ko ga sklapa? Kako pakuje i gde se preprodaje.....??? Kad zavrsi na polici, sva su deca sretna :klap::klap::klap:

Tačno je druže, neka se pravi i u Albaniju samo da bude dobar. Samo hoću da ti kažem da nismo ludi i da znamo da se sve pravi u Kinu a oni nam ga uvaljuju kao made in eu. Tri godine sam vozio kamion od luke Konstanca u Rumuniji za Srbiju i video sam šta sve dolazi iz kine i po kojoj ceni. Skuter kineski košta 262 evra, nabavna cena po fakturi a ovde je 600-650 evra. Isto je i sa komjuterima i sa svom tehničkom robom. A što se tiče modela tvrdim da su mnogo bolji i detaljnije urađeni od kada se proizvodnja preselila u Kinu. Samo je loše to što ih prodaju po velikim cenama, morali bi da budu jeftiniji. A cenu sami dižemo, kada niko ne bi kupovao modele po salonima pala bi im cena kao i pravim automobilima. I meni se dešavalo da neki model platim skupo kad naletim na njega i kada mi se sviđa.

To sad zadnje sto si rekao je mac sa dve ostrice. Jer sa jedne strane moguce je da "padne" cena jer je prepumpana, ali sa druge strane isto tako je moguce i da proizvodjac ode u bankrot, a onda modela vise nece biti nikako. Najveci problem u celoj prici su prodavci koji cesto znaju da preteraju sa cenama. Kad bi oni smanjili apetite sasvim je sigurno da bi se i promet znacajnije povecao, a samim tim i njihova dobit. . . Ali svi mi oni nekako deluju nezainteresovani za tako nesto i pre ce da dozvole da im svi modeli istrunu na polici nego da ih prodaju za nesto manje para, a na kraju ce da ih davaju na rasprodajama za bud bog zasto samo da nesto para povrate sto su u njih ulozili. . .

Model 300 SL kojeg je Kyosho izbacio je iz 1955 dok je Minichamps svog deklarisao kao model iz 1954-e tako da možda tu leži razlog nepodudaranja.

Ali,meni je stigao model koji u 1:18 nema od više proizvođaća tako da mogučnost ove diskusije otpada.
CITROEN CM iz 1970 od Norev-a. Model je dobro urađen sa manom što je sloj boje malo deblji pa malo smeta. Još jedna zamjerka je što su "niklovani" dijelovi malo "drečaviji" pa se vidi da je to plastika. Inače ,odlična amortizacija i "hidraulika" sa tri stepena poderšavanja daju efekat pravog modela. Treba ga imati jer je jedini u raji a i sama činjenica da je bio pokretan motorom iz Italije (Maserati) mu diže cijenu.

Prilozi

• DSC00001.jpg
    DSC00001.jpg
    23,5 KB · Pregleda: 8
  • DSC00002.jpg
    DSC00002.jpg
    17,7 KB · Pregleda: 7
  • DSC00003.jpg
    DSC00003.jpg
    22,6 KB · Pregleda: 8
  • DSC00005.jpg
    DSC00005.jpg
    30,8 KB · Pregleda: 9
Model 300 SL kojeg je Kyosho izbacio je iz 1955 dok je Minichamps svog deklarisao kao model iz 1954-e tako da možda tu leži razlog nepodudaranja.

Ali,meni je stigao model koji u 1:18 nema od više proizvođaća tako da mogučnost ove diskusije otpada.
CITROEN CM iz 1970 od Norev-a. Model je dobro urađen sa manom što je sloj boje malo deblji pa malo smeta. Još jedna zamjerka je što su "niklovani" dijelovi malo "drečaviji" pa se vidi da je to plastika. Inače ,odlična amortizacija i "hidraulika" sa tri stepena poderšavanja daju efekat pravog modela. Treba ga imati jer je jedini u raji a i sama činjenica da je bio pokretan motorom iz Italije (Maserati) mu diže cijenu.

Odlican model. Vidis, nisam ni znao za to sa hidraulikom.

Mora da je bio mnogo brz, cim je Maserati umesao prste, a i skup za odrzavanje..... :think:

Poslednja izmena:

Dobar model!!:super::klap: Samo da je boja druga, ali to je već stvar ukusa.

Citroen c-6 1:20 burago. Bilo ga je u Rumuniji, koštao oko 20 evra. Dvoumili smo se oko njega i onog "famoznog" mercedesa 300. Ono što sam mogao da vidim ne otvarajući kutiju izgleda fenomenalno. Samo mi nije jasna razmera 1:20, jedino on svi ostali su u 1:18.
picture.php

Back