Imam ja pitanje u vezi autoskola...
Jel tacno da su im toliko ogranicene rute ucenja polaznika, da ne mogu da ubace ulice sa manje saobracaja u dvocas da se malo vozac odmori psiholoski a da i dalje vozi, ili neki dodatni detalji tipa kruzni tokovi, jednosmerne guste mreze i to s leva i s desna..
I onda mi pricaju polaznici da ih u autoskolama bukvalno spremaju samo za polaganje, i to samo na ruti gde je moguca voznja za polaganje i nigde vise.
Da ne lazem, ja sam spremao rutu za polaganje ali zadnjih 3 ili 4 dvocasa, cisto da malo udju koske u rutinu, npr pesacki prelaz gde svi stoje i ne zna se hoce li preko ili nece jer je trafika blizu...a kad odluce, onda su u 1s vec na zebri...
Kao posledica toga , kazu mi da je sada normano da kad polozis voznju uzimas casove da bi upoznao sve elemente saobracaja , tj ako nisi imao srece da ti je kruzni tok u blizini skole onda ga nikad nisi ni video u obuci...
Tako kazu da je cesto da osoba koja je polozila uzima casove da bi naucila Stari Grad, a ucila je NBG, ili uce NBG oni koji su se skrivali po Karaburmi...
A oni koji ne uzimaju voznju oni samo douce sami, a to znamo i vi i ja kako zavrsava, dobijes nabedjenog vozaca koji blage veze nema, dok ne ocuka auto dva tri puta i onda ukapira sta jeste a sta nije...
Cisto da bude jasnije, kako vozacu sa Karaburme objasniti voznju preko Gazele, jednostavno je nemoguce, jer ce mu se ubaciti padobranci ako bude vozio normalno na Karaburmi, i ako tad bude nekog kocenja ima da bude redaljke.
To jednostavno mora da proba sa instruktorom ako hoce da bude koliko toliko pecen vozac kad zavrsi obuku.
Jel moguce da je stvarno zabranjeno voziti sa L djakom bilo gde van utvrdjenih ulica , cak i kad ti trebaju ulice bez saobracaja, bilo za odmor, bilo za vezbanje polukruznog okretanja, bilo za polukruznu sa ucescem bocne ulice itd itd..
Mislim steta je ne proci Slaviju sa instruktorom bar dva tri puta i to onda kad on zna da je dobro da se prodje...