Auto skole, obuka, testovi

zeljimir

Obećava
Poruka
87
Planiram da krenem sa obukom ovog meseca i zavrsim sa njom po starom zakonu, imam 17 godina, 18 punim u februaru...nzm kako ce se polagati, da li po starom ili po novom, svejedno zelim da zavrsim obuku ove godine.
Zivim na Vozdovcu, nije mi toliko bitno da poligon bude na vozdovcu, samo me interesuje gde ne traze pare za ispit i gde su instruktori normalni ljudi, profesionalni, a ne oni izdr*ani namazani tipovi. :mrgreen:
Dakle trebaju mi neke preporuke i saveti, i kako to sve ide, ako bi neko odvojio malo vremena da mi objasni to.
Unapred zahvalan.
Pozdrav

Planiram da krenem sa obukom ovog meseca i zavrsim sa njom po starom zakonu, imam 17 godina, 18 punim u februaru...nzm kako ce se polagati, da li po starom ili po novom, svejedno zelim da zavrsim obuku ove godine.
Zivim na Vozdovcu, nije mi toliko bitno da poligon bude na vozdovcu, samo me interesuje gde ne traze pare za ispit i gde su instruktori normalni ljudi, profesionalni, a ne oni izdr*ani namazani tipovi. :mrgreen:
Dakle trebaju mi neke preporuke i saveti, i kako to sve ide, ako bi neko odvojio malo vremena da mi objasni to.
Unapred zahvalan.
Pozdrav

Ja ti licno savetujem auto skolu S&T Kup, nalazi se iza skole Maslesa, instruktor Vlada :)
Ja sam iz prve polozila, i moja drugarica, i njena dva brata, i od njenog brata devojka...

;)

Poligon Banjica.

Eh sad ispiti se placaju...

a ma jok. veruj mi...

ja nisam nikad vozila pre casova.. I instruktor me nije ucio da polozim, msm nije me vozio oko poligona 40 casova.. ceo grad sam prosla sa njim... Zaista mogu da kazem da dobro znam da vozim.
Svima ih preporucujem zaista...

srecno.

Sad cu ja da kazem nesto realno.
Zenski vozaci se vezu za instruktora i imaju puno poverenje u njega a samim tim ga slusaju. Problem je sto uglavnom govore kako znaju da voze a kad sednu pored nas muskih koji vozimo godinama onda odjednom gresaka koliko hoces i cuveno opravdanje"Ja kad sam sama-ja perfektno vozim!".
Nije mi samo jasno kako mogu perfektno da voze kad su same a non stop grese kad voze u drustvu.
Instruktor ih ne uci da treba da ,kad rade lastin rep,motaju volan dok skrecu a ne u mestu kad treba da krenu u nazad!
Uci ih da idu nazad na retrovizore umesto da se okrenu i gledaju kroz zadnje staklo gde idu!
Jako puno gresaka. Meni se sad drugarica zamalo nije slupala jer je gledala u vozilo ispred sebe a instruktor je nije naucio da se ne gleda u to vozilo nego kroz staklo tog vozila u vozilo ispred njega-a samim tim gledas dva auta i znas sta ce ovaj ispred tebe da uradi na osnovu prvog vozila.
O drzanju menjaca u prvoj sa stisnutim kvacilom na semaforu da ne govorim a i ne znaju da tako odlazi aksijalni lezaj na radilici.
Sve u svemu ja trenutno ne znam da postoji dobar instruktor a zasto je to tako to znaju same auto skole kojima je vazniji novac od samog kandidata.
Novi zakon je spas i verujem da ce zbog toga biti manje saobracajnih prekrsaja i vise boljih vozaca.

zeljimire,
dule021 hoce da ti kaze da ja ne znam da vozim :manikir:

naravno, posto su muskarci mnogo talentovaniji za voznju :worth:
ja se za tebe zeljimire ne brinem, gde god da odes naucices osnove, a tek kad sednes sam posle - naucices da vozis.

dule021 - a kad sednu pored zenskih koji voze godinama? :zcepanje:

msm nista bre lose o tebi, nego malo si me cacnuo...

sad ispadne da muskarac cim polozi zna da vozi :roll:
i ne pravi iste greske koje ga je instruktor naucio kao zena....

ooo vi veliki muskarci :worth::worth::worth:

@Festomanka
Pa vi dokazite da je drugacije nego sto ja kazem-niko vam ne brani!:D
Provereno iz prakse i to milion puta-kad god ima neka situacija ispred mene uglavnom su to zenski vozaci nebitno dali voze sporo ,dali vrse radnju prestrojavanja ili nesto drugo.
Dosad sam video samo jednu devojku koja vozi kao muskarac i jedino sa njom sam smeo da spavam u autu dok se vozim.
Ne kazem da nema i losih muskaraca vozaca ali za sve okrivljujem instruktore koji se prema zenama postave mekse i propustaju ih na nekim stvarima a posle -zene slabije voze kao i pojedini geyevi.:D

