darko darko
Ističe se
- Poruka
- 2.561
ok, znaci vise me neinteresuje gubitak vrednosi, brine me sto je ford imao vlasnistvo nad volvomom, a i opel mu je blizu, mada kako kazu razvili su nov dura sift menjac sa duplim kvacilom, e sada, bas bi voleo da cujem iskustva bas za taj, ja sam sa mojim presao oko 360 000, ima na satu 610 000, nista osim trapa kaiseva kocnica gomila guma i ulja nisam dirao, i limarije, zastavica mi je pretrcavala putTo po fabrichkim specifikacijama automatski troshi vishe ali mislim da u praksi automatski daleko manje troshi od manuelnog,sa manuelnim imas slobodu da uterujes auto u visoke obrtaje sto naravno dovodi do vece potroshnje.Sto se tiche odrzavanja takodje je jeftinji ali pod uslovom da nije od nekog proizvodjacha koji nema pojma da pravi automatske menjache i da se ulje menja redovno.Pa mercedesovi automatski menjachi prelaze i po pola miliona kilometara bez absolutno nikakvog problema samo ako se ulje menja na predvidjene intervale.Dok na zalost to nije sluchaj kod pojedinih proizvodjacha automobila,na primer Opelovi i Volvovi aut. menjachi nisu nizasta,iako se odrzavaju redovno.
E sad kod prodaje zavisi gde se auto prodaje,u norveskoj na primer su automatski menjachi jako popularni,tako da ako prodajes auto sa manuelnim jedva ces ga prodati,narochito mercedes,oko 30% gubi na ceni ako je sa manuelnim menjachem.

neznam kakvi su novi sa duplim kvacilom, obecavaju nizu potronju i vece uzivanje, dali bi prosao na 130 ks i 2000 cm2 dizel , ipak ej to veliki auto, kakvo mu je odrzavanje i trajnost to je ???
Poslednja izmena: