AUTOMOBILI U RAZMERI

Nesto od ovih dana. . .

Slika0024-1-1.jpg

Slika0025-1-1.jpg

Slika0023-1-1.jpg

Slika0022-1.jpg

Lepi noviteti :) Ali ova dva su mi tako poznata. . . Pitam li se sto :lol: Prva scania mi je bila prva mesalica i ujedno jedan od prvih kamiona, a druga scania je bila poslednji model sto sam uzeo u NS-u pre no sto sam se preselio :)

Vise su stariteti nego noviteti, posto sam ih dobio u razmeni sa jednim kolegom:) Znam da imas mikser, ja sam imao prilike da ga kupim ali sam se lomio zato sto je 1/80 i na kraju sam ga ipak uvrstio u kolekciju, dosta dobar model za male pare:D a i meni je prvi mikser u kolekciji;) dok cekam onog koji tek treba da stigne:D

Jako je dobar, jeste dace ti biti malo cudno za velicinu (vidno je veci) ali po kavalitetu izrade skoro da su u rangu (nemas zadnje vesanje i nemas retrovizore).
Inace mene je djubretar odusevio kad sam ga uzeo. Ono da mu se dize zadnji deo + kanta za smece bilo mi je skroz super i posle sam isto ocekivao od herpe sto nazalost nisam dobio. . . ali sve u svemu lepi su oboje :) Dosta su detaljni, mozda su malo veci ali za te pare muzike ima i na pretek.

Preselili bi nase kolekcije u radnju pa bi onda zajedno uzivali:hahaha::rotf::rotf::zcepanje:

Treba se raspitati kakva je mogucnost uvoza malo kvalitetnijih modela...
Mozda bi se u neko skorije vreme i mogla otvoriti specijalizovana radnja za nas hobi,samo ako postoje uslovi za nju...
Jos zanimljivije bi bilo kad bi mogli naci neke rashodovane,starije masine koje prave kalupe za die cast,pa da otpocnemo neku domacu radinost... Sta cu,masta je cudo...:whistling:

Treba se raspitati kakva je mogucnost uvoza malo kvalitetnijih modela...
Mozda bi se u neko skorije vreme i mogla otvoriti specijalizovana radnja za nas hobi,samo ako postoje uslovi za nju...
Jos zanimljivije bi bilo kad bi mogli naci neke rashodovane,starije masine koje prave kalupe za die cast,pa da otpocnemo neku domacu radinost... Sta cu,masta je cudo...:whistling:

Moglo bi se napraviti nesto od resina.Kao sto se prave makete aviona:think::think::think:

Momci,
svidja mi se kako razmisljate!
U potpunosti se slazem s vama:super:
sto se radnje tice,radnja je zatvorena pre par meseci,a kaze vlasnik da nije imao racun da je drzi,a mogao je sve da nabavi,pa ipak koliko ljudi skuplja modele u RS i koliko svi mi (sa foruma) zajedno trosimo novaca (mesecno ili godisnje) na svoje kolekcije!
Ideja je super,ali koliko je trenutno ostvariva ne mogu ni sam da procenim.
Svojevremeno svoju kolekciju sam nabavljao u "Modernoj Garazi" dok su imali nesto u ponudi,u raznoraznim predstavnistvima i sl,a sada su mi se "izvori"jako suzili pa sam u problemu,sto se tice nabavke kvalitetnijih modela.
Fabrika,hmmm, to je jos bolja ideja ,ali neko bi trebalo da "ljuljne" dosta love u tu pricu da bi kvalitetom i tehnologijom isplivali bar do recimo AUTOarta.
U svakom slucaju sa vama sam u ovome!!!!
veliki pozdrav za sve kolege kolekcionare :super:

Ideja nije losa .Neko od vas treba da otvori samo firmu u recimo Nemackoj samo na papiru na mora to biti biro zgrada ili neka prostorija .Robu bi nabavljao direktno u fabrikama koja je puno jevtinija naravno i bez 19% poreza za prenos .Tu robu treba samo doneti za Srbiju a i tamo treba otvoriti firmu koja bi tu robu dalje plasirala vama naravno po narudzbini sta ko zeli i bilo bi to puno jevtinije za sve vas.U tom slucaju otpada ono 10-12€ postarina i ostalo +19% porez plus popust na vise itd .Sve je to jedna lepa ideja za vas mlade a ako bi neko i zeleo ja bi mu ako bi mu zatrebalo besplatno pomogao koliko bih mogao.Otvoris firmu u Srbiju pa dodjes u EU pa i tamo jednu e onda je sve to lako.

Ideja nije losa .Neko od vas treba da otvori samo firmu u recimo Nemackoj samo na papiru na mora to biti biro zgrada ili neka prostorija .Robu bi nabavljao direktno u fabrikama koja je puno jevtinija naravno i bez 19% poreza za prenos .Tu robu treba samo doneti za Srbiju a i tamo treba otvoriti firmu koja bi tu robu dalje plasirala vama naravno po narudzbini sta ko zeli i bilo bi to puno jevtinije za sve vas.U tom slucaju otpada ono 10-12€ postarina i ostalo +19% porez plus popust na vise itd .Sve je to jedna lepa ideja za vas mlade a ako bi neko i zeleo ja bi mu ako bi mu zatrebalo besplatno pomogao koliko bih mogao.Otvoris firmu u Srbiju pa dodjes u EU pa i tamo jednu e onda je sve to lako.

