Steelmax
Zainteresovan član
- Poruka
- 467
OK pozdrav ne brini obecali su da ce da ih pregledaju kompletne
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Danas sam imao jedan zanimljiv kvar, Bianchi Orion, 2 bojlera ima, kad pritisnem SERVICE izbacuje gresku E04-Espresso pump, a na displeju stoji da nema kafe i stoji znak * (zvjezdica), sto bi trebalo da ukazuje na signal pomanjkanja dotoka vode.Za tu gresku E04 tri su uzroka moguca : pumpa, protokomjer ili ventil kafe.Otvorim protokomjer, cist, produvam ga, ali mi sumnjiv onaj srednji kontakt na konektoru koji se kaci na protokomjer, malo je odmaknut, naprskao sam malo kontakt spreja, nisam imao cime da ga pridignem da ima bolji kontakt.Kasnije sam stavio novi protokomjer, ali nisam rijesio kvar.Simptomi su sljedeci: kad mu dam pranje kafe (proba vode na kafi) ispusti previse vode i izbaci gresku E04.Ako mu zadam kafu da napravi prepuni casu.Posto sam rijesio protokomjer, zamijenim i pumpu, opet nista.Skinem ventil kafe, on zapekao od kafe, posto nisam imao sredstvo za ciscenje od kafe ocistim ga koliko sam mogao, toliko da jedro moze da se krece unutar ventila.Sastavim, opet nista.
I dalje sam ubijedjen da je do ventila kafe jer me jedino na kafi zeza, cokoladu npr.pravi normalno i ne prepunjava casu.S tim da nisam siguran sta mjeri dozu vode na cokoladi posto ima dva bojlera, dal ventil cokolade, tj.onoliko vode izadje koliko je ventil cokolade otvoren ili protokomjer mjeri i dozu vode na cokoladi?A nisam imao ni Unimer pri ruci da izmjerim da li namotaj ventila kafe(ventil izmedju bojlera i grupe kafe, ujedno i odusak) dobija potrebni napon, mislim da je 24V AC.
Sjutra nosim sredstvo za ciscenje ventila od kafe, Unimer da vidim dal namotaj dobija napon i nesto da ispravim srednji kontakt na konektoru protokomjera, nadam se da cu ga napraviti.
Nije ventil sigurno Nego protokomer . Ventil cokolade Koliko je otvoren toliko ide vode i to ide sa slobodnim padom tebe zeza protokomer i nista drugo mora da ima neki truncic u njemu koji nisi video .Mada kad zeza protokomer trebalo bi da ima manje vode u kafi
Pa i ja sam to zakljucio za cokoladu jer nju radi normalno, ali brlja na kafi, ne stane sa vodom kad treba nego radi dok ne potrosi dosta vode i onda ga nesto drugo izbaci.Mislio sam da je ventil kafe zastopao jer je bio bas prljav od kafe, ali sam ga ocistio, ne bi trabalo da opet zeza.
Rekoh ti da mi je sumnjiv onaj konektor koji ima tri pina i kaci se na protokomjer, srednji pin je uvrnut i tu vjerovatno nema kontakta, da li je to uzrok sto protokomjer ne zasutavlja- ne znam.Trazim gdje ide taj konektor, trazim elektricnu shemu Oriona ili Siria, pise da je to kabl L=220 fan cable, ne znam gdje dalje ide, moram to sad pretraziti.
A * je greska E16-CAPACITY, dolazi manje vode, iza nje slijedi greska E04.Nije brojac za zamjenu mlina, on je $ ili # na displeju.
Sto mislis da je mikro od grupa kafe?
Sve je to jedna od mogucnosti ali kod tebe je protokomer definitivno moraju sve tri zice da budu konektovane E16 Moze da bude i previse vode u slucaju kao kod tebe kad magnetni ipuls ne dobija ploca
Kako bre da ventil kafe bude prljav od kafe moze samo od kamenca
Ne, ne od kamenca, bas od kafe, to sam cuo i ranije, a danas se uvjerio, bio je skroz crn unutra, kao da si kafu samljeo do najfinije prasine i time popunio onaj prostor izmedju ventila i jedra, tu unutrasnjost, jedro nije moglo da ide naprijed-nazad, mozda kad namotaj dodje pod napon ono krene, a mozda je i to dio problema, jedan kolega mi nedavno u DU dao sredstvo za ciscenje ventila kafe grupe bas od kafe, bilo mi malo cudno, ali posto tip odrzava preko 500 aparat cutao sam, danas sam ga se odmah sjetio.
A znas u cemu je fora: posto ovaj ima dva bojlera onda je onaj ventil koji ide izmedju bojlera i grupe, koji ispusta visak vode kad grup zavrsi napitak, istovremeno i ventil kafe, kao kod Incontra tako da kafa prolazi kroz kroz njega i s vremenom udje pored jedra i zaprlja ga.
Ma ostao otvoren verovatno zato
nebi trebalo da se vraca voda sa kafom unazad verovatno je prevelika doza kafe i previse sitno
Koristis li magnetne cistace kamenca
Ne, sta je to, nisam se sretao s tim.
Magnetni razbijac kamenca zakacis ga na ulaz vode i kobajagi sprecava talozene kamenca
Rijeseno, bio je los kontakt na srednjem pinu na konektoru turbine, mali srafciger zavuces lagano i pridignes kontakt, naprskano kontakt sprejem i sad radi.Pozdrav
Eto vidis sve se resava. Pozuri za one DIXIJE NARKO u planu je da se ugasi servis za opravku tako da ces tesko moci sledeci put da uzmes dobre aparate po toj ceni
Znam sve, ja bih odmah ujutro uplatio sve, ali..., treba duznike izganjat, svi hoce vodu, ali po onoj "brate, dodjem ti..., nece biti problema za placanje", a kad dodje vrijeme da se placa ili su nedostupni ili nemaju da plate i eto ti problema.Zato je vending zakon - uplatis pa onda, mozda i dobijes to sto si uplatio...!Lovimo ih svaki dan, cim se nakupi odmah pustamo u SLO.
Dobar si bas si me nasmejao Zato je vending zakon - uplatis pa onda, mozda i dobijes to sto si uplatio.
Imam neku providnu kutijicu sa nekom tecnoscu unutra i crvenom kuglom koja pliva,kad kugla padne mijenja se, ali ipak koristim i dep
E to neznam staje Znam sta je ovo sto ja koristim ima magnet kroz koji prolazi voda i kao fora ne hvata se kamenac za bojler to je vec bilo na aparatima mada u bojlerima je vec bilo kamenca.dali bi ga bilo vise ko to da zna.