AUTOMOBILI U RAZMERI

Ja rekoh povlacim se pa slagah ka pas... :)

Danas dobio tri Schuco modela u razmjeri 1:18, naime radi se o Meredes C klasse sport coupe, Old timer BMW dvosjed, kojeg nikad do sad nijesam vidio ni kao model ni kao pravi auto i Volkswagen Golf 5. Tu je i jedan Hondin motor. Sve to sam mi jedan cigo donio iz Baria za 50€. :ok:

Cijena od 50 eura nije velika za ova tri modela . Malo mi je samo čudan proizvođać........Schuco. Nisam baš siguran da je on proizvodio ove modele jer ,koliko sam vidio do sada,njegovi radovi se uglavnom svode na modele Mercedesa i BMW-a starijih godišta. Po mom,ovaj BMW 507 iz 1956 je radio Revell.
U svakom slučaju,dati 15 eura za ispravan model,bez obzira na proizvođaća je dobra kupovina.

Ne kažem da je auto lijep ali......ipak ima nešta...........motor i ostalu tehniku.
Inaće Megan RS ne postoji kao cabrio verzija.

Greska Nedo, izbacili su i ovaj model u cabrio verziji.

Veliki sam ljubitelj cabrioleta i bas pratim sto izlazi novo... Ako imas, a 100% imas, satelit upali neki njemacki kanal i vidjecer reklamu za njega... ;)

2011-Renault-Megane-Coupe-Cabriolet-used-car-values-800x600.jpg

52949_report_w486.jpg

Greska Nedo, izbacili su i ovaj model u cabrio verziji.

Veliki sam ljubitelj cabrioleta i bas pratim sto izlazi novo... Ako imas, a 100% imas, satelit upali neki njemacki kanal i vidjecer reklamu za njega... ;)

2011-Renault-Megane-Coupe-Cabriolet-used-car-values-800x600.jpg

52949_report_w486.jpg

Što se tiće Renaulta,za neke stvari ne trebam provjeravati je nam je,na neki način,Renault i njegovi noviteti izvor prihoda.
Model koji sam ja prikazao je RS3 i ona se radi samo kao Coupe verzija. Ima motor 2.0 Turbo sa 250 KS.
Model koji je na tvojim slikama je "klasični" Megane sa najjačim motorom od 180 KS. Osim par detalja ,estetskih, ovaj model ima i prednje kočnice kao na modelu RS zbog povečane težine .
Inače,u ovom segmentu vozila,proizvođaći skoro nikada ne stavljaju najjači motor u kabriolet verziju jer bi učvrščivanje te karaserije da podnese motor te jačine bilo ipak dosta skuplje te bi se povečanom težinom,izgubila vozna svojstva vozila .

Evo i par slika radi uporedbe.

Uploaded with ImageShack.us

Ako zanemarimo krov,razlike su ipak više nego očite.

Poslednja izmena:
Pozdrav novim i novim-starim članovima, Poseban pozdrav za kolegu Poptruck-a čija me kolekcija ostavila bez daha.
Malo novih lepših slika moje kolekcije

OVO JE OTPRILIKE 1/5 KOLEKCIJE, SAMO NIKAKO DA UKLOPIM VREME I FINANSIJE PA DA VEĆ JEDNOM NAPRAVIM TU VITRINU DA BUDU SVI ZAJEDNO

Poslednja izmena:
Da se malo pohvalim.
Članak iz časopisa "Slobodna Bosna" od 27.05.2010.

Tek sada sam video ovaj članak, svaka čast kolega!
Da se i ja malo pohvalim. Članak o meni i mojoj kolekciji je izašao 06. 12. 2009. u listu Kurir, a istog dana sam bio na jutarnjem programu TV Pink u emisiji Jutro sa Nešom Ristićem.

“VOZI” 700 LIMUZINA
Nedelja, 6. Decembar, 2009.| Autor: Slavica Marković (0)
Slavoljub Grozdanović ima ogromnu kolekciju automobila maketa, koje kao profesionalni vozač kupuje po čitavom svetu

ZAJEČAR - Profesionalni vozač iz Zaječara Slavoljub Grozdanović vlasnik je 700 automobila. Ali, ne pravih, već maketa.

U bogatoj kolekciji, koju je Grozdanović sakupljao preko 30 godina, nalaze se gotovo svi svetski modeli kamiona i automobila, sem “rols-rojsa”, koji se proizvodi u ograničenim količinama i serijama, pa do njih nije uspeo da dođe. Grozdanović kaže da ne zna tačno koliko je novca uložio u ovaj svojevrstan vozni park, ali vrednost ove kolekcije i ne meri novcem. Ima tu modela od dva-tri pa do preko stotinu evra.

Slavoljub je ovom pasijom počeo da se bavi još kao desetogodišnji dečak. Tada je sačuvao prvi automobil koji je dobio na poklon, i tako je sve počelo.

- Bila je to neka moja ljubav prema kamionima i automobilima, koja me ni do danas nije prošla - kaže Slavoljub, koji gotovo svakodnevno teškim kamionom krstari drumovima Balkana.

- Kad dođem u neki grad, nikad namenski ne tražim da kupim maketu nekog automobila. Kupovina se uvek dogodi sasvim spontano. Automobile sam kupovao i kupujem po čitavom Balkanu, na pumpama, u knjižarama, u fri-šopovima, gde god uočim neki dobar model - priča Slavoljub i dodaje da se njegova kolekcija stalno uvećava.

Ovaj nesvakidašnji kolekcionar ističe da mu se nikad nije dogodilo da kupi isti automobil, bez obzira na brojnost i raznolikost modela koje ima na policama po čitavoj kući.

U zavisnosti od modela, različite su i cene vozila. Najskuplji su oni koji su verna kopija originala, to jest automobili sa najviše detalja. Tako u ovoj kolekciji ima automobila u kojima su i minijaturni vozači.

- U početku su se moji prijatelji čudili ovoj mojoj strasti, a sada se uvek rado poigraju njima kad mi dođu u posetu - kaže Slavoljub.
On ističe da je odraslima dozvoljeno da se ih dodiruju, ali ne i deci, koja su uvek spreman da ih, kako kaže, rado rastave na delove.

Nedavno je i Slavoljubova supruga, ponesena muževljevim hobijem, počela da pravi svoju kolekciju mini-automobila. Slavoljub će, kako kaže, ovoj ljubavi ostati veran do kraja života.
ČLANAK IZ KURIRA OD 06. 12. 2009.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Back