Automatski menjači - da ili ne?

Manualno saltaju brzine samo im je kvacilo automatsko??? Pa sta je to ako nije steptronik, tiptronik ili automatik kako god ga zvali???
Kod Porsche-a je to TiptronicS.
11.jpg
[/IMG]
Zanima me zašto se npr. kod novijih autobusa sa automatskim dešava da cimne pri promeni brzine u nižu.

zna li neko za servis za autom.menjace u novom sadu,u pitanju je reno scenic `98

e ovo su problemi kod nas.imate zvanicne servise za razne marke vozila a ni jedan skoro ne radi komplet servisiranje jer gazde slabo ulazu u doskolavanje radnika te tako masu njih ne zna popraviti sve sto bi trebalo.automatici su cini mi se jos nedovoljno zastupljeni pa ih nasi serviseri i ne znaju raditi kako treba. nikad nisi siguran da li ce napraviti dobro.isto vazi i za novije savremenije i opremljenije automobile.mislim da vecina nasih mehanicara kaska u tome za autoindustrijom upravo zbog toga sto ne idu na usavrsavanja i slicne strucne seminare.inace imam na nekoliko firminih vozila automatike i uzivam ih voziti.jos da se vratim na pocetak i ovog naseg prijatelja sto trazi majstora za reno.pa sta je sa tim cuvenim reno servisima u i oko novog sada kao onaj u veterniku mislim?pa ako ne zna da uradi obican menjac ***** ga i njegov servis i poserem mu se u diplomu.moderatori neka izvinu na ovakvim recima .necu vise nikad!

Automatski menjači - da ili ne?

NE!!!

imam traume još iz vojske kad su mi kao šoferu u već završnici dali da vozim nekog nadporučnika u mečki sa automatskim menjačem a ja se prvi put susreo s "pojavom" automatski menjač....jao ..bilo je pretragično:lol::oops::oops:

sa današnje perspektive....još uvek NE!
jer prosto mi je lepo menjat brzine kad ja to poželim...dobar mi je taj feeling:)

automatski menjac koristim u duzem periodu i prezadovoljan sam sa njima.prvo sam ga koristio u mercedesu 190 d,zatim u volvo 760 tdi i napokon u citroenu xantia 2,0 i 16 v.automatik menjac je perfektan za gradsku voznju tipa kreni stani.na otvorenom je takodje izuzetan.po mom misljenju se treba pridrzavati fabrickog uputstva za servis.dakle menjanje ulja menjaca i filtera je neophodno na 50 000 do 60 000 km.naravno mora biti original a to je od 100 evra pa navise.a obavezno u ovlascenom servisu jer serviseri koriste kompjuter za odredjivanje svih parametara.sa mercedesom sam presao 600 000 km bez problema,sa volvom oko 200 000 a sa citroenom koji je 2000 god benz\ sekvent tng 350 000.bez ijednog problema.a oni koji pricaju da je automatik los izbor,pa oni nikad nisu probali ili slusaju neznalice.:zskace::zskace:

ne zelim ni sa kim da se prepucavam sta je bolje.cinjenica je da svako ima svoj ukus.automatik u startu trosi vise od manuelnog menjaca,potreban mu je odredjen broj obrtaja da bi prebacio u visu ili nizu brzinu,sto sem na auto putu nije uvek izvodljivo.samim tim ima i povecanu potrosnju jer je zahtevan.ne trpi prikolicu i teret jer se brzo istrose lamele,pa ga zato i prevoznici na dugim relacijama i ne vole bas.automatik menjac nije za vozace koji misle da stede vec za ljude koji hoce da uzivaju u voznji i kojima potrosnja goriva nije na prvom mestu.da iz automobila izadju odmorni a ne da im otpadnu i ruke i noge posle voznje.to je sustina automatika da covek uziva u voznji i da se ne umara bespotrebno. a to naravno ima svoju cenu, pa ko voli ......

Biće da se on zabunio, odnosno da mu se pokvarilo nešto drugo.

i ja verujem da mu se pokvarilo nesto drugo.automat menjac nema jednu vec najmanje desetak lamela koje izgledaju otprilike kao karike samo vece.znaci novi ili stari menjac isto je jer su cene novih lamela tj delova za isti sacuvaj boze.plus ruke naravno.

Poslednja izmena od moderatora:
Пробао сам ги разни, и лагао бих ако бих рекао да ми се неки нису свидели... рецимо у Стилу абартх сам пробао аутоматски мењач који је УЖАСАН док рецимо код Хонде Акорд или Аудија А3 то сасвим лепо ради и прија, док на СЛ55 и Ф430 не треба трошити речи :)

Међутим, већ сам причао овде али поновићу за оне који нису чули :) Аутоматски мењач је као кад узмеш женску, гурнеш јој га и чекаш... она се ту савија, уздише, стење, вришти, а ти појма не знаш шта се унутра то дешава већ га само извадиш кад се женска смири и слободан си :) Са мануелним није баш тако... јесте да мораш више да се трудиш, да је окрећеш, па мрдаш па мало 'вако, мало 'нако, али макар знаш шта се дешава и како си све то постигао и некако те обузме веће задовољство на крају... некако буде и теби лепо :)

Пробао сам ги разни, и лагао бих ако бих рекао да ми се неки нису свидели... рецимо у Стилу абартх сам пробао аутоматски мењач који је УЖАСАН док рецимо код Хонде Акорд или Аудија А3 то сасвим лепо ради и прија, док на СЛ55 и Ф430 не треба трошити речи :)

Међутим, већ сам причао овде али поновићу за оне који нису чули :) Аутоматски мењач је као кад узмеш женску, гурнеш јој га и чекаш... она се ту савија, уздише, стење, вришти, а ти појма не знаш шта се унутра то дешава већ га само извадиш кад се женска смири и слободан си :) Са мануелним није баш тако... јесте да мораш више да се трудиш, да је окрећеш, па мрдаш па мало 'вако, мало 'нако, али макар знаш шта се дешава и како си све то постигао и некако те обузме веће задовољство на крају... некако буде и теби лепо :)

:mazi:

Back