Cim otvoris firmu u Srbiji odma te saskoce sa porezima i ostalim zezalicama.:think:

OSNIVANJE
1. u sudu ili opštini overiti osnivački akt: odluku o osnivanju, ako je osnivač jedan, odnosno ugovor o osnivanju, ako ih je više kao i
2. op obrazac - potpise lica ovlašćenih za zastupanje (direktora i drugih lica koja su ovlašćena za zastupanje društva na osnovu osnivačkog akta)
3. sa navedenim dokumentima otići u poslovnu banku, gde se otvara privremeni račun na koji se deponuje osnivački kapital društva u skladu sa osnivačkim aktom - minimum je 250 eura, a uobičajeno je 500 (u slučaju da se uplati 250, a upiše 500, ostatak mora biti uplaćen u roku od 2 godine od registracije društva kada mora biti registrovana promena kapitala). o uplaćenom osnivačkom kapitalu se izdaje potvrda.
4. kopirati lične katre/pasoše za strance direktora, zastupnika i osnivača
5. popuniti formular registracije osnivanja (popunjava ga lice ovlaščeno osnivačkim aktom ili punomoćjem)
6. uplatiti taksu za osnivanje u iznosu od 3600 dinara na račun 840-969627-83 model 97 poziv na broj 95-01, i za dobijanje matičnog broja u iznosu od 1.750 dinara na račun 840-742221843-57 model97 poziv na broj u zavisnosti od opštine sedišta društva prema tabeli
- sve navedeno predati u agenciju za privredne registre na trgu nikole pašića u beogradu, VI sprat, odnosno u najbližu jedinicu agencije u provinciji.
- ako je dokumentacija nekompletna, agencija donosi zaključak kojim odbacuje registracionu prijavu, ali i ostavlja mogućnost podnosiocu da otkloni nedostatke podnošenjem odgovarajuće dokumentacije u roku od 5 dana od prijema zaključka uz plaćanje dodatne takse u iznosu od 1800 dinara

Nakon donošenja rešenja izrađuje se pečat.

Posle izrade pečata nadležnoj poreskoj upravi podnosi se zahtev za dobijanje PIB-a (poreski identifikacioni broj). dokumentacija potrebna za isti varira od opštine do opštine, a minimum potrebnog su popunjene i pečatirane poreske prijave PR-1 i PDP u dva primerka, i kopija rešenja o registraciji za svaku prijavu. nakon dobijanja pib-a, društvo može otvoriti račun na koji se prebacuju sredstva sa privremenog računa... i zabava počinje...

Naime, ako si predao prijavu za pausalno oporezivanje i ako ti je ono odobreno i ako ne uzimas gotovinu od klijenata fiskalna kasa ti nije potrebna.

Kao pausalac ne smes preci promet veci od 3.000.000 miliona, tj ukupan priliv sredstava ne sme biti veci od ovog iznosa.Poreska uprava trazi potvrdu o prometu preko racuna u prehodnoj godini kako bi ste ostvarili pravo na pausalno oporezivanje u narednoj kalendarskoj godini.
Paušalni prihod se utvrđuje, u skladu sa sledećim kriterijumima i elementima:
1) visina prosečne mesečne zarade po zaposlenom u Republici, opštini, gradu i okrugu ostvarene u godini koja prethodi godini za koju se utvrđuje paušalni prihod;
2) mesto na kome se radnja nalazi;
3) opremljenost radnje;
4) broj zaposlenih radnika i angažovanih članova porodice;
5) tržišni uslovi u kojima se delatnost obavlja;
6) površina lokala;
7) starost obveznika i njegova radna sposobnost;
8) visina prihoda obveznika, koji pod istim ili sličnim uslovima obavlja istu ili sličnu delatnost;
9) ostale okolnosti koje utiču na ostvarivanje dobiti.

Sto se tice podizanja novca sa poslovnog racuna ono se vrsi bez ikakvih pravdanja a dnevni limit je 100.000 dinara.

Naziv firme moras da istaknes da te ne bi kaznili.Placanje firmarine nazalost ne mozes da izbegnes

Ovo je samo deo koji moras ispuniti da bi otvorio firmu u Srbiji :dash:

Cim otvoris firmu u Srbiji odma te saskoce sa porezima i ostalim zezalicama.:think:

Auuuuuuuu ljudi! Vi iz krajnosti u krajnost :hahaha: Ima nas jako malo i prodavnica je pusta mastarija... Firma??? Nemojte se zajebavati. Ko bi kupovao modele?

Moram priznati da su zadnjih mesec dana bili na forumu najzanimljiviji, odkad sam se ukljucio. Ali tempo noviteta je tesko odrzati kad se sve svede na 15-tak ljudi.:bye:
Eto danas vec prvi, hladni, kisni jesenji dan... Jos malo pa ce i zima (vreme je za zimski san). Bar sam se ja odlucio napraviti pauzu do sledece god. Jer zelje su jedno, a mogucnosti drugo. Kod mene uskoro jos jedan model i to je to... Pozdrav svima (novim i starim clanovima).

Jeste,jako je zeznuto,mdada verujem da bi tako nesto moglo bas zaziveti od sledece godine,kad se malo budemo makli iz ove "krize".
Zna li neko gde se kod nas moze naci Quatroroute collection 1/24? Gledao sam i na netu,ali sem par modela sa modelcarworlda.de i modellisimo.de nista vise nisam nasao... Tj. nigde nisam video kompletnu kolekciju da se prodaje...

Back