Nisam ni rekao da jesu ali ja jos nisam upoznao nekog koji je pravi instruktor i koji se bori da nauci pocetnika.
Koliko sam ih se samo nagledao kako citaju novine dok se vozi ili jedu sendvic za vreme voznje.A o pogresnim metodama sam vec rekao par reci.
Ja kao pocetnik sam imao instruktora koji je dok sam vozio citao novine pa sam okinuo dva puta na testovima a kad sam posle presao kod drugog ovaj je bio bolji u nekim stvarima ali u nekima i losiji -ali sam kod njega polozio i shvatio da sam moram da sve naucim kroz praksu.
I evo me danas tu gde sam sa ne znam koliko km iza sebe i jako puno automobila iza sebe.:)

vec sam spominjala, ali zaista osecam obavezu da vas upozorim, jer ako i jednog spasim, bice mi drago.
auto skola skoric na karaburmi
ovu kvazi skolu odlikuje odredjeni nivo profesionalizma, ali veoma nizak.
osim sto sam bila primorana da vozim na jugu koji je bio duboko u fazi raspadanja, nisam imala mogucnosti da polazem na svom obozavanom jugu, vec su mi na polaganju poturili drugi, nista bolji. tako se zavrsio moj prvi put na polaganju, bilo je veoma uzbudljivo kad mi je policaajac oborio, jer sam zgazila jednu od cenjenih linija.
nakon sto su me time naterali na par dodatna casa, nije im bilo dovoljno, vec su zamenili juga korsom. pretpostavljate, I tu je moralo da se dodaje znanje rukovanja novom korsom. ovo ‘novo m’’ je samo zato sto je meni do tada bila nepoznata. ali, ne, daleko od toga da je auto bio nov, ili ispravan. vozila sam ga I to fino (jer iako krs, osetila se doza olaksanja nakon jugica). I onda je dosao taj dan, nakon sto su momka pre mene oborili, jer je imao problema sa autom, isto se desilo I meni. onda sam saznala, da su auto prodali, jer ocigleedno, bio je neispravan (po njima, odlican za polaganje). I tako je dosao red na sledeci auto, I pogadjate, nove dodatne casove. jeeeeeeeeej…
jer ipak je vodjenje skole najbolji nacin za otimanje para. ali, da su ovoliko mastoviti, nisam verovala.
inace, u jednom trenutku sam mislila da se neko sali samnom. onaj vlasnik skole sedi u kolima kao mutav i onda kao pala si, zasto, kako, pa pala si, i nikom nista.
da ne govorim o tome sto me ne obavestavaju o datumu polaganja, vec nazovu vece pred polaganje.
tako da, dalje od ovih, dobro se raspitajte koju skolu upisujete, nemojte biti naivni kao ja.

Preko prijatelja sam se upisao u auto skolu FIVA u Žarkovu. Vozim kod instruktora Srdjana. Svaka cas momku na strpljenju i objasnjavanju. Bukvalno objasnjava svaki detalj. Za desetak dana polazem i nadam se uspehu. Ja sam inace sa Vidikovca i dolazi po mene. Svaka preporuka za one koji hoce da upisu vožnju.

milsim da je bese zeleno svetlo, u dimitrija tucovica, irac je nadimak instruktoru, on je za b c e, ali je profesionalan i uci kako se vozi, pohvale. ja sam kod njega ucio za c.
elem zna li neko kako idu pravila za A, kad tada cu morati, imam b C E...

Ja sam za s obzirom koliko stoke polaze i dobije vozacku dozvolu a ne zna da vozi!!!!
Ovako ce se iskristalisati ko moze a ko ne da vozi i plus sto ce se sigurno bolje nauciti da vozi a o pravilima i da ne pricam jer ce se morati ici na casove.
@darko darko
Sve ti je to isti ocin,sto bi neki rekli,samo spremi djenge za polaganje i to ti je to.A kategorija mislim da trenutno izadje oko 200 eura kad dobijes pecat u saobracajnu dozvolu da imas polozeno za A kategoriju.
Ja sam hteo nedavno da polozim za C kategoriju kad ono izadje skoro 400 eura i ja batalio jer sam samo hteo da imam a nije mi potrebna ta kategorija.

Skupo!!! Za voznju je najbitnija praksa. Pravila, teorijski nabubas, ali moras da ih naucis u praksi. Ja bih u obuku uvrstio i ono sto se radi na navaku, npr. nagla promena pravca pri velikoj brzini, da osetis kako izgleda kad izgubis kontrolu nad autom, i koja je granica do koje smes da ides.

Ovako sam to morao da naucim sam. Nadjem neku ostriju krivinu, i onda polako povecavam brzinu kojom ulazim u krivinu, dok ne krenu da piste gume :)

Back