Automatski menjači - da ili ne?

e bas taj imam,i bas ti koji nikad nisu vozili seruckaju kako im taj delic sekunde smeta,sve fandje vozaci u pm
IMG_0744-1.jpg

evo ilustracije + i - za manuelno siftanje

Ma to je otprilike i ne u P nego u N. P samo kad se ostavlja auto. Hteo sam reći da nije ni praktično držati auto kad stoji duže u D jer moraš onda držati kočnicu inače će polako krenuti sam.

Noviji menjaci imaju i funkciju hold dirnes papicicu kockice dva puta i auto samo drzi ne trebas izbacivati iz D .. Ja ih vozim već zadnjih 7g a često mjenjam automobile..ne vidim svrhu zamaranja sa nekakvim saltanjem pogotovo u gradu.. Ovi noviji menjaci su jako dobri (a i čuvaju motore) .. Genralno ta tehnologija je otišla dosta daleko i danas se većinom problemi rešavaju zamenom relea..

- - - - - - - - - -

e bas taj imam,i bas ti koji nikad nisu vozili seruckaju kako im taj delic sekunde smeta,sve fandje vozaci u pm
IMG_0744-1.jpg

evo ilustracije + i - za manuelno siftanje

Ma da ali taj tipotronic menjac iz 2000tih se ne može porediti sa novim DSG koji salta kao munja nebeska.. A ljudi obično nisu imali prilike da probaju.. I sto se tice saltanja a i ekonomije jako teško je pratiti DSG..

Zaziveli su.. U Norveškoj su negde na 30%..jos uvek nisu praktični za duža putovanja radi punjenja ali čim se taj problem resi motori na unutrašnje sagorijevanje postaju prošlost.. Nebi se uključivali veliki da razvoj ne ide u tom smeru

Nista od toga nema.

To su fantazije.

Sve dok su najvece zarade velikih drzava od nafre - zlatno tele nece biti zrtvovano.

Zavisi od menjaca,evo primer A4 sa variatorom nema pauzu ni delic sekunde,dodas gas i poleti (1.8 benzinac,pravljen za Americko trziste).
Seo sam u Solaris (Hyundai),koji je presao 110 000 i cisto da probam kako reaguje,na bilo kakvo ostrije dodavanja gasa se desava kao kad proklizava lamela,i onda tek prihvata ubrzanje.Pricao sa jos dva vlasnika istih,potpuno isto se desava sa svim,znaci neka greska u programiranju ima.
Zato je najbolje probati auto kako reaguje kad se sedne nego rizikovati.

Nije greška nego su kaskali po tom pitanju kao i po potrosnji.. njihovi menjaci su bili kao na mecki e iz 91.. Sve do ovih novih Tuskona gde su se dosta pooravili i sad parijaruju ostalima . Inače cenim Korence po kvalitetu izrade kontroli ali im ne volim dizajn..

Ima i toga naravno ali Blajbi nisu se mnoge naftne korporacije prebacile za džabe na proizvodnju baterija..svi se pripremaju za tranziciju.
Nafte jednog dana neće biti , jednostavno je tako.

Ja to slusam vec 50 godina: elektricni automobiuli!

A svet je jos uvek tamo gde je bio i pre 50 godina se elektricnim automobilima!:per:

Oni su svakako buducnost, kada nestane nafte.

A to nece biti za nasih zivota.

Zaziveli su.. U Norveškoj su negde na 30%..jos uvek nisu praktični za duža putovanja radi punjenja ali čim se taj problem resi motori na unutrašnje sagorijevanje postaju prošlost.. Nebi se uključivali veliki da razvoj ne ide u tom smeru
Da Norveška je otišla napred i po tom pitanju.
Gledao sam neki dokumentarac, najveći im je problem punjenje... Sporo je i dosadno je... Tako govore vlasnici tih vozila a neki upravo zbog toga odustaju pa prodaju ..haha
Mislim glupost ali ajde ... Svako može takvo vozilo i kući da puni, jes da potraje ali noću šta radiš, pa spavaš... A on se puni ..

