AUTOMOBILI U RAZMERI

Drage kolege: molio bih vas da napisete kako ste poceli da se bavite ovim hobijem, sa koliko kodina i koji je prvi model koji ste kupili upravo zbog vase kolekcije. Jovan, 16, ucenik gimnazije iz Stare Pazove....(bilo bi lepo i da se potpisete :) ) Hvala unapred

Sto se mene tice,ja sam sasvim slucajno poceo da se bavim ovim "zanatom"...kao klinac,sa nekih 14 godina sam gledao na RTS-u emisiju o kolekcionarima automobila u razmeri (nisu bili nasi ljudi,neki englezi,francuzi itd..ako se ne varam),od tada sam se zarazio i poceo da skupljam modele...ako se ne varam,prvi model koji sam kupio da bi "otvorio" kolekciju bio je Nissan Skyline R34 GT-R 1:24 "Maisto" proizvodjac...imam ga i dan danas...

Cararamini modeli 1:43 ...Alfa Romeo 8C,BMW serie 3 E90,Land Rover Defender,Range Rover 4.6hse,Saab 9-3 aero.
SSA53358.jpg
SSA53349.jpg
SSA53345.jpg
SSA53347.jpg
SSA53366.jpg

A sada jedan specijalitet od Kyosho-a, BMW E60 M5
img1738kn.jpg

Generalno, auto je uradjen solidno, nisam ucio nikakve greske i ko bi zeleo ovaj model mogu da kazem da se nece pokajati. Jedino gde kvalitet malo manjka su zadnji farovi, ali kad se uzme u obzir da je ovo ipak jedan malo stariji model, onda mu se oprasta i sve je OK. Ono sto mi se najvise svidelo je kombinacija boja. Plavo spolja, a iznutra svetlo plav. Inace u pitanju je dilersko izdanje. I jos nesto, nadam se da nisu bas bruka lose, ali tek kad sam zavsio kompletno slikanje svih modela i prebacio slike na komp skontao sam da mi nije bio ukljucen mod koji bi trebao da izbacuje bljestanje iz slika a tad je vec bilo kasno. . .

img1739nn.jpg

img1740h.jpg

img1741k.jpg

img1742jn.jpg

img1743iw.jpg

img1744y.jpg

img1746za.jpg

img1747u.jpg

img1748we.jpg

I sada dva M-a zajedno na slici. Treceg nisam turio jer ne bi stao u kadar :mrgreen:

img1749gf.jpg

img1750n.jpg

I za kraj. . . Pullman. . . Necu tositi reci na model jer sve sto ste culi i videli je bas tako. Jedino razocarenje je u tome da je redni broj ovog modela 3013. zapravo razocarenje je u tome jer sam ocekivao da je auto ipak malo ekskulzivniji i da je broj izradjenih primeraka daleko manji jer sa preko 3000 proizvedenih vise i nije tako redak. . . Idemo na slike i detalje kojih ima. . .
img1754qo.jpg

img1755rk.jpg

img1756z.jpg

img1757r.jpg

img1758ih.jpg

img1759i.jpg

img1760ar.jpg

img1761r.jpg

img1762ax.jpg

img1763et.jpg

img1765nx.jpg

img1766a.jpg

img1767t.jpg

img1769m.jpg

img1770m.jpg

img1772w.jpg

Auto se dobija sa brosurom gde su slikani detalji, sertifikat o autenticnosti sa rednim brojem (koji se poklapa sa onim na autu ~ nazalost moja kartica ima neke fleke od lepka na sebi pa ne izgleda bas najlepse), krpica za brisanje i polugica za otvaranje vrata i ostalih stvari na jednoj strani, a na drugoj se nalazi lupa da se bolje vide detalji. Takodje ono sto je zanimljivo je da je kutija crna i samo pise AutoArt Signature, zatim hologramska nalepnica da je odobren od strane Daimlera i ta kutija se nalazi u jos jednoj vecoj kutiji kako se ne bi ostetila. Dakle AA je vodio racuna o svakom detalji na ovom autu. . .

img1773u.jpg

I kako izgleda na ploci okruzen Maseratijima i Dixijem

img1774r.jpg

Poslednja izmena:

Back