Automati za grickalice i sl.

• Začetnik teme Začetnik teme User
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Predpostavljam da ne moze da se radi kao fizicko lice?!

Ne moze kao fiz.lice nikako, moras biti registrovan za tu djelatnost, sad ne znam kakav je zakon u Srbiji, tj.da li mozes biti registrovan kao npr.str ili kao preduzece, tj.d.o.o. sto ti se ne isplati ni pod razno na pocetku i bez bar 10 automata.Pa sad vidi, ili kao str ili da se slepas uz neku firmu dok ne ojacas, tj. da radis pod njihovim imenom, mi smo tako jer je skoro nemoguce raditi od pocetka sa 1 aparatom po svim propisima, a da ostvarujes dobit

isplati li se uzimati antares, incontro ili zanussi venezia za 700e?
ili sta je najjednostavnije za odrzavanje i sta se najmanje kvari?

E nikola kupi veneciju ona ti je napravljena 60 tix . tako da ces na nju staviti i citac 60 ih ali taj novac je izbacen iz opticaja.:hahaha:

Salim se malo ko i uvek . koji aparat tvoje je pitanje.

Bijanchi , saeco i inkontro za to mozes naci delove u srbiji a sve drugo i ne gledaj
Drugo aparat kupujes po lokaciji kakvu imas
a trece aparat kad kupujes mora biti servisiran dok ne udjes u stos i trajace ti barem godinu dana bez pipanja a drugo svaki ozbiljan prodavac obucice te kako se rukuje ,aparat ne gresi nego gresi samo rukovalac .

porukica > Za NT
Ako naletis na fage aceptore i bil validatore slobodno uzimaj. Kod mene imas softver seme konektora za povezivanje i odlicni su svi imaju lasersko ocitavanje .
Malo su samo komplikovani za programiranje ali kad udjes u stos bices prezadovolan . Jedini problem kod njih je sto imaju bateriju za memoriju loseg kvaliteta stavis neku kvalitetnu i miran si barem 10 godina .

Poslednja izmena od moderatora:
Nisam nailazio ni na sta od FAGE se onih bezkontaktnih kljuceva koji se ugradjuju u novije BVM.Probaj ovu kafu Vendeso od DOnkafe, meni je odlicna, malo jaca od Gimoke, a taman.Bijela Gimoka mi nije ni losa ni dobra, ne znam sta reci za nju.Probao sam i mlijeko Ristora-TOP, extra je, ali mu je i cijena extra.Za sad cu ostati na Ristora MIx i Ristora u granulama.

Poslednja izmena od moderatora:
Treba mi za Necta Colibri kabl koji spaja grupu za case i plocu, na ulazu u case je konektro sa 8 pinova od kojih se koristi 6, dva su prazna, imas lči Steelmaxe taj kabl, nov, polovan?

Imas druze podatke u servisnom uputstvu koji imaju semu isprati semu polako i napravi kabal nije komplikovano .
Samo koliko se secam iz iskustva drugih aparata napajanje ti je samo sa drugog konektora i ono je stalno a mikro jedan je stalni a drugi preko releja ili tranzistora
kad vidis semu bice ti sve jasno.

Imas druze podatke u servisnom uputstvu koji imaju semu isprati semu polako i napravi kabal nije komplikovano .
Samo koliko se secam iz iskustva drugih aparata napajanje ti je samo sa drugog konektora i ono je stalno a mikro jedan je stalni a drugi preko releja ili tranzistora
kad vidis semu bice ti sve jasno.

Ama Necta je to..., ima dosta prednosti, ali do shema i rez.dijelova je uzasno tesko doci..., BIANCHI JE ZAKON, VJERUJ MI.

Imam par nekih uputstava u kojima su i sheme, ali su sve neke kopirane i skoro necitke, moram se malo zakopati u to i vidjeti kuda ide taj kabl ili cu na aparat koji to ima pa pratiti kabl, ide na nekoliko strana, treba pola aparata razvaliti da utvrdis gdje ide taj kabl...

Nije mi jasno zasto se time bavis nista nisi ustedeo samo izgubio na vremenu.
ma kad naletisna nesto tako ne uzimaj ni dzabe
Zna se sta je dobro i sta se resava na brzaka a to su stari aparati koji rade na 220v
Ja sam radim te ploce . a ove nove da poludis
a da nisam ti rekao imam za sve tipove aparata softver za cpu

To je skoro nov aparat 2005-2006 godiste, extra ocuvan, samo sto je poluautomatski, tj.nema modul za case, covjek mi je sve to dao dzabe, taj modul za case-grupu casa, samo treba da ga spojim i da to bude potpuno automatski aparat, imam 5-6 Colibrija i svi odlicno rade, evo bas sad cackam po tim shemama da nadjem gdje sve ide taj konektor J3.

Sta se moze dodati sa tim softverom, kako se spaja na aparat?

Back