Ja to slusam vec 50 godina: elektricni automobiuli!

A svet je jos uvek tamo gde je bio i pre 50 godina se elektricnim automobilima!:per:

Oni su svakako buducnost, kada nestane nafte.

A to nece biti za nasih zivota.

Ma kakvi.. Volvo npr ne proizvodi više dizele a ni čiste bezince kao ni Toyota.. Sve ide u tom smeru a računa se da se 2025 neće više moći kupiti konvencionalni motor jer ga niko neće proizvoditi.. Razvoj karbonskih baterija je ključ i sto se tice brzine punjenja a i digoteajnosti.. Sve ce se to rešiti jako brzo sad kad si svi veliki igrači ušli u igru..

Da Norveška je otišla napred i po tom pitanju.
Gledao sam neki dokumentarac, najveći im je problem punjenje... Sporo je i dosadno je... Tako govore vlasnici tih vozila a neki upravo zbog toga odustaju pa prodaju ..haha
Mislim glupost ali ajde ... Svako može takvo vozilo i kući da puni, jes da potraje ali noću šta radiš, pa spavaš... A on se puni ..
Pa ti ljudi ih i uzimaju..oni koji voze mah 300kmzi komadu na dan.. Za duža putovanja predstavlja problem i sa ovim "brzim" punjacima.. Npr do Srbije bi mi trebalo 7 stopova sa po 40min za Teslu.. Nekih 4,5h bi trebao da provedem na pumpama sto i nije bas praktično.. Ali za grad i okolo je sasvim ok..

Naftni lobi je drugi po moci u svetu (prvi je industrija oruzja)

I nece on sam sebe NIKADA eutanazirati ...:nono3:

Nije do njih već do potražnje koju ko ne bude pratio može da okrene ključ..driga stvar su troškovi koji rastu.. Npr meni je putarina na dizel kombi otišla na 1.5k evra godisnje a na Teslu je 0... Parking je besptan za El auto punjenje je negde oko 6evra a za dizel je 100evra.. Ne mogu ti lobiji puno da urade svest građana tj troškovi ih tjeraju da uzimaju isolatljivije.. Još da se resi praktičnost i to je završena priča..

Nije do njih već do potražnje koju ko ne bude pratio može da okrene ključ..driga stvar su troškovi koji rastu.. Npr meni je putarina na dizel kombi otišla na 1.5k evra godisnje a na Teslu je 0... Parking je besptan za El auto punjenje je negde oko 6evra a za dizel je 100evra.. Ne mogu ti lobiji puno da urade svest građana tj troškovi ih tjeraju da uzimaju isolatljivije.. Još da se resi praktičnost i to je završena priča..

Nemoj da si tako naivan...

ONI diktiraju sta ce ljudi da misle, kupuju, kako da se oblace, sta jedu, i td........

Televizija, sredstva infoirmisanja, propaganda, DRZAVA ....Su u njihovim rukama....

Oni modeliraju svetsko javno mnjenje.

Svi koji im ne legnu na rudu asu - nahebali.

Pa ti ljudi ih i uzimaju..oni koji voze mah 300kmzi komadu na dan.. Za duža putovanja predstavlja problem i sa ovim "brzim" punjacima.. Npr do Srbije bi mi trebalo 7 stopova sa po 40min za Teslu.. Nekih 4,5h bi trebao da provedem na pumpama sto i nije bas praktično.. Ali za grad i okolo je sasvim ok..
Da, za Long range je sranje.
Ali zato Bajo koliko uštediš na gorivu ..milina.
Svakako je korak napred.

I hibridi nisu loše rešenje..

Nije greška nego su kaskali po tom pitanju kao i po potrosnji.. njihovi menjaci su bili kao na mecki e iz 91.. Sve do ovih novih Tuskona gde su se dosta pooravili i sad parijaruju ostalima . Inače cenim Korence po kvalitetu izrade kontroli ali im ne volim dizajn..
Jbg,2017god Solaris...
Uopste Hyundai je u poslednjih nekoliko godina cini mi se malo spustio kavalitet vozila.

Jbg,2017god Solaris...
Uopste Hyundai je u poslednjih nekoliko godina cini mi se malo spustio kavalitet vozila.
Nisam ga nikad ni video nzn uopšte da li se prodaje ovde.. Vidim da je nesto kao sedan verzija i30 . Nzn tačno kad su ga napravili ni od koga su ga uzeli ... ovaj novi u Tuskonu sam vozio pre par meseci i bio mi je sasvim solidan.. Ne u rangu Vw, Bmw i Mercedesa ali je sasvim ok ..
Za kvalitet.. Nisu jos uvek su oni jako dobri sto se tice reklamacija i grešaka tj kontrole .. U moje vreme je bilo x autoskola na i30, taxija par kom na i40 i nikad ni jedan nije dolazi na reklamaciju koju su davali kao i svima ostalima . Sto je ne zamislivo kod Nemaca, pogotovo za autoskole... To ti je dobar pokazatelj da oni stoje iza onog što prave . Taj njihov 1.6 dizel je jako dobar jako malo problema ima sa njima,uoste sa svim sto ugrađuju sto znaci da imaju jako dobru kontrolu kvalitete.. Driga svar oko reklamacija je pedantnost koju zahevajju.. Tačnu specifikaciju svakog kvara u detalj.... To je taj odnos sa mušterijama tj ta povratna informacija koju oni traže kao odgovorna firma... .sto npr nije slučaj kod Mazde ili Fijata..

- - - - - - - - - -

Kia i Hyundai su jedno ko ne zna..

Sve zavisi i od trzista.JA sam vozio u Rusiji,i oni se prozvode tu.A njihov nacin proizvodnje je krajnje sumnjiv iskreno.
Polo ili Golf koji je proizveden u EU i u RF su isti ali razliciti,da tako kazem.Sve je tu isto (poredili smo Polo) ali...tako krivo malo,tu zvecka,sedista kao na taljigama,tamo sum...
Tako da globalo je tesko odrediti neki standard kvalitete,iako su proizvodnje pod kontrolom maticne firm,nije isto.

Sve zavisi i od trzista.JA sam vozio u Rusiji,i oni se prozvode tu.A njihov nacin proizvodnje je krajnje sumnjiv iskreno.
Polo ili Golf koji je proizveden u EU i u RF su isti ali razliciti,da tako kazem.Sve je tu isto (poredili smo Polo) ali...tako krivo malo,tu zvecka,sedista kao na taljigama,tamo sum...
Tako da globalo je tesko odrediti neki standard kvalitete,iako su proizvodnje pod kontrolom maticne firm,nije isto.
Ima tu istine ali još uvek su im garancije jedne od najboljih na tržištu.. To ti je preveliko opretecenje na brend koji je u expanziji ako prave duple standarde a to oni koji razmišljaju kao žuti sigurno neće dozvoliti.(Pitanje je opste sta se pravi u RF a to da radnik ne zavrne neki šaraf to je boljka mentaliteta/odgovornosti koji vlada istočnim zemljama ) .. . Vw ili npr Ford su malo drugaciji.. Oni ipak imaju lep tržišni deo od preko 10% zavisno od zemlje... i imaju taj prostor da se kockaju.. Ako ih direktno uporedimo VW je imao x promašenih serija za katastrofalnim greškama koje je bilo jako teško reklamirati Bmw takođe ... dok Hyundai nije ni jednu i ono sto je bilo je reseno jako brzo bez posljedica za potrošače .. Tako se stvara poverenje i to je sve zato sto su oni u fazi ekspanzije tj na sadasmjih 3-4% ciljaju na preko 10% tržišnog kolača..

Sendt fra min BLA-L29 med Tapatalk

Poslednja izmena:

Back