AUTOMOBILI U RAZMERI

Obogatio sam kolekciju za 11 novih modela...

Radi se o:

BMW 3 u coupe i karavan varijanti, Z-4, X-5 i BMW serije 6.
Mercedes G klasa, CLK i E klasa 126.
Mitsubishi pajero 2002
Peugeot 306 cabrio roadstar
Ferari F-40

Svi su u razmjeri 1:43 i nijesam ih mnogo platio...

Evo još jednog modela firme Pocher u razmeri 1: 8. Ovaj RR sastavljen je od nekih 3000 delova i nudi se za 1850 $ (redovna cena između 5 i 6000 $). Detalje na ovom modelu nemoguće je nabrojati, da kažem recimo da se stakla na vratima spuštaju malom ručicom, da sve bravice rade, a vrhunac je mala kaseta ispred suvozača u kojoj su čak i mini kožne rukavice...
dcrolls1f3zp.jpg

dcrolls1g7sf.jpg

dcrolls1e5hz.jpg

dcrolls1c3gf.jpg
Da ispravim par gresaka... Konkretno ovaj model ima 2199 delova (ako se ne varam) cena mu je oko 450$ i nije ga tesko naci, na ebay ga ima redovno, samo malo je zaj... za delove ako fale ili ako su polomljeni... Kompanija Pocher je bankrotirala pre 10 godina i nazalost vise niko ne proizvodi ove modele. A modeli su kao sto se da videti boli glava, vrhunac u modelima... Ono sto je prvo uocljivo recimo da se vrata otvaraju (naravno pomocu minijaturne brave!), prozori spustaju, krov naravno podize, kocnice rade na sva 4 tocka, a rucna samo na zadnjim... Sledece je da je motor sa svim delovima verna replika pravog tj. bukvalno je ko pravi i skoro da jedino sto treba da uradite je da sipate benzin u rezervoar i to je to... Inace uputi po kojima se model pravi su prilicno siromasni i nedovoljni (uputi imaju oko 40 strana sa sve uvodom na nekoliko jezika), tako da treba imati dosta zivaca za vako nesto. Ali kao sto rece jedan lik na webu, kad zavrsite model i kad ga uzmete u ruke... Shvatite sta ste radili i bidite da je vredelo!
I to je moj novitet... Juce sam ga pazario i sad cekam da stigne... Kontam da je tu za dve nedelje, nazalost zbog cene duzi vremenski period ovo ce biti moj jedini novitet, ali od same price o Pocheru i od same pomusli kakav je model u potanju... Mislim da vredi!
Sad jos samo da me se familija odrekne kad cuje na sta sam stukao novce sto sam stedeo nekoliko godina...

Konacno, evo i slika...dva Mercedes Travego autobusa u razmeri 1:87 (Realtoy - Action City). U medjuvremenu, tj. danas stigao i treci. Kupljeni u Novom Sadu, u Univerzalu, koji je i uvoznik.

Prilozi

• Picture(7).jpg
    Picture(7).jpg
    8,6 KB · Pregleda: 9
Konacno, evo i slika...dva Mercedes Travego autobusa u razmeri 1:87 (Realtoy - Action City). U medjuvremenu, tj. danas stigao i treci. Kupljeni u Novom Sadu, u Univerzalu, koji je i uvoznik.

Ja sam video Mercedese uzivo i rekao bi da su dosta dobri:D ali ih jos nisam nabavio, tj. ovde u Univerzalu u Bg je samo veleprodaja tako da nisu mogli da mi ih prodaju... Posto kazes da je stigao i treci, verujem da ce uskoro i cetvrti posto ih ima cetri;) Da li bi mogao da ih uslikas pored nekog kamiona u 1/87, cisto radi uporedjivanja?

Ne mgu da prebacim slike sa telefona jer mi je lap top vrisnuo a ovaj comp niđe nikakvih priključaka nema a sinoć sam dobio izuzetne ponude modela u razmjeri 1:43, proizvodjač MINICHAMPS.
Radi se o Golf 2 - tegetni, sa mnogo interesanih detalja kao što su uski branici, one najprostije felne, retrovizori na pola vrata.
Golf 3 karavan, tipično klasična :D
audi 100 cc karavan - predivan

Momak mi ih nudi po cijeni od 35€ a meni se čini da su mnogo jeftiniji pa me baš interesuje Vaše mišljenje.
Stvarno mi žao što ne mogu i fotke da postavim... :(

Ne mgu da prebacim slike sa telefona jer mi je lap top vrisnuo a ovaj comp niđe nikakvih priključaka nema a sinoć sam dobio izuzetne ponude modela u razmjeri 1:43, proizvodjač MINICHAMPS.
Radi se o Golf 2 - tegetni, sa mnogo interesanih detalja kao što su uski branici, one najprostije felne, retrovizori na pola vrata.
Golf 3 karavan, tipično klasična :D
audi 100 cc karavan - predivan

Momak mi ih nudi po cijeni od 35€ a meni se čini da su mnogo jeftiniji pa me baš interesuje Vaše mišljenje.
Stvarno mi žao što ne mogu i fotke da postavim... :(

MINICHAMPS 1\43 su izuzetno vredni modeli.NJihova cena se krece pogotovo tih modela koje ti nude od 30-40 evra.Ti modeli se isplate uzeti,e sada nisi napisao dali ti nudi sve modele za 35 evra,ili 35 evra po modelu.Obe solucije su isplative3 pogotovo zbog modela golf 2 i audi100 cc.Ako je 35 evra za sve onda moras jos i da castis jer to je daleko ispod cene.Neces pogresiti.:super::D

MINICHAMPS 1\43 su izuzetno vredni modeli.NJihova cena se krece pogotovo tih modela koje ti nude od 30-40 evra.Ti modeli se isplate uzeti,e sada nisi napisao dali ti nudi sve modele za 35 evra,ili 35 evra po modelu.Obe solucije su isplative3 pogotovo zbog modela golf 2 i audi100 cc.Ako je 35 evra za sve onda moras jos i da castis jer to je daleko ispod cene.Neces pogresiti.:super::D

Po autu 35€. On mi veli da toliko koštaju u toj radnji u Frankfurtu al mu ja baš ne vjerovah. :D
Na slikama su predivni... No mi opet mnogo da dam 100€ odjednom... :think:

evo uspio sam na netu da nadjem fotku slicnu ovoj sto imam u telefonu...

Golf izgleda baš ovako

http://www.modellbahnecke.de/bilder/minichamps/400054100.jpg

Poslednja izmena:
Po autu 35€. On mi veli da toliko koštaju u toj radnji u Frankfurtu al mu ja baš ne vjerovah. :D
Na slikama su predivni... No mi opet mnogo da dam 100€ odjednom... :think:

evo uspio sam na netu da nadjem fotku slicnu ovoj sto imam u telefonu...

Golf izgleda baš ovako

http://www.modellbahnecke.de/bilder/minichamps/400054100.jpg

Nije te prevario ja iz nemacke dobijam na svaka dva meseca novine i to su te cene.Za nase uslove jeste mnogo,vidi sa njim na rate ako mu odgovara:per:

Back