AUTOMOBILI U RAZMERI

Bas sam razmisljao kupiti za pocetak neki Burago model na sklapanje,cisto da vidim i to kako je.
Znam da sam malo dosadan sa pitanjima,ali sta cu,imam ih toliko mnogo,tak sam poceo sa kolekcionarstvom automobilcica..
Mozete li mi preporuciti par sajtova na kojima se mogu kupiti jeftiniji modeli i gde postarina ne izadje mnogo, posto bas i nisam neki parajlija,a imam i zenu???:D:D

Sto se tice sajtova :

www.modelissimo.de
www.modelcarworld.de
www.ferrari-modelisme.com (moj omiljeni) italijanski (odlican forum za Ferrari modele)
www.forum-auto.com francuski
www.team-bhp/forum britanski, mnogo dobar...
i umalo da zaboravim...www.autici.net

Poslednja izmena:
Sto kazu kolege makete i modeli su dva ista, a tako razlicita sveta...:D. Ja licno preferiram metalne modele, mada imam i nekoliko plasticnih (Revell, Heller). Najvise mi odgovaraju Bburago i Hot Wheels modeli 1/18 i 1/24, bas zato sto volim da ih rasklopim i sam dodam neke detalje, tapaciram, farbam i sl. Za mene je najveci uzitak kada neki "les" model kompletno restauiram i dam mu svoj "stih". Ali, svi smo mi razliciti sto je jako dobro, tako da ovde imas priliku da vidis i najrazlicitije kolekcije.
Neko se veze za odredjenu razmeru, neko za marku, neko za proizvodjaca...bitno je da ti uzivas u tome i da te ovaj hobi cini srecnim.

U potpunosti se slažem sa tobom.

Pozdrav svima ,ja sam Zeljko. Rodjen u Boru ,a sad zivim i radim u Novom Sadu..
Iskreno,pre dva dana sam kupio svoj prvi model automobila u 1:24 razmeri (1965 Shelby Cobra 427) . Jako mi se dopada taj hobi,posebno automobili koje treba sam sklopiti i doterati. Ako bilo ko ima koji savet kako poceti praviti kolekciju,rado bih voleo cuti,a takodje me interesuje gde se u Novom Sadu i po kojim cenama mogu kupiti modeli i makete automobila ?
Hvala unapred

Vec kad si u Novom Sadu.... Kontaktiraj Baneta NS i goranap... Upoznao sam iho obojicu, momci su veoma korektni... Oni ti mogu reci gde u NS imas radnje u kojima mozes naci nesto za sebe... Mene je Bane jednom prilikom vodao po NS od radnje do radnje, ima tamo lepih modela za pazariti.:super:

Po mom misljenju bolje je kupiti gotov model jer oko plasticnog imas zezancije oko farbanja potreban je kompresor i pistolj za farbanje(AIRBRUSH),nezni su kod uzimanja u ruku i lako su lomnjivi mada imas vise mogucnosti za detaljisanje modela dok kod metalnih imas mogucnost otvaranja vrata,prtljaznika i haube,na nekim modelima i amortizera.
Sto se tice Buraga to su kao i sklopljeni samo ih ti sam sklopis a i skuplji su od sklopljenih
Pozdrav

Posto si ti u Novom Sadu,mozes li me uputiti u par radnjica,gde mogu kupiti modele.
Bio sam u Didi,ali je zatvaraju,tako da su sve rasprodali, bio u Alf-u ,i bio naravno u Merkatoru,Tempu,Rodi..
Ima li jos nekih zanimljivih radnji?
Pozdrav

Posto si ti u Novom Sadu,mozes li me uputiti u par radnjica,gde mogu kupiti modele.
Bio sam u Didi,ali je zatvaraju,tako da su sve rasprodali, bio u Alf-u ,i bio naravno u Merkatoru,Tempu,Rodi..
Pozdrav

Koliko se ja secam dok sam bio u NS, to je otprilike i bilo sve gde se moze bilo sta naci.
E da pogledaj i u Ponteroso ili kako se vec zove, to ti je kod novog mosta na bulevaru (liman 2). Onis su imali jako velik izbor Carama i to dosta jeftino. Mada retko su dobijali isporuke. . . Ali za autice, bilo je krsa, za kamione vec slabije. . . I jos je ostao Metro ili kako se vec zove, onaj veliki ducan u zoni gde ti treba propusnica. Oni su znali da imaju po nekoliko komada i koliko se secam bili su jedni od najjeftinijih. Ali svega nekoliko komada bi imali.
Inace nisu ti rekli, ali Cararama je jedna od najboljih za male razmere. Ako te zanima 1:80, 1:87, kad je u pitanju cena/kvalitet medju prvima su. Za ostale Cararamine razmere ne znam jer sam ja u ovim sicama. . .
Imas jos i Herpu, Rietze i AWM i sve ti je to opet u 1:87, mada rade i vece, a i manje razmere. Ali oni svi imaju kako kvalitet tako i cene. . .

Pozdrav

Ima Buraga u Dexyco u Merkatoru u NS
Cararama u 1/24 imas na benzinskoj pumpi kod Merkatora i Tempu
Nisi bas precizirao sta te interesuje
Imam ja za prodaju BMW z3 1/24 i Fiat 500L 1/18 od Buraga.

Ima Buraga u Dexyco u Merkatoru u NS
Cararama u 1/24 imas na benzinskoj pumpi kod Merkatora i Tempu
Nisi bas precizirao sta te interesuje
Imam ja za prodaju BMW z3 1/24 i Fiat 500L 1/18 od Buraga.

Pa nisam bas jos precizirao sta bih,uglavnom uzimam sve sto mi se svidi,ali mi se najvise svidjaju oldtajmeri kabrioleti ,bas su extra... I definitivno sam se odlucio za 1:24 razmeru..
Uzeo sam pre sat vremena u DexyCo Lamborghini Countach i vec ga sastavio ,nije ni malo tesko...
Videcu bas sutra po gradu ,jos nisam obisao tu pumpu kod Merkatora i radnju kod Mosta Slobode na Bulevaru..
Hvala
Pozdrav
P.S. Mozes li postaviti sliku tog BMW z3,mozda mi se i svidi..

Pa nisam bas jos precizirao sta bih,uglavnom uzimam sve sto mi se svidi,ali mi se najvise svidjaju oldtajmeri kabrioleti ,bas su extra... I definitivno sam se odlucio za 1:24 razmeru..
Uzeo sam pre sat vremena u DexyCo Lamborghini Countach i vec ga sastavio ,nije ni malo tesko...
Videcu bas sutra po gradu ,jos nisam obisao tu pumpu kod Merkatora i radnju kod Mosta Slobode na Bulevaru..
Hvala
Pozdrav
P.S. Mozes li postaviti sliku tog BMW z3,mozda mi se i svidi..

Nije mi pri ruci foto aparat evo nekih sa neta

Prilozi

• 6d78_1.JPG
    6d78_1.JPG
    18,9 KB · Pregleda: 5
  • download.blog.jpg
    download.blog.jpg
    29,8 KB · Pregleda: 6
Pozdrav za novog clana,i braticu ti si moj covek. Ija volim oldtaimere,sakupljm razmeru 1\43 ali vacina oldtaimera mi je u razmeri 1\24.Z a nas koji nismo parailije a uz to imamo zenu i decu sasvim solidne oldtaimere rade firme WELLY i MAISTO,takodjke i bburago ima nesto od oldtaimera.Ako te interesuje mogu da pustim slike moih oldtaimera u 1\24 tih proizvodjaca da vidis kako izgledaju.Sto se tice goranp i bane ns,momci su super,sa njima sam u kontaktu i oni ti mogu pomoci.Sto se tice modela na sklapanje tu se slazem sa ivanom radosavljevicem.Vise volim da nabavim gotov model ili da spasim neki krs sa buvljaka.:D Vliki poz. svim kolekcionarima.

Pozdrav za novog clana,i braticu ti si moj covek. Ija volim oldtaimere,sakupljm razmeru 1\43 ali vacina oldtaimera mi je u razmeri 1\24.Z a nas koji nismo parailije a uz to imamo zenu i decu sasvim solidne oldtaimere rade firme WELLY i MAISTO,takodjke i bburago ima nesto od oldtaimera.Ako te interesuje mogu da pustim slike moih oldtaimera u 1\24 tih proizvodjaca da vidis kako izgledaju.Sto se tice goranp i bane ns,momci su super,sa njima sam u kontaktu i oni ti mogu pomoci.Sto se tice modela na sklapanje tu se slazem sa ivanom radosavljevicem.Vise volim da nabavim gotov model ili da spasim neki krs sa buvljaka.:D Vliki poz. svim kolekcionarima.

Hvala na dobrodoslici.. Mozes da postavis slike tvojih 1:24 oldtajmera,bas bih da vidim cega sve ima.
Gde ih najvise nabavljas? Porucujes li ih preko neta i imas li neki proveren sajt preko koga ih nabavljas?

Back